Sadelprovningen!

Igår var jag iallafall nere i Falkenberg med kludden, med trogna Moa som chaufför! Det blåste som sjutton så fort vi passerat frillesås, och det var ganska otäckt ett tag när vinden riktigt tog tag i lilla lastbilen. Kludden var dock inte så missnöjd, han hade sitt hö och varje gång det ryckte lite i den så tryckte han bara upp rumpan mot väggen. Ett tips till alla som vill ha bättre balans i lastbil! Nu var det ju så här, att där hans rumpa befann sig, är ett fönster ut mot där jag sitter så att man kan titta över axeln och se om hästen är lugn eller inte. Jag tror inte att tillverkarna tänkte att en 8årig valack skulle trycka upp sin rumpa där hela tiden. För det förstörde faktiskt hela grejjen.

Väl framme så tänkte jag skritta honom lite med sadel på (Lånade med oss pontus sadel = Hästen sadeltvång) så att han inte skulle vara lika känslig när vi provade de andra sadlarna på. HALABALOLA vad roligt det var tyckte hästen. Liiite för roligt. Nä, så efter en stund när han lugnat ner sig så gick vi upp. Vi var alltså på Horsefarm i falkenberg. I anslutning till deras butik och sadlar, kunde man gå in med hästen så att man kunde prova ut sadlar innan man gick ner till ridhuset. Väldigt smart måste jag säga. Efter att vi provat ungefär 20 sadlar som inte passade.. hehe.. Så fick vi med sos fyra sadlar ner. Två stycken prestige golden star, brun och svart, som faktiskt var i min prisklass(mellan 7-8000). Sedan en fälttävlands sadel, 12.800 och sedan en sadel från en tysk tillverkare som kostade 18.900 :- . Låt oss säga att ingen av oss förstog varför vi skulle prova den.

Det här är en fälttävlands sadel:


Det är alltså en blandning mellan den klassiska hoppsadeln och en galoppsadel. Väldigt spännande att prova, Hade gärna velat ha en sån här sadel att rida terräng med, men hade inte velat ha den att till exempel rida ut med. Det är en väldigt stor kloss där framme vid knäet, sedan ingenting, och sadelkåporna är väldigt korta.

Här är en bild på en prestige:



Här finns klossar både fram och bak! Det som är bra med de här sadlarna är att det är en slags ullstoppning, vilket gör dem mjukare vilket passar kay bra. För att bygga upp ställena där hans muskler inte finns för tillfället så behöver vi även en ullpadd. I detta fallet skulle jag vilja ha en "mattes" padd, där de finns fickor i padden man kan lägga i "ullpaddar" så att man bygger upp padden där de behövs. Den här sadeln och en ullpadd ska kludden få ha! Och det är även den sadeln som låg bäst på honom, och den som var i min prisklass. Så den har vi fått låna hem, så nu ska det ridas och hoppas och se hur det känns!



En fårskinnspadd med inlägg!

/Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0