sneel hest

RUSKIGT va min lilla polle är fin! Om man bara tar sig tid att rida - Skritta fram och sedan rida lite i skritten istället för att kasta sig över till trav... Trava lugnt med power istället för att slappa omkring... Rida med magen i galoppen istället för att sitta och dra i handbromsen...

Jag har kommit fram till att MIN HÄST ÄR FIIIIN! men det vet jag ju sedan länge dock!


Va på jobbet 7 imorse för att städa i köket, blev en morgon utan dess like! Tabbade mig en kä*la massa -.-
Men sedan gick det bättre - dock inte bra!

Nu ska jag dock sova för det samma gäller imorgon, börja tidigare och fixa extra uppdrag! YEEY!

Sov sött <3

/JANE

JAG DÖÖÖÖR!

Fick denna på mailen... tänkte att någon av er 12 läsare måste uppskatta den!


PÅ PUBEN

En vacker och förförisk flicka kommer in på en lantlig pub. Efter en stund svänger hon sig med mjuka kattliknande rörelser över till bardisken och tecknar åt bartendern att komma lite närmare. Bartendern lutar ansiktet närmare henne och hon tar känsligt tag om hans huvud och börjar pilla i hans skägg.

”Är du ägaren?” frågar hon. Bartendern skakar på huvudet och svarar ”Nej tyvärr  inte”. Flickan frågar då : ”Kan du få tag på ägaren åt mig?” under tiden hon fortsätter att leka med bartenderns skägg samtidigt som hon smeker hans kind; kör händerna genom hans hår och smeker honom keligt över ansiktet.

”Det är tyvärr omöjligt, är det något jag kan göra?” frågar han tydligt upphetsad.

Kvinnan fortsätter smeka hans hår och skägg. Hon sticker in ett par fingrar i hans mun och låter honom slicka dom våta.

”Du kan lämna ett meddelande till honom från mig” viskar hon sensuellt.

”Säg till honom…………….att det inte finns något toalettpapper eller  tvål på damtoaletten!!”


/JANE


Allting som jag verkligen tycker om är antingen omoraliskt, olagligt eller fettbildande. Källa: Alexander Woolcott

Vet ni hur mycket jag saknar vintern? När det är snö ute och jag kan sätta på mig kängor (som jag inte har köpt än) och min overall (som jag faktiskt har) och fiiiina vantar och den rosa mössan jag hittade i en affär (som jag ska önska mig av Fredrik).

Och jag vill att det ska bli jul så att man kan gå på liseberg. Har låvat mig själv att dra dit fredrik. Han blev faktiskt jätte glad!

NÄ. det blev han inte. Jag är dock inte så känslig.

Ikväll ska vi dock göra något annat. Det är fredag kväll idag förstår ni, och jag och fredrik är lediga imorgon. Han vill AAAALLTID gå på bio, (titta på en vit duk - minimalt med prat) men NEJ. INTE DENNA GÅNGEN I TELL YOU. Vi får se vad det blir, men för att inte få dåligt samvete ska jag hem på rasten och pyssla om min andra älskling. Kluddis alltså. Hörs senare.

/T

poff poff puff

Sitter här och känner att jag har fått gjort mycket idag.
Har först jobbat 8-20, vilket inte är ens dans på rosor, kommit hem halv nio och direkt ut i stallet och hjälpt Pontus att hoppa både lillen och ceazar. (och varför kallas alltid de största hästarna för lillen?) Har sedan mockat och fyllt vatten och gått runt i ridhuset med kludden på släptåg för att mocka och promenera. Imorgon väntar jobb 8-20, sedan en dag ledigt och till sist söndag 8-20. SEN ÄR DET LEDIGT! nä. Eftermiddagsjobb. Men jag tänker ignorera den så att det blir lättare att jobba.

Hörs imorgon.


(när det fortfarande var sommar och kluddis fortfarande hade mage)
/T

Hummeli hummeli hum...

Sitter här och funderar på vad det ska vara för rubrik på detta inlägg, och HUMMELI HUMMELI HUM ploppar upp i huvudet. För er som inte gick på HRG så är detta så som vår stallchef Janne lät. Han mummlade istllet för att prata kan man säga, det va lite det som va charmen med våran Janne! En dag i tvåan satt vi ute och solade, såg att det faktiskt brinner i gräset vid hagarna. Och ropar till Janne en bit bort
"Janne det brinner där borta?"
"hummeli hummeli hum"
" JANNE?"
"hmmm, hum hum"
"JANNE SKA DET BRINNA?"
"Ja det va ju jag som tände på..."
Ibland saknar man Janne!

Har även en rolig historia om när han dissar Mimmis hund, men den sparar jag på!



Jaja... IAF! Har jobbat idag och stod i kassan 4½ timma. Fick som uppdrag att jobba på service tider... Man ska ligga under 60 sekunder för att vara godkänd, Jag hade ett snitt på 42... WOOOPA!

Sedan hem och byta kläder för att dissa pojkarna på jobbet som skulle leka krigare och pricka varandra med små färgade kulor i skogen, JAG MÅSTE JU RIDA MIN HÄST! Och fy va fin han är! mitt lilla hjärta <3 Galopperade på helt perfekt ute i skogen sådär som man bara kan älska!


Men nu är det sängen! 21:07 säger ni då... JAPP! Om jag inte ska döda någon imorgon när jag börjar jobba 07:00 och jobbar till 16:30 så måste jag sova! så NATTI NATT MY LOVERS

/JANE

Det här som kallas "Rubrik"

Är hemma på rasten, har sovit en halvtimme, nu är det dags att åka tillbaka till jobbet för de sista fyra timmarna. tungt. Sen ska jag sova... nästan.

Efter att jag har
mockat
fyllt vatten
mockat hage
tvättat sår
promenerat häst 45 minuter
betalat räkningar

SEN. ska jag sova.

/A

now it all makes sense.

Skrev igår ett inlägg där vi frågade vilka som egentligen läser bloggen. Det är en funderare utan dess like. (hehe). Fick denna störtsköna kommentaren :

Anonym om Hallå lovers:

hur kan ni glömma mig?! Jag läser dagligen!

Jaha. men DÅ förstår jag!


Näpp, sitter här och gör livet olyckligt för fredrik. Han måste upp till jobbet, och jag är redan uppe (dricker kaffe + gröt) och tycker han kan gå upp snart. typ nu. Har tagit upp diskmaskinen idag på morgonen. Bara för att. Nädå. Han är så söt så.

Jobbar 8-20 idag. Nu är det slut med ledigheten! hihi.

Hörs senare.

/Tarzan




"nej till rivningar och tidtagning"

Ni kanske inte vet om det. Men det pågår ett krig. Många har kallats in, och båda sidorna börjar bli desperata då läget är allt annat kritiskt. Stilbedömningskriget .

Det började under Ponny SM i hoppning, då det för första gången spelade både roll hur snabbt man red, och hur det såg ut.

Helt plötsligt blev Ronnys pappa sur, då Ronny inte vann på sin ponny som han piskade runt banan tio sekunder snabbare än alla andra. Strunt samma om Ronny både var bakfull och hög och klarade sig runt banan hängandes i ena stigbygeln och tygeln tack vare att Brunte numera är stenhård i munnen efter allt för många slit i munnen.
Ronnys pappa blev nu sur, för ponnyn han har köpt för 50 tusen ser nu inte alls bra ut i den nya häst transporten och den nya bilen som ska kunna dra den nya dyra transporten.


Så nu startas

Stilbedömningskriget.



Här på bloggen ställer oss tillsamans med Havrepappan i hans Nätverk "nej till rivningar och tidtagning".
Ni som inte förstår ironi, kommer härmed bli mycket förvirrade.

Läs inlägget här:

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/stilbedomningskriget.htm


/Tarzan och Jane

Hallå lovers

Jane och Tarzan har för nuvarande "bloggmöte" .

Vi kommer tillslut på att man kanske ska kolla statistiken. hahaha, trodde vi. tolv läsare? vaddå tolv läsare? VILKA ÄR NI!?

Vi vet att det är typ syster, mamma, och stackars Christopher. Men VILKA är ni andra??




ALLTSÅ.
Man blir ju irriterad. Här tror man att Linnea ska vara en sån som ska ha "koll". Kan hon ens koka kaffe? NÄ hon kan ju inte det. gud vad irriterande. Vem tror ni det är som får resa sig upp och gå och göra kaffe? Jo, JAG! Vill ni ens veta vad hon gjorde första gången hon skulle koka havregrynsgröt? KAOZ. uscha mig. Ska gå och sätta på kaffe. Hold on.

Dagens funderingar:

Maxi Godistävling: Förra veckan när jag och linnea var och shoppade på maxi, var där en ny tävling för att kunna vinna skottkärran full med godis. Denna veckan var vi lite mer seriösa, sökte upp svaren på google, och försökte räkna ut i huvudet hur många Gevalia Mellanrost kaffe det såldes vecka 39. Vi tänker också fjäska med Jonas som jobbar där. Frågan är bara, när får man reda på om man har vunnit?

Fönstershopping eller inte: Funderar på hur vi ska tillbringa denna underbara dag. Först när jag sa fönstershoppa fick jag ett hysterisk skrattanfall från Linneas sida, men efter att Pontus kommit upp och meddelat att han ska hoppa idag, menas : kom ner och hjälp till, verkar det som att det blir fönstershopping ändå.

Pengar över: Inse hur mycket pengar vi hade haft om vi inte hade haft häst. Tänk vilka långa naglar, vilka fina kläder och hur många skor vi hade kunnat ha. Nä, istället ska hästen skos denna månaden, han ska vaccineras, och han ska ha mat och spån och helst nått täcke till, eller i mitt fall en ny sadel. Underbart. Men tänker trösta oss med att hade vi inte haft häst hade vi inte varit lika glada. eller nått i den stilen.




/
Tarzan&Jane


WEEEE

GRÖT + ÄPPLEMOS + MJÖLJ + KAFFE = FRUKOST HOS TARZAN

Yes, det är sant... jag är hos tarzan och äter frulle, Deppig dag men det börjar bli bättre! KANSKE

LÖÖÖVLY

En fin häst! lite musik i öronen och livet blir bra! Dock smet mitt lilla troll ut ur stallet och ut på gårdsplanen med sadel på då jag plockade av tränset... men va 17 gör det om 100 år???

Sedan en liten dejt med Tarzan, och där va Mr P med respektive och familj. Så ruskigt sköna människor det finns på denna jord va. Min lilla Tarzan hade mycket att säga så en liten dejt blev en längre dejt men nu ligger jag i sängen och taggar för min lediga dag imorgon - HOPPAS JAG! ska kolla detta nu ifall att :S

JANE


MMMMM HMMMMMM

Japp! Nöjd är jag! Ett kortare pass på jobbet efter en lagom sen stängning... (01.00 ist för 00.30) men det är okej! Imorgon är Tarzan och Jane lediga så nu ska jag planera något roligt som ska göras, kanske ta en sväng till havet med hästarna om det går. Fast det är ju ganska kallt i vattnet dock! Eller kanske lite "göra kaoz på stan" vem vet.
Nu ska jag iaf åka och rida min lilla häst och sedan köpa godis... Mr Tarzan fick ju godis igår...

/JANE

WOOPA WOOPPAA

Försöker mig på att väcka min syster, är alltid lika spännande att se om det går. Om man lyckas kan man dock bli psykiskt torterad, men jag känner mig lugn. Jag har lite avstånd imellan oss. perfect. Tänker väcka henne av en anledning dock, nänä jag är inte elak bara så där, om det löser sig med hur vi tar oss dit och sånt där tjaffs ska jag och syster nämligen på universeum idag :D

Om vi kommer dit så låvar jag att ta ett kort på hajen Herman. Han är så söt.

Igår när jag och fredrik var och handlade mat, så tänkte jag ut en väldigt bra sak. Jag köpte en påse godis och tänkte att jag skulle få den när jag hade varit duktig och städat. Nu är godispåsen slut och det är fortfarande stökigt. Snacka om självkontroll.

Köpte även havregryn för att kunna göra gröt på morgonen för att balansera upp mitt socker intag vid frukosten. ("frukost" består av vaniljyoughurt med kola smak, chokladpuff flingor och rostbröd på morgonen med en kanna kaffe till) .

I och för sig, så dränker jag gröten i äpplemos. Men annars går det ju inte att äta.
Nä, nu ska jag ut till stallet och fixa lite. Dessutom har jag paxat Linnea imorgon, hon är ledig och jag är ledig. WOOPPAA

see you later 
/Tarzan

Djur på djur park

Fick med mig min söta pojke till Borås djurpark, Trotts att det blev lite omväg dit så han vi se alla djur (utom ett som inte ville vara med) innan det va dags att vända hem igen. Har nu hittat några nya vänner... någon get, några får osv. Riktiga mysare va dom! kom springandes när man stack in handen i hagen!

Jaja, några bilder nu då.







Denna bilden är extra viktig! Då jag stod brevis en kille med stor kamera, kläckte jag ur mig "ja det är ju lite skillnad på våra kameror..." fick en funderande blick tillbaka, men sedan sa han att man skulle försöka få en bild där man såg spegelbilden i vattnet... TAAADAAAA!





Jaja, ska nu stressa iväg till jobbet... Där ska resten av dygnet spenderas - YEEEY!
/JANE

Give me More, na na na na na na

Hög musik fem minuter innan det är dags att brumma iväg till jobbet för ett kort kvällspass. Stallet är avklarat, Läkaren avklarad, och hoppas att kvällen kommer smyga fint. Helgen har gått bra, fastän vi har varit hälften man kort på jobbet. Det har varit stressigt, och f*king as jobbigt, men jag dog inte. And that's the point.

Uttrycket Cash is King får en helt ny innebörd. Fifan.

Jaop! Har varit hemma på rasterna och gått med kluddis, det går bra så länge det inte kommer köttätande soptunnor. Det får man akta sig för. Skönt att han håller koll.
I söndags när jag kom hem från jobbet och helst bara ville lägga mig och gråta, så går jag in stallet och får se att Pontus har mockat, fyllt på vatten och gjort mat åt Kluddis. Bästa Pontus <3

Såja, Såja. Han har sämre sidor:
'Jag är den gröna bubblan, Pontus vita'




Och här kommer bild på min vackraste innan promenad:




Hörs senare!
/Bäst i hela världen, Tarzan


vem gillar planer?

Igår blev det utgång med pojkarna från jobbet, stackars lilla Marcus skulle öppna idag så det blev lagom lugnt. Dessa pojker är för gulliga, Som ensam tjej måste man ju ha någon att dansa slampigt med och gnälla över hur ont man har i fötterna... Ah, varför behöver man tjejer? Killar kan tydligen med...

Idag ska jag ta med mig min sötaste pojke och åka till Borås Djurpark. Kameran ska med så vänta på bildbomb!

/Jane

Önskar jag var en fisk.

Japp. There i said it. Vi vet alla att det har legat under ytan. UNDER YTAN! FATTAR NI!

Hade helst velat vara hitta nemo. Så att man kan skratta åt sig själv.

Nu ska jag hem till min familj. Hörs Senare.

Fast. Nu när jag tänker efter. vill jag hellre vara Doris. Tänk att kunna få glömma bort allting. you know. awesome.



/Tarzan

"I told the witch doctor i was in love with you"

Sitter här och inser att jag borde vara utanför dörren kvart i åtta. yeah. life sucks.

NÄ, men såhär ligger det till. Igår natt sov jag kasst. riktigt dåligt. Denna natten VAR VÄRRE.
Somnade någongång mellan kvart i tre, kvart över tre. Klockan ringde halv sju. Ja, nu ska ju inte jag förolämpa alla stackars läsare genom att inte tro att ni kan räkna ut det själv. Men, in case of. 3 1/2 timmes sömn. Nu. jobb. tolvtimmar. Äsch. Piece of cake. mmm... TÅRTA <3

Så jag får sitta här lite bitter med min youghurt och mitt kaffe. Och om någon så ens klagar eller andas åt mitt håll idag.

Rest My Case .


/Tarzan

Fredag

Det är fredag och det känns som en måndag. Jag är piiip trött på att jobba helger. Hade kanske varit en sak om det bara var varannan helg som det var i början. Men icke.

Jobb schema
Torsdag 16-20    AVKLARAD
Fredag 16-20      AVKLARAD
Lördag 8-20
Söndag 8-20
Måndag 8-20
Onsdag 16-20
Torsdag 8-20
Fredag 16-20
Söndag 8-20


Känner för att ta självmord.

Tittar just nu på Resan till Jordens Medelpunkt

ITS FREAKIN' AWESOME!

"Have you ever seen a dinosaur before?"
"NOT WITH SKIN ON"

tihihihihihih
lite läskig imellanåt, men annars så är det prima tv. Inte så ofta det är så. Suttit och tittat på idol med fredrik och robin innan, nu har det lämnat mig för att spela något blodigt tv spel med pontus. OCH KVAR BLEV JAG MED CHIPS PÅSE OCH COLA! HÖHÖHÖHÖ

Tittar i skrivande stund in i "Professor Trevor Andersons" armhålor.
WOOPAAA!

Om man ska natta hästar och tvätta kluddisens sår på kvällarna är det perfekt med att Tv4 Nyheterna kommer in en halvtimme i filmen. Förstår inte varför folk klagar så mycket. Tycker dock nu att filmen börjar bli lite fööör läskig. Ska ringa Fredrik.



Här kommer bilder från första morgonen kludden hade flyttit hem. Här står han i hagen, betar lyckligt gräs.





Älskade Hästen <3

/Tarzan

Vissa små söta barn

Träffade lilla söta Martina idag. Trotts att man inte saknar allt som har med HRG att göra är det helt klart så att alla smä söta är mycket saknade! Hade kunnat tänka mig att gå i skolan men inte plugga - bara flyta med liksom. Vara lärare kanske... fast näää då måste man ju ta lite ansvar. Så icke studerande elev kan jag tänka mig att bli!
Japp, det ska jag bli när jag blir stor! ICKE STUDERANDE ELEV!

/Jane

Har work work

japp, hard work work som Marcus brukar skicka i små sms när jag jobbar och inte han... SVIN!
Men ikväll hade både jag, Marcus och Anna stängning vilket gick jätte bra. Lagom mycket att göra och jag fick både fixa köket, kassa och DT... JAPP jag tabbade mig! så nu va det sagt med. Det är inte alltid lätt med folk som ska envisas med att beställa för hela Egypten...

Nu ska jag sova - Eller aah, försöka sova.

Hörs imorgon Jane

Hard Work, Work.

Har inte så mycket lust att blogga, sörjer inför de kommande dagarna.
Jobba idag 16-20 jobba fredag 16-20 jobba lördag 8-20 jobba söndag 8-20 jobba måndag 8-20
japp. BRA HELG
Till helgen skall också Pontus iväg på tävling och Diana ska åka bort tills på tisdag, så jag har blivit "med stall". Säg Grattis.
Så det blir att fodra och släppa ut hästarna innan jobbet för att komma hem på lunchen och fodra för att sedan börja mocka och ta in hästarna när jag har slutat. JaJa, jag lär väl inte dö precis. Men kommer inte heller ha tid med att sova. Det hade inte varit så farligt om Pontus hade åkt iväg hela helgen, men han kommer tillbaka med Crozz och Lillen under natten så det blir ju ändå fem boxar. uschusch. Men Fredrik lär hjälpa mig med att tömma skottkärror och fylla vatten i hinkarna så det blir nog förhoppningsvis inte så jobbigt iallafall :)
Men ska gå ut och mocka lite hagar nu tänkte jag så att det är gjort innan helgen, så det blir det lite mindre jobb.
Läste "häst och ryttare" och hittade den här fina lilla texten:
Lycka till Bango och Linda!
När jag stod och sopade igår i stallgången så kände jag hur någonting svischade till ovanför huvudet.
dummis katt.
Hörs senare .
/Amanda

LYCKA!

Min sötaste sov här inatt <3 Trötts ordentligt med sömn va jag död när jag blev väckt! Kom till jobbet och klockade in EXAKT 10.30... Bra där! Såg antagligen död ut eftersom både Anastazia och Marcus sa "ooj, trött?" men små söta léenden i kör, Världens sötaste Marcus kom två minuter senare med en espresso och kaffe till mig som jag hällde i mig för att komma igång. Oooh va gott det va! Sedan blev det en bra dag... lite kassa, lite kök och lite extra uppdrag innan min korta dag var slut.
Nu ska jag till min lilla skrutt snart <3

/ JANE

When life goes by...

Har nu spenderat några timmar på tävlingsplats, Det gick bra i första 1.20 med ett nedslag men sedan blev det lite mycket så att i andra rundan blev det tre ner. Men ceazar var glad för det! Lite småbuttra både jag och pontus idag, jag var dock inte lika bitter på honom som jag var igår.

Var väldigt nära igår att jag anföll honom och sparkade in de det lilla han har mellan benen, men ack ja. Nu känns det bättre. PMS is a bitch.

Efter tävlingen fick jag dock både kebabrulle och cola av Pontus, så jag tror att det ringde en klocka i hans lilla huvud som sa till honom att man får faktiskt vara snäll ibland. Ska hjälpa honom senare med att höja och sänka hinder till honom då han ska tävla Crozz och Lillen till helgen i Tågarp, sista fälttävlands tävlingen för i år tror jag att det är.
Kommer bli stressigt i helgen då jag jobbar och dessutom har hand om hästarna då Diana ska åka bort. Men det får lösa sig helt enkelt. Kludden står i hagen och ser så där lycklig ut, min dressyrtränare dessan tittade på honom igår och sa att han får helt stå några dagar (inga långa promenader) eftersom han är såpass öm vid balltrampet. Kludden tycker också att han har gjort sig förtjänt av lite semester!

Nu är förhoppningsvis Fredrik hemma om tio minuter, sen hoppas jag även på att Linnea ska pallra sin söta rumpa hit.

WOOPAA

/tarzan


Godmorgon Godmorgon!

Jag och Pontus skall strax bege oss till kungsbacka ridklubb där det ska startas en klass i 1.20 med Ceazar. Förhoppningsvis kommer det gå rätt smidigt, det är verkligen pissväder ute så det är ju inte så kul. Ska iallafall gå ner och börja borsta på hästen, putsade utrustningen igår så det är bara att lägga in grejjerna i lastbilen.
Ikväll blir det förhoppningsvis bio med syster, hoppas hoppas att lejonkungen har börjat gå i kungsbacka, annars blir det kanske smurfarna eller bilar 2. You never know.
Hörs senare,
/Amanda

Ingen Succé Utan Ansträngning - Sophocles

Jag och mamma har letat på apotek, börjes och ridsport. Men icke då, inga gasbindor. Ska se om my boyfreind vill åka till ett annat apotek så att att jag kan hitta de där förbannande gasbindorna då.. Inte min dag idag. Men åkte iallafall till börjes och köpte bomull och flex lindor. Hittade också en oerhört söt rosa mössa från kingsland. Som jag dock inte köpte efter att jag och mamma satt i halsen då den tydligen kostade 500 kr. Ska önska mig det av Fredrik tror jag!
Hittade även dessa ridstövlarna som jag är lite sugen på. Ska fundera på det lite till, och leta runt, men dessa var faktiskt helt okej i längden, kunde dra åt dem dessutom så att det sitter bra runt vaden.
Hoppmodell, 1450 kr. Det är inte det enklaste att hitta ridstövlar vill jag lova, Letade runt och provade VARJE par ridstövlar de hade på svensk ridsport, och EN modell satt skapligt. Ungefär som de här paret. Och de var ju som sagt Mountain Horse Supreme High Rider som låg på dugliga priser 3,990 kr.
Så det var ju skönt att se att det faktiskt finns billigare alternativ.
Fick ett samtal från Pontus för en timma sen, ska hjälpa honom imorgon då Ceaczar ska få hoppa 120 på kungsbacka. Så då ska vi se om jag får en termosmugg med mig med varmt kaffe i. annars tror jag att skiter i det. yupp yupp. Funderar på att ställa mig imorgon precis när vi ska åka och sträcka lite på mig, och säga att, NÄ vet du vad? Jag har lite huvudvärk. Jag tror jag stannar hemma.

PAYBACK'S A BITCH.
Nu ska jag gå och tvätta första omgången kläder, har bokat tvättstugan hos Pontus. Inte direkt så att någon använder den förstår ni. Förutom dammråttorna.
/Tarzan

Tisdag 20 september



I skitväder är alla platser tillåtna att sova på...

ikväll ska jag och niclas klippa katterna, har lånat hit klippmaskinen för att kunna få bort alla tovor på båda katterna, får se om vi kommer levande därifrån. only time will tell.

mitt hjärta står ute i hagen och äter hö. mitt andra hjärta är på jobbet. mamma är påväg hit för att jag ska kunna ta mig till ridsport för att kunna köpa gasbindor och flexilindor samt några kilo bomull. Hovslagaren var här igår och skärde bort fliken på balltrampet och satte på skon, och älskling var hur snäll som helst. Han får dock ha på sig galoppbandage nu så att han inte får in skit i såret, och så att han kan få vara ute. Dock blir det ju en del byte på bandagen då det fort slits av alla promenader.

Igår morse när vi gick en sväng innan jag bytte bandage.



Och ja, har man varit så duktig som han var på tävlingen, får man faktiskt stanna och äta gräs. Han är lite svullen i benet, inte mycket men lite, så därför blir det halvtimmes promenader två till tre gånger om dagen. Han är inte så pigg på att gå ut och gå precis innan läggdags, men med mutor går allt! Sen eftersom han har förstått att han är nya stjärnan i stallet, är vi väääldigt malliga och behövs massa beröm mest hela tiden.

Älskling



/Tarzan

Oroande styrka

Min boss på jobbet fick en stor pall med brödbackar över sig, och fick på sjukhuset veta att hon fått en fraktur i höften. Detta berättar hon klockan 2 på natten när vi jobbat klart... Hur hittar man styrkan att springa runt som en dåre med fraktur i höften och på tabletter som gör att du SKA sova?

Jaa, den som vet svaret får gärna berätta för mig!

/Jane

fiina lilla häst <3

Ja, Tarzan fick med mycket från igår så jag tänker inte upprepa allt... Men andra rundan missade hon! Tro fasiken att jag va sur på henne när hon lämnade mig på framridningen, sedan visade det ju sig att Kluddis va skadad och då va hon förlåten.
Andledningen till varför jag va så sur över att bli lämnad va för att min häst rev hinder på hinder på hinder... och en stackars man fick bygga upp för mig. Inget jag testade hjälpte! Rida på, korta upp, hålla i, släppa av... INGET! men det är klart, han va ju jätte trött! Dock fick jag ett språng på oxern som blev bra och då nöjde jag mig. Men

väl inne på banan så taggade hästen till som 17! Han laddade om från den sekund jag styrde mot hinder 1. Och hjälp va han va på G. Gick som en klocka och trotts något lite småbittert protesterande om att gå rakt istället för att svänga så följde han med mig riktigt bra och skötte sig kanon fint! Min lilla prins <3


Idag blev det en skritt tur och lite trav på grusvägen i lååång och låg form. Han va lite pigg till en början men blev snabbt trött och lunkade nöjd hem mot stallet i lagom fart.


Han är fiiin min lilla pojke <3

Dagen då (nästan) allt gick som det skulle!

Igår var det tävlingsdags! Vid kvart i nio gick lastbilen mot nordhalland där vi skulle möta upp linnea och helmuth. Kludden tyckte att det var helt okej att stå på lastbilen med mycket plats och mycket hö. Han har sina krav. Fredrik körde, och han måste få beröm för sitt tålamot, inte bara under dagen, utan mest för dit och hemväg. I den lilla lastbilen så sitter det en kamera, så att man kan se hästen medans man kör. Bra för alla andra, mindre bra för mig. Var hypernervös i alla svängar, samt inbromsningar. Hästen brydde sig såklart inte ett dugg. Men DET är en annan femma.

Kommer fram till platsen och får en bra plats med massa utrymme, så vi kan ha lemmen nerfälld så att kluddis kan titta på alla hästar. Det är ju klart, de var ju intressant med allt folk, men det fanns hö kvar i hönätet. Prioriteringar.

Sedan efter att ha tittat på lite ponnyhoppning var det iallafall dags att göra iordning min häst, jag startade som nummer tre, och linnea startade som nummer tretton. Detta var kluddens första tävling, och han skötte sig Hur Fint Som Helst! Helmuth var såklart OCKSÅ jätteduktig, men helmuth har ju erfarenhet också. "gammal och vis". höhö.


Första rundan var alltså 95 cm. Inne på banan var det dock läskigt. Det var dock inte hindrena eller att han blev ensam... Men alla människor som sprang runt med orangea västar och viftade med flaggor. HUA .
Det var en ganska ojämn runda, fick inte upp något tempo mellan hindrena, det var lite vingligt mellanåt, men han var hur fin som helst! Fick fyra fel pga att innan hinder nummer fem så stod det en funktionär som började röra på sig, och usch vad äckligt det var. RÖR DOM PÅ SIG MED? Så 6-7 meter innan hindret så slängde han sig lite åt sidan, och då valde jag att istället för att sätta mig och tokrida ett galoppsprång mot hindret så lade jag en volt. Sån är jag. KAN vara så att jag hade tappat stigbygeln vid hinder nummer tre också. Kändes inte så säkert just i det ögonblicket. Men efter upphittande av stigbygeln gick det galant. Bästa hästen, super duktig! Första gången innan på banan för honom, duktig!

Efter min runda var det bara att lämna över hästen till underbara syster som fick gå med dreggelhästen, han var jättenöjd med sig själv! Sen fick jag springa in på framhoppningen till Linnea. Helmuth gjorde det Helmuth är bäst på. 1. Galoppera så fort du kan. 2. lägg dig så att du blir så tung som möjligt. 3. plöj genom hindret. 4. Galoppera så fort du kan efteråt.
Helmuth tycker ju detta fungerar ypperligt, han hade varit huuuur nöjd som helst om linnea inte hade några tyglar inne på banan. Det hade dock blivit allmän fara. Men efter några minuter så skärpte sig helmuth och blev lite trevligare. Linneas första runda gick super, han rev dock första hindret, jag tror att det var av ren protest. Annars gick det bra, inga stopp och det flöt på i ganska bra takt. Helmuth tycker dock inte att det är så kul att svänga, dumt när man istället bara kan springa rakt fram. Logiskt, men nej. Linnea lyckades dock både med att rdia ihop lilla ångloket och svänga, så det var en Bra runda.

Till andra rundan var hästarna trötta. väldigt trötta. Vi hade 1m som träningsrunda, alltså bara grundomgången och efter att ha pratat (velat) så bestämde vi oss för att hoppa. Lång framskrittning och kort framridning. Denna gången inne på banan gick det super. Han var framme för skänkeln och mer fokuserad på vart vi skulle. Han kändes lite konstig efter andra hindret, hoppade stort och långt och sparkade lite med bakbenen efteråt. Jag stannade honom och fattade ny galoppfattning och då var det som vanligt så vi fortsatte banan runt. Gjorde en volt till i denna omgången, Efter ett hinder då vi skulle svänga höger, tyckte kludden att vi skulle svänga vänster mot utgången istället. Så det blev en volt på långsidan, och det räknades som fyra fel. Tyckte mycket bättre om denna rundan, gick i en rytm, och eftersom det var klass för unghästar så gjorde det inte så mycket att jag saktade av en gång och lite volter, Träningstävling is the word.

Dock när jag skrittade ut, kom en funktionär och sa att han hade tappat ena framskon. Jaha. Så jag hoppade av och döm av min förvåning (läs skräck) när det är en liten blodpöl vid foten. Antagligen så måste han ha trampat sig efter hinder nummer två, och fått ett balltramp. Så jag skickade Fredrik på att hämta vatten och gick med hästen till lastbilen. Han däremot fattade ingenting, mer än att han hade varit väldigt duktig. Nåde den som inte klappade honom när man gick förbi. Så vi lastade på honom rätt snabbt efter vi hade sköljt för att kunna åka hem med stackars älskling till stallet.
Ringde även Pontus hysteriskt i lastbilen, han trodde ju att hästen hade brutit minst två ben så som jag lät. När vi kom till stallet med det stort bandage, och Laura hade varit gullig och mockat boxen så det fanns nytt fräscht spån, hö och krafft med massa äpplen i krubban,. Jodå, Kludden var lycklig!

Slutsats över dagen,

Jag har VÄRLDENS bästa häst.

Missade dock Linneas andra runda, där hon var nolla! men pappa har det på film så vi ska åka och titta på dem någon dag. Superkul!

*Bildbomb*
















/Amanda












god morgon!

Här sitter jag och äter frukost. Kaffe <3
Inse min panik, och känslan när jag ska hämta mjölken till kaffet i kylskåpet.. och jag inte hittar den... Usch.
Hittade den som tur var, dagen är räddad.
Igår blev det sent, var klar i stallet vid elva, kom i säng vid halv ett.
Upp igen klockan sex för att morgonfodra hästarna halv sju. Vi äter alla frukost just nu kan man säga. Utom Fredrik, han sover.

Ska rusa ut i stallet igen och fixa hästen och packa in allting, såg att jag inte fyllt något spån i lastbilen så det ska det göras med. Det är mulet, blåser och regnar ute. Underbart med andra ord. Precis som det ska vara på utomhustävling.

Linnea SKA med iallafall. spännande spännande. Hon har ju såna *moodswings* så hon får ju en gravid tonårsmamma att verka lugn.

Igår när klockan var halv tio och vi skulle ut i manegen...



Ja, ni ser ju tydligt. Hästen tycker OCKSÅ att det är en bra idé!

/Amanda

VILKEN LITEN JÄVEL!

TARZAN HAR HITTAT NY TÄVLING . . . OCH DET FÅR MAN VETA GENOM BLOGGEN . . . FÖR INGET SAGT HAR HON . . . NÄ NÄ NÄ . . .

Såå ja, vänta du bara mongo! Du kommer få igen <3

Meeeeen nu ska jag sakna min lilla pojkvän, deppa lite och sedan åka till jobbet för att komma hem vid 01.00 inatt. Då ska jag sova för att sedan ca 6 timmar senare gå upp för att bege mig till stallet eftersom det ska åkas till Nordhalland. woop woop. Jag kommer vara glad imorgon


/J

Hur man än försöker.

Igår kom linnea hit en sväng och jag och pontus gjorde vårat bästa för att muntra upp henne. Hon sååååg glad ut, men när vi åkte och köpte kebab, Ville hon inte ha... OCH jag hade redan betalat den.... YOU SEE?

Så nu är vi alla jättejättesnälla mot linnea och låter henne få som hon vill de kommande dagarna, (vi behöver inte berätta för henne att jag har hittat en annan tävling som vi ska åka på om typ.. fyra veckor) och bara fjäskar för henne.

SÅKLART har allting sin gräns. Men ni förstår.

Frågade Linnea igår eftersom hon inte ska tävla på söndag om hon ville köra hästbussen, så att Fredrik slipper. självklart. TROR NI INTE DÅ ATT FREDRIK BLIR FÖRORÄTTAD? alltså.. gud.

Ska nu iväg för att jobba 8 till 20,  när jag kommer hem så blir det rida rida planka och packa inför imorgon.

BOOYAAH!
/Amanda

Jag är Sir Retchen, Hertingen av Ketchup. -Robin Hood

Idag har jag och mamma virrat runt i göteborg. Tog sitt lilla tag. Fick iallafall hämtat ut paketen, ett med schabrak och luva från GlenGordon, skitsnyggt skogsgrönt färgat, och ett par fram och bak skydd i läder. Kluddis kommer vara så fin på söndag ! Var även inne på Hööks i kållered och kollade runt lite. Slutade med att mitt konto ekade tomt.

Det här blev det idag:



Lite svårt att se, men ni kommer ju få se bilder från söndagen hur det ser ut :) tror det kommer bli skitsnyggt på honom!



Vita ridbyxor, det enda paret som jag tyckte inte var för genomskinliga. Helskodda, och snygga. 15% rea på alla ridbyxor dessutom så det var inte fy skam.



Vanlig tävlingströja.



OCH EN SNYGG VÄST. Är skitglad för denna, den var snygg på och den var varm runt nacken vilket är bra för mig som får ont i den såfort det blir lite kallare. sketa nöjd.

Linnea laddade även ner "talking larry" till min mobil igår, satt igår hur länge som helst och skrattade åt den. Det här är vad jag gör på dagarna:



Skämt åsido. Det är skitkul.

Och anklaga mig inte för att vara djurplågare. Jag klappar honom MINST tre gånger efter jag har sprängt honom i luften.

/Amanda

Yesterday was the day before today.

Igår var det lite smått sådär på kalabalik fronten. Dagen började med att en sömnlös jane och en sömnlös tarzan åkte för att hälsa på fabror doktorn som var en trevlig prick. om man får säga så om doktorer? Kanske är så att jag i skrivande stund förolämpar hela läkarkåren. Men vad gör man inte för spänningen!
Efter det var det dags att inhandla frukost.



Det blev alltså två wienerbröd och två äpplemunkar. Anledningen till att ni bara ser ett wienerbröd är för att det andra är påväg ner i min mage.

Vi åkte en sväng till börjes där det inhandlades lusern till min pålle, här ska det på ännu mera mat. Linnea fick även köpt sig ett par snygga bakskydd till helmuth. Sen åkte vi och la oss på Pontus soffa. Pontus gjorde som han alltid gör efter en stund i vårat sällskap, stängde in sig på sitt rum. Ibland sätter han även på väldigt hög och väldigt arg musik. men det har ingenting med oss att göra. näne. MEN TITTA VAD VI HITTADE PÅ SOFFAN!



A MAN PURCE! A FUCKING MAN PURCE!
(hehehehehe)
(Linnea illustrerar chocken..)

Sedan begav vi oss för att hämta lilla helmuth. Döm av våran förvåning (och linneas glädje) när vi upptäckte att Helmuth hade endast två av fyra skor. rackarbajsing också. Efter tre timmar ungefär av att försöka rikta skor gav vi upp och körde bort honom till Pontus där det tog pontus två sekunder ungefär att göra det. Men han vågade inte riktigt sätta på dem, då fötterna var lite trasiga. Jaha. Så där stog vi, med en häst utan sadel och en häst utan skor.

Slutade med att Linnea körde tillbaka lilla Helmuth. Han fick iallafall komma ut och se lite av världen.

På min häst lade vi iallafall på Pontus sadel. Nja, tyckte väl jag. Pontus tyckte att det låg okej/bra, så vi gick iallafall ut i ridhuset och provade nio på kvällen. Tror ni att jag fick rida min egen häst? NÄNÄ. Pontus med ont i halsen, joggingbyxor och tygskor satt upp. Tror ni jag fick tillbaka hästen?

PUNKT PUNKT PUNKT

Slutade med att Pontus hoppade honom, och garva efter varje hinder. Han tyckte att det var skitkul. Sen provade han att hoppa grindar på snedden och bakåfram och.. Ja, ni fattar. "för att kolla om det är en fälttävlandshäst". Jo. Visst. Kan väl meddela att kludden fick betyget lite lätt jävla godkänt. Pontus, som har varit sängliggandes i ett antal dagar hoppade glatt runt där, för att idag sedan ringa och berätta att han tänkte "trimma honom lite åt mig idag".

För min skull. AHW så gulligt.

/Amanda

a trip down memory lane .

Innan Pontus avresa till Tyskland i våras!

isprinsessor...!







När Tarzan och Jane ska packa höpåsar - För att få i mer höpåsar i den stora påsen, så tänkte vi att vi skulle "hoppa lite lätt" (Läs: Kasta dig så hårt du kan med rumpan före). Som ni ser. Gick det galant!



Här står tre lyckliga hästar innan avresan, Douglas tittar ut och posar. Fin fina häst!



Allting färdigpackat, Tarzan&Jane did it again! höhö.



Pontus gråter av tanken på att lämna oss i fyra veckor ... VI FÖRSTÅR DIG!




Nu ska vi sätta fart på dagen och skjutsa muttan till Pontus så att vi kan hoppa idag! WOOP WOOP.


/TarzanOchJane

älskade dagar!

Kändes som att allting gick emot mig igår. Blåste storm när jag skulle jobba igår också, så har ännu inte hunnit bli varm.

Jag behöver byta sadel på elsklings hästen. Omgående. Sätter mig inte upp på kludd med den sadeln på.

Ska berätta ...

För tre veckor sen tittade vi på sadeln sist, vill kolla den då och då eftersom de ändrar ryggen. Har inte tänkt så mycket på det, förutom att han är lite fjantig och stutsig och sådära precis när jag har lagt på den. Tänkte på det i tisdags vid dressyrträningen, och dessan sa det med - att du kan ju kolla på hoppsadeln igen nu, men det borde inte ligga och klämma någonstans. La på sadeln på ryggen igår, utan den vanliga padden och schabraket.
*CENSURERADE SVORDOMAR*
Den ligger på manken på honom. Bokstavligt talat. Heeela ryggraden.
Och nja, det blev inte lika dant med padden på, (fårskinnspadd) då kommer den upp fint. Tog ut honom till ridhuset och gick och spände sadelgjorden. och ja, obehagligt tycker han att det är. Efter jag hade spänt färdigt, så nej. Den ligger och trycker. Stackars, stackars älskling <3

Så, så här såg det ut i början av vårat motioneringspass:



Haha älskling <3 Jag som är ganska lång av mig, 174, är inte van vid att stigbyglarna till ett markarbetespass är liksom.. så högt upp. Kludden är stor. Är man stor måste man vara snäll.



Jodå. Snygg är jag med! Här bestämde jag mig för att NÄE inga andra hästar skulle säkert in i manegen. så..



Det tog dock en stund innan vi fattade att vi faktiskt var lösa. När jag tillslut smackade på honom så suckade han lite och gick ut på spåret och skrittade. sötaste hästen på hela jorden har vi här jag. jaja!

Nu är Jane påväg hit. Hon ska ta mig till en sån där neurolog. Och nej, det är inte ens ett skämt. Mehe. Sen ska hoppträna! För mig blir det antagligen barbacka.. Ciao! /A

bra, Bättre, BÄST

Dagen gick från bra, till Bättre, TILL BÄST!

Vaknade efter liite sömn och begav mig till Ridsport för att köpa spån till lilla hästen och sedan vidare till stallet. Där sprang alla hästar som dårar då den nya lilla ponnyn hade kommit ut i hagen med dom andra - WOOP WOOP! Leriga hästar vill jag lova . . . Men boxen blev fin!

Sedan en snabb dejt med Tarzan - Alltid lika mysigt! Alltid lika mycket att prata om! Alltid sådär uppmuntrande!

Sedan hem och ladda om för jobb. Idag blev det 9 timmar och 30 minuter men fy f*n va kul vi hade. Lite panik då och då men 11-00.45 gjorde det såååå värt det! Musik, Glad Sarah och markus, lagom mycket gäster osv... Har varit i kassan 3 dagar om man räknar idag H-J-Ä-L-P va mycket det är man ska tänka på. Men enligt dom andra "så lär du dig snart du med"

Jaja, nu kommer det bästa! Jag agerade fylle-taxi åt syster och hennes Anders en kväll (natt) och blev då lovad 5 tuber chokladsås i valfri smak (lååång historia) Och nu när jag kom hem från jobbet så hittar jag detta på mitt bord




Ibland är han för skön!


SOV SÖTT
/JANE

Dum gjorde som Dum sa.

Ingen logik i det alls. Och inte heller i en artikel jag precis läste på hippson. Det var nu återigen snack om det där förbannade böjprovet. Och, konstigt, det verkade inte som att metoden man använt sen 1800-talet är så himla pålitligt.
You don't say.

Metoden böjprov har alltså använts sedan mitten av 1800-talet, men det finns ingen enhetlig beskrivning om hur det ska utföras.
Exempel nu på hur effekterna av hur du gör ett böjprov påverkar resultatet:
- Studie visar att 25% mer kraft vid böjprovet ökade antalet anmärkningar på hästarna.
- 120 sekunder istället för 60 sekunder gav dubbelt med anmärkningar.
Och tro då inte att det brukar vara så att man böjer benet enbart 60 sekunder. Nej, det kan ligga allt mellan 30 sekunder till 3 minuter. Och det här systemet har vi i Sverige när vi ska köpa och sälja hästar. Känns verkligen ordentligt genomtänkt! Så nej, det spelar ingen roll längre om hästen fick anmärkning på ett ben. Frågan är vilken veterinär det var som böjde den.
Kan ju se scenariot framför mig, häst för x-antal hundra tusen, blir böjd på ett ben lite för länge, får ont i kotleden (den delen där mest falska reaktioner uppkommer), får anmärking, bla bla bla. Kul att vara ägare till den hästen. Det är ju som att sälja en sprillans ny bil, två sekunder innan så tar vi en hammare och dunkar den i vindrutan. Ojdå. Den gick visst sönder.

Artikeln finns här:
http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/forskningskollen-saker-haltutredning-med-bojprov.htm
/Amanda

VARNING!

Bara för att ingen ska missa detta lägger jag ut detta inlägg eftersom ALLA läser denna förbaskade bloggen. . .
BITTRARE TJEJ FÅR MAN LETA EFTER!
ÄR sådär arg att det känns i hela kroppen, det kryper på ryggen och jag kommer på mig själv med att pressa käkarna. Det är bara det ATT JAG VET INTE VAD JAG ÄR ARG PÅ! Vill bara slå sönder något, gråta hysteriskt över det och sedan gå och lägga mig. Men nej nej! Jag ska jobba och måste snart börja fixa mat så att jag inte får ett hysteriskt anfall på jobbet för att jag är hungrig... Ironiskt - Hungrig på Donken.
SKIT SAMMA! DON´T MESS WITH A PREGNANT WOMAN!!!!
Näää jag är inte grinig idag! har bara sovit liiiiite för lite och ska ha stängning idag med. Och imorgon börjar jag tidigare vilket betyder sova mindre, vara bittrare och stressa som ett as.
OCH JAA! JAG SLÅR PÅ TANGENTERNA - PROBLEM MED DET???

Ooh, jag har en fin häst <3 även om det inte alltid är kul att plaska runt i paddocken när det stormar. Fy va jag älskar den lilla underbara hästen <3

/ Jane

Gosh! - långben

Datorn krånglar med mig och vill inte fatta att jag vill betala räkningar. Eller så försöker datorn berätta för mig att det ändå inte är någon idé eftersom det är tomt på kontot. JAHJA jag har fattat!

Idag är det dressyrträning för dessan, ska bli spännande och se hur det går. Igår blev han skitförbannad på mig när jag skulle peta in det där vänstra bakbenet så tillslut stannade han och försökte bocka lite granna. Kan väl tillägga att det var inte enbart han som blev förbannad. Slutade med att både jag och hästen var j*vligt bittra på varandra så ska se om Dessan kan få oss att bli vänner igen idag. hm. hm.

Blåste storm och regnade igår också lagom tills att jag skulle börja jobba. Att jobba fyra timmars pass är helt okej, men att spendera två timmar av dom ute. är inte lika roligt. Men när jag kom hem så hade Diana gjort köttfärssås och spaghetti så blev på lite bättre humör. Sen är jag lite nykär i min pojkvän också (vissa stunder) så igår var en sån där "guppig" dag för mig. Mycket humörssvängingar. Det kan dock inte min häst skylla på. Han är valack. Och häst.

Ska dock gå ut till stallet och fixa allting och försöka ringa ett jobbigt samtal nu innan lunch.

mjaao. /a

"Om. OM är bra"

OM man kommer upp ur sängen jah?! jag är så trött efter stängningen igår så jag vet inte hur jag ska orka ta på mig kläder ens. Men kul hade vi! Fyra personer med varsitt headset - Lite trötta - ni förstår. . . "Im batman"
hördes någon gång vill jag lova.
OCH SEDAN!       HÖRDE JAG EN RÖST!         I DT:n!             DETT VA ROBIN LUND! OCH DET BETYDER ATT PONTUS RÖST HÖRDES STRAX EFTER! LYYYYCCKKA.

Men nu ska jag rida innan jobbet. Snel hest


Jane

Jag trugar mig djuupt! Nej inte trugar, jag bugar! - lejonkungen

Guten morgen!

Och det är ungerfär det jag kan i tyska efter fyra år i ämnet. Och det är säkert inte ens rätt.

Fick ett medelande från Christopher där det står
"Hehe jag har smurfhits 2 i min bil"

Well well... Your care is no longer safe ... "hehe"...

Har kommit på varför Linnea är så läskigt fjäskigt om honom här i bloggen. Han läser bloggen. Smart kille.
Vi har alltså nu kommit på vilka det är som läser bloggen. Linneas pojkvän och antagligen en man i 30 års åldern som spelar WOW och tror att hans giftermål med princess Leia är på riktigt.

I HAVE TO BREAK IT FOR YOU. SHE's A LESBIAN.

Sitter iallafall och dricker kaffe. Lot's of it. Känner mig helt slut i hela kroppen och vill helst inte röra mig ur fläcken. Men, lilla älsklingshästen ska röra på sig och sen börjar man jobba vid fyra. Vill krypa ner under täcket och dö.
Nog gnällt idag. Eller. nog gnällt i detta inlägg!

Efter att jag ätit min vaniljyoughurt med chokladpuffar på, så försökte jag mig på att rosta en macka. Hur svårt kan det vara liksom?

Den blev svart. KOLSVART. Hade velat kalla mackan för blåneger, men gör inte det om någon tar illa upp. Vilket inte är min mening. Men nu kan ni iaf föreställa er. Om mackan hade ett ansiktsuttryck nere i rostern så hade det antagligen sett ut så här:



Ja. Ni ser ju själva.



Annars kan man tillbringa morgonen med att göra otroliga Darth Vader ljud i Fredriks pokal. Han kom hem med den igår, och tyckte först inte att det passande att jag fick leka med den fina pokalen. Men efter att ha insett att det också blir en sysselsättning lät han mig få använda den. Den är som de roliga speglarna på liseberg. Skitkul.

Hörs senare.

ME TARZAN YOU JANE

HURRAA! HURRAA! Ha ha ha den äran. Nej nej dumsnut (mössen i Askungen)

Idag fyller två fiiiina flickor år. Hobbynerern och lilla Martini <3 Så GRATTIS till er <3

Jag tänker fira deras födelsedag med att rida en sväng till banan och galoppa lite lätt, Musik i öronen och bara rulla på som min lilla skrutt vill. Sedan ska jag ta mig till jobbet och jobba från 16.00 till 00.30 . . . YES! fast näää, jag har ett likadant pass imorgon, och sedan går jag 15.15-00.30 så jag längtar inte sådär skulle jag vilja säga.

Nä nu bär det av till hästen!

Jane 

Lämna ditt bakomflutna före dig. - Pumbaa

Har gått bra på jobbet idag, hade två skivor "Disneys Bästa" och lyssnade på alla femtiofyra låtarna på repeat hela dagen. U-N-D-E-R-B-A-R-T-! Imorgon blir det "Smurfhits 1" och "Smurfhits 3". Måste leta efter 2an...

Sovmorgon imorgon faktiskt , är helt slutkörd i hela kroppen så orkade inte rida idag. Hade motivation, men ingen ork. Så för att kompensera lilla hjärtat (för han blev säkert såååå ledsen över att inte gå ut och träna dressyr nio på kvällen) så fick han massage. Skitbra verkligen, hittade en muskel i ryggen och korset som var hård och spänd, och efter tio-femton minuter så var dom helt mjuka och fina! bra bra, klapp på axeln. Fick arnika över ryggmusklerna också, så det ska bli kul och rida imorgon och känna om det blev något bra av det.

Först så tyckte kludd att det var lite konstigt, började med att dra piggborste över hela honom i små cirklar, och jadå, visst var det skönt! väldigt bra för dom om de fäller eller är lite dassiga i pälsen. Allt damm och smuts som ligger längst ner i hårrötterna kommer upp. När jag sedan började massera så var det världens längsta underläpp och massa tuggtugg och gäspningar. Han producerar lite saliv, om man säger så, och det var i liten liten pöl under huvudet mot slutet. Avslutade med att borsta med ryktborste och skrapa, och fick bort allt damm och smuts så det inte åker tillbaka liksom. Han blev hur fin som helst, glänste hela hästen. Det hela tog ungefär 45 minuter, så det rådde bot mot mitt dåliga samvete.

Imorgon är det jobb på eftermiddagen, 16-20, så då ska minsann ridas. Ska lägga mig i sängen och vänta på fredrik, han är inte hemma än men kommer nog snart. Usch, hatar att vänta.

Min lilla älskade Prins <3

Vaknade med min lilla sötnos brevid mig, och det blev därför en bra dag! Halvt sovit i sofan ett par timmar innan jag begav mig till stallet...

Hästen gick som en klocka! Förbannat va fin han är! Red på bommar vilket tydligen va riktigt kul eftersm han gick på som 17 med öronen spettsade fram. Hade en sockerbit uppe vilket va ROLIGARE - my gooood va han tände till.

Fick äntligen tag på sidan där man kan få musiken från Youtube (Tack vare min söta pojke) så mobilen är nu full med musik som spelades i öronen på mig medans vi red. Vilket gjorde det hela lite bättre så jag saknat att ha musik att rida till, av någon anledning fokuserar jag bättre så...


LOVE - JANE

favorit i repris

Dricker idag ännu större kaffe.
Jobbet igen, ledig imorgon. vill helst bara dö. Vill att Fredrik kommer hem nu. Är inte lika roligt längre. Alls.

Sen att det vräker ner vatten och att jag ska jobba utomhus hela dagen. Det gör inte saken bättre. Tolvtimmar i regn och blåst.,. Skänk en tanke will you.

Efter jobbet blir det kvalitetstid med min älskling, sen kommer fredrik hem ! tihih.

/ Tarzan

Jag blir så lack så jag ruggar! (Jago)

Kollade mina tider för veckan, KUUUL!  Fyra utav fem dagar denna veckan är stängning. Även den dagen innan tävling. AWSOME! Och det är dessutom 8 ½ - 9 ½ timmars pass - WOOP WOOP! Och jag ska så i kassa - WOOP WOOP!
Men jag tänker låtsas som inget förens på måndag! Nu har jag helg PUNKT


OOh, han på eDarling reklamen är lik Mårten...

XoXo Jane

Fixa stavas faktiskt med CK

JOO Jag kan stava till fixa! Tänkte vara lite rolig såhär bara på morgonen men alla kanske inte sett Jönssonligan... Iaf så är det Vanheden som säger det till Harry, söööta lilla linblonda Harry


/ Jane

"Vaa, é jag flintis?" (Hades)

känner mig lite efterbliven idag, somnade igår MEDANS jag pratade med Simon i telefonen... Och inte är det första gången heller - Känner mig som en fruktansvärd människa!

Har iaf gjort en plan för min vecka då det är 7 dagar kvar att rida tills tävlingen. Får dock se om det går att följa eftersom det kan bli pissväder och paddock likväl skogen kan flyta bort. . . Men jag ska banne mig få ihop lite ordentlig träning nu såhär på hösten!

Aah ja, kanska ska ficksa lite pannkakor och sedan åka till stallet innan min gulliga lilla pojke slutar jobba.


Me Jane you Tarzan

Vad vill du jag ska göra då? Klä mig som tjej och dansa hula hula? - Timon

Vaknade i morse och kände att livet hade kunnat vara bättre. men NEJ efter en halv kopp kaffe så är jag fruktansvärt pepp igen!

Kanske inte just på själva jobbet - motivation till helgjobb är inte lätt att få.
Men hästen vill ha mat och bli skodd och jag vill ha mat och ha skor! Samt kebabrulle och donken. Man måste leva faktiskt.

Sitter med två hundar runt fötterna, undrar om dom vill ha kaffet eller mackan? Troooooor att det kan vara skinkmackan, sista optimisten är inte död!

OH ska även låna klippmaskinen från mamma, Timon&Figgaro ska klippas! Någon frivillig?

trodde inte det.

Hörs senare.
Adios Amigos
/A

"Jag är trött på att spela biiii roll"

Dagen citat är ifrån Aladdin - en film alla måste se! Det roliga med filmer för barn är att det är en massa skämt för äldre som man inte fattade som liten. (Även om filmerna va riiktigt bra då med) Dom blir lite roligare ju äldre man blir, så jag rekomenderar 3 Filmer alla borde sett minst 15 ggr innan man fyller 20



Behöver jag säga mer än så? - Näh!



Jaja, i vilket fall... Jag hade utbildning i kassan idag. JAG VILLE DÖ! Det va skit läbbit ju! Lite lätt magsår kanske? Men det kan inte bli värre - - - JOOOOH! Anna (restaurang bossen) sa glatt att - Jag har skrivit upp här i våra papper att du ska stå i kassan varje dag.

Jag är rädd! Ska nu krypa ner under täcket och njuta av min lediga helg (är så trött att jag inte orkar lyfta huvudet för att rätta till kudden - aas jobbigtS U G E R dock att Tarzan ska jobba.
OOH min häst va ENOOOOORMT fin idag <3 Hade missat att ta med mig stövlarna så det blev till att rida i gympaskorna, men vad gör det? Hästen går tydligen bättre då (tihihihiihi) min lilla diamant <3


Sov sött my lööövs

Me Jane you Tarzan

Fredagskväll blir jobbkväll.

Sitter med en underbar hund i knäet (får inte sätta ner henne, bitter som attan då) och tänker gå och lägga mig då jag imorgon bitti ska färdas till jobbet 7.00. Vissa dagar är bättre än andra! Är som sagt hemma nu och spenderar lite tid med familjen, och oj vad jobbigt livet är. Mitt hjärta är på vift nere i Malmö och håller på med GP racing, något sånt och han ska vara där tills på söndag, åkte i igår. Fick precis höra att en av de killarna som var med hade vurpat och skadat sig så han hade fått åka hem. Tyckte att fredrik kunde åka med hem - för säkerhets skull - men nää.

Mitt andra hjärta (jag har två...) är i stallet och äter förmodligen på lite hö as we speak. Är så bortskämd med att ha hästen precis utanför dörren, och han känns väldigt långt borta helt plötsligt. är det konstigt? Jag saknar min häst! VEM SKA NU PUSSA HONOM GODNATT OCH PUSSA HONOM GODMORGON?
Som tur är ska Diana ta ut honom imorgon så han lär få lite klappklapp iallafall.

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och sova!
Imorgon är det jobb mellan 8-20. Har dock två timmars ledighet mitt på dagen så ska stressa hem och fixa med Kluddis <3

DAMN jag är sentimental...

Bjuder på en bild på mig och bästa katten.



Rätt fräck va?

Sleeptight /A


Stressiga dagar ...

Jaha! Kass uppdatering och är så stressad just nu så jag hinner inte lägga upp bilder.
ska åka till jobbet om tio minuter för att sedan åka hem till mamma och sova där inatt. I helgen väntar jobb mellan 8-20, så det lär bli ont om inlägg från min sida, får hoppas att Jane fixar något man kan läsa - nu är det nämligen min tur att jobba och hon får vara ledig. någon balans måste vi ju ha!

Sitter och slänger i mig fiskbullar med snabbmakaroner och har gjort lunchlådor med det som fanns kvar och köttfärsås och spaghetti! mums <3

Red älsklingshästen idag en stund, red igenom efter hoppningen igår (mer om det senare) och attans vad det var bra känsla idag! Jobbade på hur fint som helst, inget krångel med att lägga sig på innersidan utan trampade på i perfekt form och var hur. jäkla. fin. som. helst.
Han fick gå hur han ville med huvudet, ville mest ha bakbenen och efter två minuter lade han sig perfekt, inte överböjd och krullade inte ihop nacken någonting utan gick i lagom hög form. Attans vad bra det kändes. Tog inte sporrarna, och han var framme för skänkeln och jätte lyhörd redan från början. Det här kan jag leva på ett tag!

Tjolahopp, nu måste jag rusa.

Me Tarzan you Jane

Back in time

Japp, Har idag jobbar och sedan spenderat resterande del av dygnet med Tarzan... Min häst blev riden och även kludden fick ett pass. Nu har jag hämtat min väska som består av jobbkläder eftersom jag ska sova i Tarzans lägenhet, oooh tänker ni alla nu. HAHAHAHAHA sug på den!

jaja, nu är det natt och jag vill sova men Tarzan ska springa runt vah, ibland blir jag lack -.-

OCH NU FÅR MAN HÖRA VÄND DIG INTE OM! JAG HAR INGEN BH...

Sov sött

Me Jane you Tarzan

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. Källa: Nalle Puh

Alltså allvarligt. Tittade precis igenom bilder från året som gått.
Jevlar. Sådana där ögonblick som man inte kommer ihåg fören man påminns om dom, de där små - små ögonblicken som gör allt!
Exempelvis på ögonblick med Tarzan&Jane. Urval av roliga ögonblick från det här året.
- När vi gjorde sälen inne på maxi vid frysdiskarna...
- När vi provade Janes nya soffa och vi passade på att ta en tupplur...
- En halvnatt tillbringandes på stallplan liggandes och gjorde snöänglar och kissade på oss av skratt...
- HRG TIMES. löpsedeln!
- Kopieringsmaskinen, (tycker vi ska skaffa en sån...)
- Innan pontus avfärd till tyskland, isprinsessor på stallplanens damm...
Kopieringsmaskinen i skolan.



Våran snygga löpsedel!



Pontus och Tarzan. Tror att vi hade Svenska. Av någon anledning är minnet lite luddigt.



studenten <3



Skulle packa åt Pontus den dagen. Tror det var inför Malmö HorseShow?
Som ni kan se.. Ballade det ur.



ingen kommentar.


Jag har underbara vänner, underbar häst, underbar pojkvän...
Då är det bara en sak kvar! Bli ekonomiskt oberoende!

Idag är det hoppning på schemat, Linnea kommer hit efter jobbet så ska vi se om vi kan hoppa lite. Sen bär det av till Helmuth! Och jag har införskaffat (lånat) en kamera så vi ska se om vi kan få lite bilder!
/Amanda

Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag. (Nalle puh)

Ooh ja! Jag håller fast vid citat av Nalle puh!

Har en ledig dag från jobbet idag, men svängde självklart förbi och tog en kaffe när jag ändå skulle ha lite saker på Kungsmässan. Hör plötsligt min boss skrika - HEEEJ! NÄR SKA JAG FÅ RIDA NU DÅ??? Det gjorde en annars bra dag bättre.

Va uppe vid 9 för att rida min lilla häst som skötte sig perfekt förutom små hysteriska kast åt höger och vänster... Men har man en pigg häst och det blåser storm så kan det kanske gå så, vad vet jag?
Åkte sedan till Tarzan en kort sväng innan massa ärenden skulle göras. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan traska ner till Facklan för att se på smurfarna med min underbara. (NEJ! Det är inte en barnfilm!)


Höstens färgklick!

Det roligaste i höst är väl ändå att rosa kommer som en skön kontrast till alla höstfärger.
Det är kanske någon som har missat det, men JAG ÄLSKAR ROSA! och kludden, älskar också rosa! Vilket sammanträffande!
Linnea, som tror att hon vet något om färger, brukar dock alltid hindra mig, men inte den här säsongen linnea, INTE DEN HÄR!
Här kommer några snygga från HV POLO, två stycken är från sommarkollektionen, resten är från höst/vinter.
Här exempelvis är ett, enligt mig, skitsnyggt schabrak. Det här hade säkert Linnea också Kanske godkänt eftersom det enbart är rosa på märket.


Också hur snyggt som helst. Mörkblått och ljusrosa är en lyckad kombination.



Den här är lite mer rosa, men vänta tills sista bilden...




LOVELY <3


/Amanda

Det är bra mycket trevligare att vara två. (nalle puh)

OM DET INTE ÄR MED TARZAN DÅ!

Eftersom vi har sååå många läsare, eller förlåt mig HADE! Mrs Tarzan har ju för 17 fått er alla att fly med sina enoooorma inlägg.

Jaja, det är alltid kul när det går bra för andra! Själv är man sjuk (fortfarande DÖÖÖENDE) så det är Jobba och hästen som blir fixat på dagarna. Ska även ha kassa utbildning på fredag så lite plugg på papper om detta skulle behöva göras med...
MEN IMORGON ÄR JAG LEDIG!!! WOOP WOOP. Nu ska jag till min lilla skrutt och pussa massor på den söta lilla mulen <3

//  FD Linnea... NU Jane   höhöhö

No Pain, No Gain ( som Pontus brukar säga... )

Har precis tränat dressyr för dessan!
WOOP WOOP

Det gick sketa bra rent ut sagt!
Vi jobbar just nu med framåtbjudningen. Han ligger väldigt gärna på sina bogar och "tuffar", och det är väldigt lätt för honom att göra det. Hans tempo är snäppet långsammare än vad man hade kunnat önska, och problemet med att han "dyker" med mig i övergångarna kommer från bakbenen. Får jag in bakbenen på honom så kordinerar de bättre med hans framben så att jag då kan få övergångar som är balanserade och jobbade bakifrån. Han lägger också gärna över mig till innersidan, så att han slipper jobba med ytter - igen är det bakbenen som inte är med. Visst, han trampar under sig lite, men vi vill ha svung i steget och att han ska sätta sig ordentligt och börja jobba. Han har fått lite mer muskler, men egentligen är han helt omusklad, men det ska nog bli ordning på det :)
Fick i hemläxa att under veckan få honom fram för skänkeln. Alltså, när jag sitter i skritten och ska göra övergång till trav så ska jag i princip bara klämma(känna) med vaden, och jag ska få en explosion framåt. Om jag måste sitta och gräva en sekund för att sedan vara med om fyra-fem korta travsteg innan han faktiskt sätter igång, kommer det bli jobbigt när jag ska rida in bakbenen och faktiskt jobba honom om det krävs så mycket drivning , för så lite.
Hänger ni med?
Så detta har vi gjort i veckan, och jodå, det har gett resultat! Han var mycket mera framme för skänkeln redan från början. När jag då redan har honom framför mig, kan jag genom att samla upp min överkropp och försiktigt understödja med skänkel (och när han inte lyssnar - försiktigt med pekpinne) rida in bakbenen under honom och också höja ryggen. Så det satt vi och gjorde, och när han istället för att komma uppåt och under sig när jag började samla och understödja och istället la sig på bogarna och bara ökade takten, flyttade jag honom honom några steg in på volten för ytterskänkeln, och sedan flytta ut honom och möta upp med ytterskänkeln. Detta gjorde jag delvis för att det är jättejobbigt för honom - han är stel och orkar inte alls springa iväg - och dels för att jag får honom ordentligt på yttersidan så att jag kan jobba honom ordentligt.
Detta funkade huuuuur bra som helst! både jag och kludden fick verkligen jobba och vi var båda helt slut efteråt! Han orkade inte ens fatta galopp när han gick i den formen och försökte jag pressa honom ytterliggare så började han sparka lite med skänkeln och blev skit irriterad, haha!

Dessan tyckte att han var väldigt fin idag, nu försöker hon skola om mig och kludden till ett dressyrekipage! yeah right.

Men den känslan när man sitter i dressyrsadeln och både jag och hästen svettas som CENSURERAT och man kan känna att fan tänk om ett halvår när han är ordentligt musklad och man kan sitta och pressa honom i både galoppen och traven. akta er era jävlar säger jag bara.
Okej, det är pretty much work left, men vänta bara.



"Låt inte det du inte kan göra stoppa dig från att göra det du faktiskt kan göra.” (ANDERS HAGLUND)

GODMORGON LOVERS!
Idag är jag på fruktansvärt bra humör. Tror det är för att jag hittade en funktion på datan, "cam?" . har iallafall haft skitkul, ni får se nedan! tihi.
Hade lite sovmorgon idag , skönt! Gick upp och satte på dunka dunka musik med hjälp av två högtalare och satte på kaffe. Förstår inte varför jag och fredrik bor längst bort på gården..? hehe.
Är iallafall på sjukt bra humör idag! eller, som fredrik brukar säga - läskigt humör. Ska ut till stallet och fixa, det ska mockas - vattnas - sopas - putsas, sedan ska hästarna i skritten och sen ska det i hagarna mockas - vattnas - krattas! Känner mig så sjukt pepp! Vet inte varför, men ungefär två gånger i veckan får jag sånna här "ryck" och då brukar det bli för kung och fosterland. Sen brukar jag iofs vara död dagen efter, men det är det värt!
Nej, nu ska jag springa ut till stallet! Får se om jag kanske får sällskap av Linnea en stund också? Only god knows...
Saknar min pojkvän riktigt, riktigt mycket. och han har varit borta i... snart tre timmar. det verkar lovande! Bra att sysselsätta sig med andra ord!
OOOOOOOOOOOOOOH höll ju på att glömma! Dressyrträning för dessan idag kvart i fyra! WOOP WOOP!
DUCK FACE
/ Amanda

Musik är det enda språk som inte behöver översättas. Källa: Berthold Auerbach

"I just came to say hello"

Det här med musik.. Jag tycker det är huuuur skönt som helst att på morgonen när man ska börja mocka sätta på radion, allting blir så mycket lättare då. Okej, Pontus kanske har invändningar mot att jag sju på morgonen börjar sjunga allsång och göra mina snygga dancemooves (Bläckfisken, Zombiesen etc, etc.) men, allvarligt talat. Hur skönt är det inte när musik faktiskt kan göra att människor släpper loss? Kommer fortfarande ihåg en dag i våras, när Jag och Pontus hade kört med hästar fram och tillbaka till skolan när han hade haft dressyrträning och på vägen tillbaka ballar ur totalt när "uptown girl" kommer på radion, höjer musiken och tar falsetten i refrängen. SÅ JÄKLA ROLIG DAG DET BLEV!

Eller när jag och Kluddisen skrittar fram (okej, jag erkänner.. han skrittar. jag åker med.) brukar vi höra på riktigt bra och goa låtar så att vi blir peppade! Konstigt nog, både Flippen, Ceazar, Douglas och Kludden har öronen fram genom hela låten av Peps Persons, OBOY .
Hur roligt är inte det?

Har ju några favoritlåtar som går hela tiden, har några låtar som jag lyssnar sönder tills jag byter liksom. Men den här låten, Milow - you and me . HAR NI LYSSNAT PÅ DEN TEXTEN ?

Kopierar in mitten versen...

I wish you were a little bigger
Not just big but really fat
Doors you would no longer fit through
In my bed you would have to stay
I often wish that you had feathers
I'd keep you in a giant cage
All day long I'd sit and watch you
I'd sing for you and that would be okay

JAHA!? Är det bara jag som tillslut efter att ha lyssnat på låten i två månader INSER VAD HAN SJUNGER?

Foll har blivit inspärrade för mindre. eller kanske inte. men ni förstår ändå.

MILOW - om du läser detta - vilket är troligt- GÅ OCH PRATA MED NÅGON.

Veckans låt:
Flo Rida - Good Feeling

annars:
Vart jag mig i världen vänder - Svenska Björnstammen
Moves like jagger - maroon five
Call my name - Tove Styrke
Bullets - Fiona
Made of - Nause

med flera! 

Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på.

HALLIHALLÅ!
Mycket har hänt så det här blir ett långt inlägg!

Fredag!
Tävlingsdag för Ceazar, upp på morgonen och gör iordning honom så att pontus kan mjuka upp honom lite i manegen, medan jag och Laura fixar iordning stallet och tar ut de andra hästarna efter skrittmaskinen. Laura fixar därefter knoppar! Var djupt imponerad av att hon lyckades med den manen, hans man är helt jäkla hopplös, ser ut som att han stoppat huvet i ett eluttag. samt att pontus kan ha gått lös på den med en slö sax. Vilket iofs mycket väl hade kunnat stämma..
När Ceazar blivit knoppad blev han Huuuuur söööt som helst!



Framme på tävlingsplatsen, i den lilla lastbilen.
Samtal mellan mig och pontus

Jag: ÅÅÅHHHH han ser ut som en liten tjej! jättesöööööt.
Pontus: Nej. Han ser ut som ett monster som vill äta upp hindrena.
Jag: *Tystnad*

Första starten i 1.10 gick faktiskt bra, Pontus var nöjd trots två ner. Ceazar gjorde omtramp på två hinder, och det var inte Pontus beredd på - Ceazar gör aldrig omtramp. Men iaf så luftade han jättefint!

1.20 blev det också två ner, men det syntes att han började bli trött. Luftade jättefint över hindrerna, men på de två han rev, då rev han! hade färg upp på bogen nästan haha! Men det blev lite kommunikationsproblem tror jag mellan Pontus och Ceazar men nöjda båda två !



HAHA älskar denna bilden!
Ögonblicket när Pontus inser att han har sår i munnen och inte kan äta.

PRICELESS

Och en annan blev ju väldigt mätt, synd och skam att bara slänga iväg dom så där.

Avslutar fredagen med det här:




Var en allmänt seg lördag, bitter för att Pontus minsann skulle åka till Tyskland en vecka med Crozz och Lillen på söndagen. USCHA DIG

Spenderade halva kvällen med Linnea på våran parkbänk utanför ridhuset med allmänt tjöt och bittersnack. Firade sedan Richard som fyllde 18 förra helgen, WOOP WOOP.

Vaknade på morgonen vid åtta och insåg att fredrik inte var hemma än. Ringde honom och han hade visst hamnat på efterfest. Upp med Daniel som fick åka och hämta honom, sedan packa stora bilen full med motorcyklar - här skulle det till Uddevalla för träning. Jag hatar att säga hejdå till människor och kände mig lite sentimental så efter att Fredrik lovat mig frukost på vägen följde jag med dem istället för att sura när Pontus åkte iväg. ALLA NÖJDA !

SÅÅÅÅÅ
Idag så regnar det som sagt, det öser ner vatten! Stallet är fixat och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på! Känner inte riktigt för att rida just nu, har pratat med hästen, och NÄÄÄÄ vi väntar nog ett tag!
Påväg till stallet så hittade jag en liten katt i grävmaskinen.



Funderar på att också krypa in där, ser attans mysigt ut!
/Amanda

Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat. (nalle puh)

DET REGNAR! - bara så alla vet...

Jaja, jag gick upp 12 idag då jag hade stängning igår. Gick ganska bra och i va klara i tid tro det eller ej. Ibland är man bra vah, Söndag natt = OB vilket är vääääldigt skönt!

Jaja, nu ska jag besiktiga bilen, åka till hästen och sedan tillbaka till jobbet. Ska även få in lite plugg på kassan eftersom jag får min kassautbildning på fredag. Sedan kanske vi faktiskt ses på donken.

//Linnea

När du talar med en Björn med Mycket Liten Hjärna, får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom. (Nalle puh)

Det är så sant som det är sagt! Och jag förstår vår allas älskade Nalle puh. Långa ord är svåra!

Vet ni att det finns en film som hetar Another Cinderella story? Den är mycket lik en annan film som heter A Cinderella story... jaja, i bilket fall så går Another Cinderella story på kanal 5 nu.

Sova lite längre idag va en lycka i sig kan jag lova, men nu är det dags att göra sig iordning för jobbet. 17-00.30 är den tiden jag bara längtar efter att få! Så på med dom fina kläderna och iväg till EL WORK!

//Linnea

Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte 'Nej!' när någon frågar: 'Är det någon hemma?'. (Nalle puh)

Han är riktit smart den där Nalle puh!

Hade min första öppning idag, jätte skönt att vara på jobbet när inte alla andra är där. När man väl kommit upp ur sängen det vill säga... Blev dock en stressig dag när alla andra vaknat då Donken tydligen va en idé många fick JUST idag!!

Är fortfarande sjuk (DÖÖÖENDE) Men en gnäll kväll med Tarzan blev det iaf. och stallet då självklart... Tog saxen och utförde en dödssynd, KLIPPTE MANEN. Dålig idé precis som vanligt...
 Och nu sitter jag här men den underbaraste brevid mig, som hade med sig godig och cola bara för att jag är sjuk ( DÖÖÖENDE SOM SAGT)
Har jag sagt att han är bäst???

//Linnea

När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster. (Nalle puh)

Hmmpft!
"Jag ska åka med Pontus på tävling"
"du ska jobba hela dagen"
"du får inte följa med"
"varför är du bitter"
"men det är inte jobbigt att vara sjuk"

"min dag kommer bli bättre än din"

Ja vi vet alla att dessa orden är från en viss Tarzan... Jag funderar nu på om hon ska få sig en rak höger eller vänster!

// Linnea

Kaffe - människans bästa vän!

Halihallå!
Sitter just nu med tredje koppen kaffe i knäet och en macka i munnen. Har fixat hästarna idag på morgonen och gosat en stund med Kludden som inte alls ville ut i skrittmaskinen sju på morgonen. Med lite övertalning (Läs: mutor) så fick det väl gå ändå!
Ska nu springa ut igen och ge hästarna lite hö, innan det är dags att åka på tävling. Pontus ska tävla Ceazar i fjärås 1.10 och 1.20, han är precis igångsatt efter en hovböld så det ska bli spännande och se hur det går :)
Återkommer i EM.

Har fått sms av Linnea där det står att hon är döende. Kan inte andas, ont i halsen, huvet - ja gud vet vad.
Så kan inte alla som ser henne idag, ta någonting hårt och banka i skallen på henne så att vi avslutar hennes lidande.

Känns inte alls som att jag kommer få ett telefonsamtal och utskällning när hon läser det här. NÄHÄ!



Ceazar tycker om vatten!



Bild på mig och Ceazar vid träning för Svante Johansson.

/Amanda

Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa. (nalle puh)

Jobbade i 5 timmar utan att få min rast, inte så farligt vah, men så onödigt att få rast i 30 min vid 17.00 om man slutar 18.00... Så jag fick jobba över! Ooh så ovanligt kanske vissa tänker men så blir det ibland.
Möttes imorse av Anna som är vår allas boss på DTn, Hon berättade för mig att jag i början av föra månaden jobbar 11 dagar i rad! Det får man inte göra! "Max 5 dagar Linnea, sedan måste du ha ledigt!" - Ja tack! Anna är riktigt härlig måste jag säga! Det är en glad tjej (inte när hon skäller på oss, eller ah inte mig men...)

Så lite bitter va jag allt vid halv 5 när Marcus kom, tro fasiken att han blev paff när jag va grinig. Tydligen är jag alltid "go och glad" (Dom är fortfarande lyckligt ovetande om mitt humör, ja) Blev kallad många söta ord vill jag lova - Han vet hur man fjäskar den killen! så resterande delan av kvällen blev en bra kväll.
Och självklart blev det en liten lagom runda på min älskade häst som hade ont i sina muskler, tro fasiken det när han va så FRUKTANSVÄRT FIN igår <3 Min fina lilla häst <3


Man måste beundra dom som kan stava till tisdag. Även om de stavar fel. - Nalle Puh

WOOP WOOP!

Är sådär överlycklig i hela kroppen.
Underbart väder idag och har hopptränat för Pontus på BÄSTASTE HÄSTEN I HEEELA VÄRLDEN!
Övade mycket på svängar och ridbarhet i långa linjer och en kombination. och såklart den där förbannade yttersidan!
Men ATTANS vad bra det gick!
När jag tillslut kom till ridning och faktiskt red, så FAN (usch, fult språk) vad bra det gick!

till och med pontus var riktigt nöjd med båda två, och hästen fick många klappar av både mig och pontus. BRA BETYG med andra ord!

Idag när vi hoppade så HOPPADE min häst, istället för att skutta lite lätt över. Han tyckte att ena oxern var läskig i början och hoppade till ordentligt på den hela tiden, och i kombinationen hoppade han också ordentligt och faktiskt koncentrerade sig på hindret - Han kan hoppa riktigt bra .
SAAA JUUU DEEEET!!!!

Jag har varit orolig inför tävlingen den 18 september, att det är för tidigt och att det är dumt och blablabla. Det är bara 95 och 1m, men jag är så mesig så jag hade kunnat vänta ett år innan första tävlingen, men nu känns det faktiskt bara kul! Och jag hoppas att plutten tycker det är kul också! Nu känns det som att det kommer bli en bra Träning helt enkelt. KUL!

wooopswoop!
OCH SEN, när jag står och duschar av lilla älsklinghästen så står Pontus och säger att med den tekniken hade han kunnat kosta 100 000 :- till. ÄÄH...

SUMMA KARDEMUMMA jag har en underbar häst <3



/Amanda

morgonstund har ... blablablabla

Det här är min last på morgonen. Jag kan inte gå till jobbet eller ut till stallet utan att ha fått i mig en kopp kaffe.
Morgonrutiner:
7.00   Hästarna fodras.
Medan de äter sätter jag på kaffe, gör en macka, häller i mig första koppen och häller upp en ny kopp att ta med mig till stallet. Får en koffeinkick och hoppar lite på Fredrik och undrar varför han är så trött.
7.30   Går ut till stallet. Tar på hästarna täckena de ska ha på sig i skritten.
7.45   Hästarna ut i skritten, Crozz - Kludden - Ceazar och Lillen. Douglas får gå i sin sjukhage på gräset.
Medan de går i skritten så mockas det, fixas höpåsar, vatten fylls på och det sopas.
8.45    Tar in hästarna, spolar av de på benen och byter täcken. Efter fyra hästar är jag mer blöt än dem. Släpper ut i gräshagarna.
Brukar vara klara med allting kvart över nio, halv tio.
Sen släpps de upp till rasthagarna vid 12-13 någongång, min häst går dock från en gräshage till en mindre gräshage då hans rasthage är full med gräs. Lycka till med att banta den hästen, haha!
Lunch mellan 3-4 och tas in på kvällen när det börjar bli mörkt.
Idag ska jag och Pontus hoppa, WOOP WOOP!



Om man vänder sig om och får se en mycket farlig Heffaklump som stirrar ner på en, glömmer man ibland vad det var man hade tänkt säga. (nalle puh)

Ooh ja, jag tänker citera Nalle puh ett tag nu! Han är en klok liten björn.

Jo, även idag ringde klockan liiite för tidigt! eftersom någon åter igen trillskas med att gå till jobbet... Dock, kunde jag lägga mig 1½ timma gen och sova bort lite utav huvudverken man tydligen får när man inte sover 10 timmar / natt. Hur klarar ni er?
Men nu ska jag trycka i mig frukost, åka till jobbet och jobba i 6 timmar innan hästen ska ridas och sedan ska sängen få sig ett besök!

//Linnea

Det finns tillfällen...

Ser ni någonting? JAG ser två paprikabitar. Vill ni veta vad som HAR legat här?
MIN FRUKOST

Får sen höra av Pontus att han sett Figgaro smyga runt i stallet. Jaha. Då vet vi iallafall att nästa gång jag gör en skinkmacka, Kan jag skita i paprikan.




Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop. - Erland 6 år

Jaha här har det hänt mycket!
ojskii.. Vi kanske ska börja med dressyrträningen i tisdags för Dessan. S.K.I.T.B.R.A.!
hon tyckte han var jättefin, med bra rytm och takt och fint steg. Hon trodde att han skulle bli jättefin om vi jobbar honom ordentligt så att han inte hamnar på bogarna, vilket han gör för mig nu. Så övade vi mycket "grundknappar", alltså framåt och sväng, att han skulle lyssna för min skänkel. Dessan vill inte att jag använder skänkeln alls - och då menar jag inte alls. Jag trodde ju att det var ett skämt, fram tills det hade gått tio minuter och hästen svarade på en millisekund på skänkeln från skritt till trav! underbart!
Satt och övade på volten i trav och galopp med att flytta in bogen ett steg på volten och sedan flytta ut bogen sakta. Det är bra för att lilla plutten är stel i bogarna och stärker upp min yttersida och för honom att lyssna på min ytter skänkel. Gick bra, kluddis tyckte det var väldigt jobbigt efter en liten stund, inte alls van vid att jobba med dem musklerna i ryggen. Eller så var det längesen, jobbigt för honom var det iallafall. Så vi satt på volten och flyttade in och ut bogen samtidigt som jag bara genom att samla upp mig i kroppen kunde driva in bakbenen på honom. Fyyyyy vad jag inte var populär där ett tag!
Ska träna igen nästa tisdag så hoppas det går lika bra då :)
Blev ingen hoppträning igår, jag blev tvungen att jobba på kvällen så det var lite segt.
Men hann springa runt med linnea en stund, och herregud vad det behövdes.
Hittade de här byxorna inne på Zara. Hälsning till Chefen på Zaras:
Vi har gått runt med ridbyxor hos er flera gånger. Så vi vill miiiinst ha 20 % på allt ni säljer. Annars stämmer vi er för mode stöld.
Vänliga Hälsningar Linnea och Amanda



skrattade lite åt linnea innan jag visste att det var Tom&Jerry. Tittade en stund tills personalen började titta konstigt. BuzzKillers



Ser ni de två knapparna längst ner till vänster? Med minustecken och plustecken på?
Satt och lyssnade på Smurfhits (Radion funkar inte) och när det kommer på en bra låt -det var julspecial- så frågade jag ifall Linnea kunde höja.
- Det funkar inte, har provat flera gånger. Den är också sönder.

Bara för att testa, tryckte jag några gånger på plusknappen. skön, hög och härlig smurf musik kom ut.

Christopher, om du läser det här. Låna inte ut din bil till Linnea. Och just det, hon får inte heller in ettan.


/Amanda

RSS 2.0