You dont know you´r beautiful

Såhär du va, jag har hittat ett par nya byxor men vet inte om jag vill ha dom... Sitter som dom sitter men jag gillade dom igår. Får se hur det blir!

Hade en liten "före jobbet dejt" med Sara igår, lite kaffe och pratade strunt - Det behövdes! Båda trötta och skulle jobba våra långa 8 timmar.
Lite lätt kaos då och då där ibörjan men sedan va det okej, TILLS det kom in en jävla busslast med folk! Förbannat bra jobbat av Sofia, Sara och Sara för det gick ganska smidigt måste jag säga! Men fasiken va arg man blir när dom kommer halv 11 och vi är 4 pers, dessutom fick vi ingen förvarning så jag stod själv i DT och kassa när dom först kom. Tack gode gud kom Sara in från sin rast och hjälpte mig med mina ångest anfall <3

SNART är det back tooo work... Stängning igen <3

JANE

Godmorgon. Eller något liknande.

Jag är nu hemma hos mamma och pappa och väntar på att släkten ska komma så att jag kan börja käka tårta. HAr precis ätit lite kebab pizza. Japp japp. Igår åt jag thai mat och mcdonalds. Det var inte heller fel. Vi får höras mer när jag ätit tacos och tårta. SEE YAA.

/Tarz.

Så va det dags igen

Har jobbat stängning idag... Lördagar är aldrig roliga! Fulla jobbiga människor som älskar att späpå ens dåliga humör! Stackars Markus jobbade 12 ½ timma med full rulle dagen lång vilket gjorde att han va slut i huvudet, Tobbe va stressad och jag va trött som vanligt och då spårar det ur... Någon tabbade sig, någon annan tabbade sig och alla blev tröttare och tröttare... Men vad ska man göra? jo kramas lite och gå vidare med livet!
Somande nästan när vi skulle gå hem, men trotts det är jag nu pigg och vaken!

Men nu är det dags att sova för imorgon (läs IDAG) är det mycket som ska hinnas med innan en ny stängning med bästa SARA <3 och mer vet jag inte eftersom Timmy är sjuk... VI LÄR VARA 2 OCH KOMMA HEM VID 5 PÅ MÅNDAG!


Me JANE !

Ingen big deal

Som alla säkert vet är Tarzan nu 19 år gammal... Av mig fick hon en PINK kokbok och en liten prydnadssak som såg ut som en bakelse, någon gång måste hon ju börja baka till mig liksom!
Av Fredrik så fick hon en PINK sparkdräckt... Och av Limpan the hobby neger blev det Ingen big deal och lite smått och gott. Nöjd va hon iaf!



LÖV YOU TARZAN <3

Buhu på dig då.

Nu har jag slutat och ska strax åka till hem till mamma och pappa :) Eftersom jag fyller år imorgon (har jag nämnt det tidigare?) (att jag fyller år alltså?) Vill inte vara ensam hela förmiddagen imorgon då förstår ni. (Läs: Vill ha frukost på sängen)

Jag har nattat min bebis i stallet, eller ah. Pontus släcker vid tio, men ändå. Han har fått godnatt puss. Vilket han. uppskattade.. säkert.. hm.. Han fick en morot iallafall, och vi vet alla att kärlek går igenom magen. Tror iallafall att det är någon sånt.

Fredrik ska också hem till mig men han jobbar över, tråkigt. Får se när han kommer :)

/Amanda

blind snickare hämtade yxa och såg.

Har fixat stallet och ridit.
Kluddis vra duktig idag, trött från igår antar jag. Skrittade en halvtimma på honom och flyttade honom lite för skänkeln och mjukade upp honom i båda sidorna. Fick honom bra på yttertygeln. Travade i låg och rund form knappt tio minuter och det kändes väldigt fint. Hoppas att han nu håller sig fräsch.

Ska åka till jobbet om en halvtimme, så jag tröstäter rester av min kebab och fredriks chips. opsan då. Jag ska sova hemma idag, imorgon fyller jag år så då ska det också vara lite fest här. Har anlitat Anna och Richard som städhjälp, men schh.. dom vet inte om det än.

Från förra helgen..

Moa, Jag och Frida.



/Amanda

Man måste bara älska att vakna

Att lämna sängen för en ny dag fylld av spännande händelser som väntar, det måste ju vara det bästa som händer på dagen...!

E L L E E E E E R ?
Jo när man vaknar med ont i huvudet, lite hosta på det och fryser som bara deeen då låter det jag nyss skrev som ett skämt, OCH DET VA DET MED! Vill sova mer men nej nej! jag ska vara vaken med mitt huvud och lite sällskap av hostan och en stor filt.

Hästen ska få kärlek sedan men annars så ska jag nog inte röra mig mycket idag.

JANE

för jag blev inte riktigt som andra jag.

Vill börja inlägget med att berätta för min syster att NARNIA FINNS INTE PÅ RIKTIGT! BEN BARNES SPELADE EN SÅ KALLAD "ROLL".

Så. Nu när vi har det urvägen. Fixade stallet imorse så nu ligger jag latar mig i sängen i ungeför tio minuter till innan jag måste upp igen. Jag ska rida hästen (han är pigg)  (jag lär dö) och sedan ska jag städa lite. För att det är så jävla roligt.

Igår kväll var det hyffsat lugnt att jobba fram tills halv sju. Mellan halv sju och åtta så spöregnade det och blåste, och självklart var jag ute i det regnet i en och en halv timma. efter tjugo sekunder var jag blöt in på skinnet och efter trettio sekunder kändes det som jag frusit till is. Efter en stund hemma så började "upptiningen". Det hela bättrades på med att boyfriend köpt kebabrulle, choklad och cola. PÅ EN ONSDAG :O

Igår iallafall när jag longerade kluddis så gick det minst sagt åt helsike. Han fick ett damputbrott och började bocka, slänga sig och galoppera i luften. Han gick omkull tre gånger, och var så svettig på slutet så jag vet inte vad. Han var dock heeelt överlycklig. Så jag ska sitta upp idag och se vad som händer. hm.





min stora kluns <3

/Amanda

Sometimes i get a good feeling

Har haft en riktigt blandad dag idag!

Va uppe vid 7 och i stallet halv 8 för att göra rent det fina sår min häst fortfarande har, släppte sedan ut de andra hästarna för att rida min engna lilla prins <3 va ute på en lång härlig runda med lite trav vilket inte känndes helt 100 men klart att han är lite off efter 2 veckors slapp... Men han skötte sig så bra man kan förvänta sig!
Sedan ut med sista hästen i hagen för att inse att staketet är sönder, bara att börja laga! Och varför inte fylla vatten när man ändå är igång?
Fixade sedan resten av stallet eftersom det va stängning på jobbet.

Hem och springa en runda innan frukost och göra sig iordning för jobbet.

Nu kommer det roliga då...

KAOS!!! KAOS !!! K A O S ! ! !
så va kvällen!
Jag stod själv i DT2an för första gången med mycket bilar - KAOS!
Kassa ut igenom dörrarna med två i kassa - KAOS
Tre i köket - KAOS

Men som tur va hade jag ju dom bästa att stänga med så åter igen har Marcus räddat min kväll...
Och sara ska vi inte ens prata om, vi skratta så vi grät och låg dubbelvikta på golvet eftersom vi alla var EXTREMT trötta!
Någon startade även vattenkrig... Självklart gick vi in till 1000 och både jag och marcus såg ut som vi hade badat för att försklara på bästa sätt. Men det är kanske inte så konstigt när han hällde en hink över mitt huvud och jag sprutade ner honom från topp till tå med slangen i diskrummet där på slut klämmen?!

Nu ligger jag i min varma säng och tänker mysa under min två täcken och jag är ledig imorgon så jag ska se på TV en stund innan Jan blund kommer på besök. 

GOD MORGON
JANE 

WOFFLA A a a a . . .

hello. all .. of .. you ..

Har sovit inatt, eller. Faktum är att jag har sovit bra de senaste två nätterna. Känner mig piggare och gladare. Konstigt hur det där hänger ihop, hehe. Faktum är att jag ska göra exakt lika dant som jag gjorde igår, jag ska idag longera kluddpudd och efter jag har fixat stallet så ska jag åka och jobba. Det kan ju vara skönt ibland det med.

Jag har verkligen den bästa pojkvännen, någonsin. Och den sötaste. Inte alltid så jävla begåvad. Men det är en annan sak.



Well, its a picture of a picture, så kvalitén är usel. (gillar frisyren)

/Amanda

'Den late säger att den flitiges framgång beror på tur' -Henry Louis Mencken

Idag skulle Kludden longeras, så jag tog in honom och gjorde honom fin och gick sedan till ridhuset då det blåste storm ute och det knappt gick att stå upprätt. Väl inne i ridhuset sprang Diana runt med en labrador och en vaktel (alltså. Två hundar.) och en vattenspridare. Well. You get the picture.

Vi, Mest Jag, Bestämde oss för enbart promenera runt. Det kan man också göra om man är lite trött och sliten i kroppen, vilket jag upptäckte efter tio meter att det enbart var jag som var. Kludden var, nja, hur ska man säga det. pigg?



Gick igenom kluddisens box också, tog ut allt det torra för att sedan jämna till bädden. Han har lekt rövare i boxen medan jag har varit i stockholm, stackars Laura som fick ta hand om odjuret då. Det tog sin lilla tid och mina axlar och skuldror tyckte jag var dum i huvudet efter ett tag. Men det blev bra tillslut och boxen ser helt okej ut. Det känns så skönt när det är gjort.
Åkte sedan för att jobba. hm...

Ligger i sängen med ett glas cola och en godispåse. Upptäckte att Ica inne på kungsmässan säljer sitt godis för 3,95 kr hektot. ASBRA vill säga! Fredrik ska strax komma hem, han är med robin och taffsar på någon stackars motor.

/Amanda

"jag gillar faktiskt missag. Jag tycker att de är mänskliga." -Sting

Nu ska jag till stallet för att mocka och longera hästen innan det är dags att åka till jobbet. Var och slängde på hästarna täcken i morse och mockade hagen innan jag sprang upp och käkade frukost med Fredrik. Han började halv tio idag så att vi hann äta frukost vid halv nio snåret innan han fick åka. Han förstår dock inte det mysiga i det, men huvudsaken är att jag gör det .

Nu ska jag kila, hörs.

/Amanda


Bättre sent än dåligt.

Skärpning. Redig jävla skärpning. Ska det här vara något slags skämt?

Låt mig förklara.

I tidningen Häst&Ryttare så gjordes det för två nummer sedan en artikel om en ridskola som hade gjort stall arbetet mycket mer ergonomiskt. Exempel: en lucka inne i boxen på golvet, alternativt utanför, som man slängde ner bajs/kiss och dåligt hö i, istället för att kånka runt på en skottkärra, Ergonomiskt utformade grepar, sopar, spadar. Det var lättare vagnar att köra, och det var en hövåg som man köra ut höet på utan att behöva lägga upp det i påsar etc. Det gjorde dem för att chansen att en kvinna skulle kunna klara av ett vanligt stalljobb utan att ha...

...1. Nackproblem
2. Ryggproblem
3. Axlar/skuldra problematik

innan fem års arbete var minimal. Och procenten killar som jobbar med stalljobb. Är ungefär lika stor.

Och vad är betalningen?

Exempel på en annons på hastnet med hästjobb.

Hästjobb
Jag har ett stall med 8 st hästar som jag behöver hjälp med mocking, ut/in släpp, fodring och andra stall sysslor. De är tävlingshästar i full tävlingskondition så erfarenhet krävs. När jag åker på tävling finns möjlighet att följa med eller att vara hemma och ta extra ansvar. Ingen summa kan utgå men som bet kan du få rida på mina hästar.
Pris: 0kr


Jo men fint. Som BETALNING kan hon få sitta på din häst? Jag hoppas att det är nudlar du äter till middag i det fallet. Jag hoppas du får fula barn och att du inte får någon tårta på din födelsedag.

/Amanda


dubbelt så mycket moral blir dubbelmoral.

Fredrik ligger och sover och jag hör en jävla fluga surra vid örat. Fiiifan. Har lyckats fixa det där med min sadel som inte passar, så mamma ska hjälpa mig skicka iväg den imorgon, så den är förhoppningsvis såld om det går som det ska. Jag ska då vara med på sadelprovning den 8:onde, det är ju sadelprovning på gården så det är ju smidigt och skönt. Så då ska det nog sättas igång!

Jag ska försöka väcka Fredrik, vill åka till maxi och köpa lite grejjer. Inser att om man inte har någon tvål, är man nog också väldigt ohygienisk. Och det vill man inte vara. Länge. Så tvål... och typ... Föda. Ska det införskaffas.

Fredrik ska iväg och spela bandy senare ikväll, och jag ska mysa med hästen och en kvälls dejt med limpan. Så ja. Kvällen är ung. Eller något i den stilen.

Tipsa om att det är 20% på jackor på Hööks, och när jag redan var där inne spanade jag in den här.


Hooks.se

för bara 699 :-

Nu går ju min frösna häst redan med vinterväcke och hel hals, så jag vill inte ens tänka på vad han ska ha för täcke på sig i vinter. Vill ju så gärna att han ska få ett sånt där "lyxigt" täcke. Ni vet, Bucas etc. Men att lägga över 2.000 kr på ett vintertäcke känns... lite... obefogat. Iaf med min ekonomi.

/Amanda

När man är ansvarig till att livet suger - Då är det bara att gilla läget

Nej, jag lever inte! Jag andas och hjärtat slår men hade ändå inte kallat det för att leva!
Mycket har hänt och inget av det känns bra!
Allt pga att jag började tänka... Man ska inte tänka! Det är inte bra!

Jaja, min stackars lilla häst plockade ju av sig en sko och tyckte att "matte det gör lite ont i tassen" så vi kunde inte rida... Dagen efter detta så jobbade jag lite sent och skulle bara bortsta och pussa lite på honom efter jobbet (fortfarande ont i tassen) och vad ser man då... JO hela skapet är stort som en honungsmelon typ, och två fina sår sitter där och hånflinar mot mig! UNDERBART!
Men snäll som han är så fick jag tvätta utan några större protester!

Jo... jag ringde även Tarzan i panik och hon skrattade! elak är vad den ungen är!


Jag jobbar även en hel del nu, har tagit några extra pass åt dom som inte kan jobba så det har blivit en hel del arbete. Men trivs man på jobbet så gör man, och speciellt om det är dom bästa som jobbar!

Hästen har nu iaf fått sko och vi är ute och skrittar för att få ner svullnaden vilket fungerar bra!

Så kort sagt, jag har fått prioritera bort sömn för att tvätta sår innan jobbet, sedan jobba Xantal timmar för att sedan åka tillbaka till stallet och åter igen tvätta sår och rida, mocka, fodra osv... Har även börjat träna lite smått av någon orimlig anledning.

JAG ÄR TRÖTT! - men har en ledig dag idag och nu när jag har gått fram och tillbaka till stallet, där det nu är iordning för insläpp så ska jag ta lite tid och bara ligga i soffan och slappa!

löve JANE


tjolavippen

godmorgon people. Jag sitter vid datorn och dricker kaffe. Eftermiddagen igår spenderas i stallet med att skölja av kluddis ben, ansikte, mage och tvätta svans. Han har haft ler-krig med sig själv. Idag ska han longeras och det ska fixas till i både box och hage.

Jag ska iväg med mamma nu, ska fika och hälsa på butiker samt skicka iväg min sadel som har blivit såld. Sen ska jag och Laura planera inför halloween/jag fyller år festen på lördag. Ska fixas pumpor och prova batman dräkt! :D

fullt upp, höres sen!

/Amanda

hemma bäst.

Nu har vi kommit hem från flygplatsen och jag har beställt pizza! Underbart! Fredrik gick och la sig med en gång, han är lite trött, väldigt jobbigt att underhålla mig såhär länge. jag är ärlig talat ganska sliten också, hamnade brevid niklas (F:s storebror) och deras kusin Emil. Och. Tja. Vi hade det ganska kul. Jag åt dessutom upp niklas efterätt för att han inte tyckte om choklad. Något fel på honom var det iallafall! Jag ska jobba imorgon em, vilket är väldigt, väldigt kul. Så vi får se hur det går. Ska fira min sista lediga tid med att äta pizza och dricka cola.

Ciao!
/Amanda

Barnbordet .

Sitter på hotell rummet och skriver med en öl i handen. Usch och fy. flygturen gick bra, vi överlevde vill säga. HAr hunnit käka både frukost och nu lunch innan det är dags för middagen ikväll klockan sju. Jag och Moa ska snart göra oss iordning, har lite panik över att vi inte ser ordentliga ut. Eller fööör ordentliga ut. Men, men. Ska dessutom ut sedan och dansa och ha kul med alla oss runt "barnbordet", höhö, så får så hur uppsala studentstadens nattliv ser ut på en lördag. Ska ta det lugnt nu fram tills klockan fem innan det är dags att börja göra sig iordning. Eller inte. hm...

Jag är iallafall lagom lullig, jag försökte lära Niklas att prata "valiska" för en stund sen, (se på hitta nemo om ni inte förstår) och Pontus tog självklart kort på det ... sikket as.

Hörs senare, dryga och odrägliga.

/Amanda

sen som vanligt

ska åka om tio minuter och jag har inte torkat håret än. HEHE. Hörs sen.

TACK KÄRA SYSTER FÖR GODISET IGÅR , OCH FÖR CHOKLADPUDDINGEN. DEN FUNGERAR UTMÄRKT SOM FRUKOST!

<3

/Amanda

dagen till ära.

Vi åker ju som sagt till uppsala imorgon, för att fira Fredriks farfar som fyller 75 år. Vi kommer flyga 08.45 på morgonen, så det betyder att jag inte kommer få någon sovmorgon :( Vi åker hem igen på söndagen, så vi kommer bo på hotell en natt. Jag är lite rädd för att flyga så jag är inte överlycklig, men alternativet till att jag och fredrik skulle komma efter med tåg, var tydligen inte aktuellt.

Ska fixa med Kluddis idag, han ska få gå igenom kroppen ordentligt, stackarn. Han kommer ju få stå nu över helgen så han ska bli trött idag. Annars vet jag inte riktigt vad han kommer ta sig till. Sen ska det såklart mockas och sånt där!

Har pratat med min kära syster på telefon i någon timma eller två, det var välbehövligt. Jag är nu irriterad över att vi inte har någon mjölk hemma så att jag inte kan dricka mitt kaffe. Och det är ingen bra kombination. Ska försöka se om jag och fredrik ska lämna in cv:t på några mer ställen, och så ska vi köpa strumpbyxor. Till Fredrik alltså. Nä. Jag skojjade. Hur hade det sett ut lixom.



/Woopa.

Tagel Armband

Jag ska skicka efter tagelarmband, alltså armband gjorda på tagel från sin häst. Jag hittade den här sidan,

www.oldhaunts.blogg.se

där man kan beställa armband i olika modeller och efter önskemål, till ett bra pris. Jag ska skicka efter i modellen "love" som jag har fastnat för.


(bild lånad av www.oldhaunts.blogg.se)

Den här modellen kostar 100 kr, och då skickar jag först in tagel från min häst, och får armbandet hemskickat till mig när det är klart. Jag har tagel från min ponny, Samantha, som jag har sparat, men det är alldeles för kort. Ska dock kolla med henne om man kanske kan fläta in det i kluddens tagel på något sätt. Om det inte går så ska jag mejla och fråga ifall jag kan få lite av Samanthas svans ;) Ska även mejla louise, som har min galna prins, Fulltime, så att jag kan ha alla mina älsklingar i samma armband. Det lär ta ett tag innan jag fått samlat in alla, men det kommer det vara värt!

/Amanda

rubrik - det som tar längst tid att komma på.

Hello allihopa. ordet "allihopa" får tyska Laura att fnissa hysteriskt. Sedan försöker hon uttala det, och då fnissar hon ännu mer. Det får mig att undra vad ordet kan betyda på Tyska.

Har shoppat med pappsen i stan, och har köpt tre skitfina stickade tröjer, och två linnen. Min pappa is the shit. Allvarligt, han är bäst.

Nu sitter jag och slänger i mig lite fiskbullar och pasta. Asgott!



Jag lagade det själv, och så här såg jag ut när jag insåg att det var gott ändå.



There you have it. Inget fake, bara reality.

Ska springa ut nu och mocka och göra stallet och sedan ska jag pilla med hästen. Sen kommer fredrik hem (jag sov ju hemma inatt, så han är säkert jätte trött) (eftersom han inte kan sova utan mig) , och då måste vi kramas, skitlänge. Och det är jättejobbigt, men han har saknat mig så mycket så det kan man ju förstå. Vill ju inte göra honom mer ledsen än vad han redan är liksom.

sen ska vi hem till min familj (igen) och äta bulle!

PUSSHEJ <3
/Amanda

Vi har det bra, vi har bak i bilen.

Sitter med en underbar wilma (it's a dog) brevid mig och äter frukost. Sovmorgon idag, vaknade vid sju först och tänkte gå upp, men ångrade mig och sov till tio. Har sovit hemma hos mamms&papps, och det var väldigt skönt, fuskade och fick tvättat en maskin åt mig, höhöhö. Alla som läser det här, och som får sina kläder tvättade. YOU DON'T KNOW HOW LUCKY YOU ARE! Så gå och tacka era mammor. Och nej, jag skriver inte pappor. För att vi alla vet bättre.

Vet ni vad jag ska göra idag? nja, alltså förutom att rida, mocka, fixa stallet och sånt där. Jag ska först åka in till kungsbacka med min pappa och handla kläder ! <3 Min pappa är en av de bästa papporna man kan ha, för han ska egentligen jobba. Men han tar lite ledigt. Trooor det kan ha att göra med att jag fick ett litet bryt igår för att jag inte har shoppat sedan skolan slutade typ, och ... ah ... Sedan ska vi hem till mig igen för att äta tårta! Min mamma fyller 40 år på fredag, (höhö) men vi ska äta tårta idag. Sedan på lördag morgon så ska jag och fredrik (och hela familjen hugosson också) sätta oss på ett flygplan till uppsala. Usch, tycker inte om att flyga. Det är fredriks farfar som fyller år, och vi ska övernatta på hotell, hihi.

NU ska jag duscha, och sedan ska vi åka. Bjuder på lite hundbilder som vi hade liggade på den gamla datorn, det är bilder från valpkullar som mamma har haft.



Affra, Portugisisk vattenhund



Dvärgschnauser.



Stina, Portugisisk vattenhund.

Jag tog den bilden i vintras, och den är helt oredigerad. Cool va?

/Amanda

Tålamod är konsten att långsamt förlora fattningen.

Nu har jag ridit monstret. Pigg, jäkligt glad och alldeles för mycket energi. Han sprang runt i ridhuset med huvudet uppe i vädret och benen i luften. Blev rädd för allt och inget, och vägrade skritta. Försökte ha tålamod och sitta och vänta ut honom, det funkade inte. Satt och försökte distrahera honom - vilket brukar fungera i vanliga fall - men nej. Ingen respons. Efter tjugo minuter av total katastrof så satt jag av. Jag har inte en ängels tålamod. Med vissa saker, ja. Men ibland. Nej. Han betedde sig värre än treåringen, helt hopplös. När han stod i stallgången efteråt, lyckades han få tag på två täcken, en borste, sitt ena framskydd(sotd och viftade med det i munnen) stod och skrapade med frambenen och fick även tag på Lauras mössa när hon gick förbi.

Förhoppningsvis borde han vara lite tröttare imorgon, hoppas att det är bättre då.

/Amanda


Hästar bits fram, sparkas bak och är obekväma i mitten. - Ian Fleming

Har suttit i några timmar och ordnat ny design. Blev det bra?
Är lite smånöjd med mig själv, det var inte det lättaste med alla jäkla koder hitan och ditan. usch å fy.
Det gick bra igår iallafall med att köra, fyra timmar tog det ner till kliniken, väldigt dåligt väder men pontus körde på bra ändå.



Uppför hallandsåsen gick det långsamt vill jag lova, och då var vi ändå inte i den långsammaste filen. hm.

Lauras häst fick lite sprutor i ryggen, men han var mycket bättre. Ska börjas ridas långsamt om tio dagar. Ceazar gick igenom besiktningen galant och åkte med sin nya familj hem. Hemresan gick lite snabbare, det var bättre väder större delen av tiden, och vi kom hem trotts att Pontus körde fel och fick vända tre gånger innan vi kom ut på motorvägen. GPS:en var inte så glad på honom sedan.

Imorse så var det rena sketvädret, det blåste iskallt och pissregnade, så Kluddis fick på sig tjockt täcke med hals. Han har inte satt någon päls överhuvudtaget, och det är mycket kallare för dom om det blåser och regnar än om det bara är kalla grader.



Fylla vatten är alltid roligt att göra halv åtta på morgonen...



Japp. Kludden håller koll.

Innan klockan var åtta så var det mockat och klart i stallet och höpåsarna var gjorda. Jag tycker det är väldigt skönt när det är gjort. Idag ska kluddan skrittas och travas. Får även se om jag och mamma ska övningsköra någonting idag. Hörs senare.

/Amanda

Romantik.

Samtal under natten.

Jag: om du blir en zombie så lovar jag att döda dig med en gång.
Fredrik: vad gullig du är.
Jag: Jag vet. Dödar du mig då om jag blir en Zombie?
Fredrik: Nej, jag uppfinner ett motgift.
Jag: åh.
Fredrik: Men din plan var också gullig.
Jag: Jag håller mig till min plan, så håller du dig till din.


Riktiga förhållanden har alltid kris-planer utarbetade långt innan något händer.

EFTERLYSES , Sömn.

Har knappt sovit en blund inatt. Jag var så jäkla trött men mr Blund kände inte för att droppa förbi det aset.
Fredrik har utvecklat en taktik när jag inte kan sova. Han somnar alltid efter typ 5 sekunder. Om jag vrider och vänder på mig för mycket, så lägger han sig så han håller fast mig. Han har också kroppsvärme som en finsk bastu vilket kan göra det hela från mysigt till svettigt obehagligt. Pratar jag för mig själv (läs: muttra) så lägger han helt sonika handen över munnen på mig. I sömnen.

Skickade ett sms till mamma halv fem inatt om att det sög att inte kunna sova. Hon skickar genast tillbaka två sms med bland annat innehåll att "jag behöver gå på avslappning hos en sjukgymnast, etc etc."
Ja, För det verkar ju ha funkat bra för dig..?
Funderar på att åka hem inatt och sova, det är alltid någon som är vaken där.

Jag skulle egentligen ut i stallet nu och rida hästen innan vi styr mot slöinge, men jag vet inte om det är en sån smart idé. Ni förstår, det är lite lätt storm. Det känns som att hela taket ska blåsa iväg - Vi bor i en lägenhet i manegen, så jag har förstahands information - och väggarna knakar som fanken. Mindre träd flyger in byggnaden också. Rättare sagt, jag hoppas att det är träd.

Så, jag vet inte om det smartaste är att rida på min 8 åriga, otroligt mogna fux i det här vädret när han har stått en vecka. Jag trooooor inte det. Så det blkir ändrade planer, äta frukost , dricka gott kaffe, hoppa in i duschen, och åka.

PUSSHAJ!
/Amanda



Illustrerar mig och min frukost.

Endast dina riktiga vänner talar om för dig om du är smutsig i ansiktet.

Har longerat med gouge idag, och det gick bra. Lite pigg och lite bocksprång ibörjan innan han lugnande ner sig, men han såg fräsch ut i alla benen vilket var skönt. I tisdags så på lektionen när Pontus red honom istället för mig (hade opererat ut tand, ajaj) så började han halta på höger fram. Tror dock att det var en sträckning, hästen och den lilla nya treåringen står nämligen brevid varandra och de hade busat sönder hagarna. Veterinären som var här i torsdags och gav honom sin vaccinerings spruta böjde även benen på honom, och han var fräsch. Go och glad kex choklad.

Gouge är en hjälptygel som fästs i gjorden mellan hästens framben som sedan går genom ringar i nackstycket, ner genom bettringarna tillbaka till under hästens framben. Gouge tygeln hjälper hästen att länga och sänka nacken, vilket gör att den kommer i en väldigt rund form och slappnar av. Jag tycker denna tygeln är med fördel att arbeta med i galoppen när man longerar, då den inte spänner åt så hästen samtidigt kan finna egna balansen i galoppen samtidigt som den blir rund och låg.



Imorgon ska jag, Pontus och Laura till slöinge. Vi ska ha med Lauras häst som ska behandlas, hälta och kissing spines, och Ceazar ska veterinärbesiktigas. Det kommer nog bl en lång, lång dag. Ceazar ska även exportröntgas. Imorgon åker termos med kaffe med! Vi åker vid 10, så kludden ska skrittas och travas på morgonen :) Stig kommer även och skor honom imorgon, så det är väldigt skönt. Fötterna ser faktiskt väldigt bra ut, inte alls speciellt långa i tårna alls, och trakterna börjar komma upp. Han har nu gått 6 veckor, så det är precis lagom. Han har även ojämnt stora framfötter, så stig håller på att fixa - men det tar ju lite tid sånt där!

Nu ska jag byta om, för nu kommer snart mamma.



Här är en jättefin bild på Kluddis och min Mamma! Andra gången jag hade ridit honom.

/Amanda

"Damerna först, sa han som var mörkrädd."

Har nu ätit frukost, druckit upp mitt kaffe och pratat med min underbara mormor i telefon :) Ibland får man mycket gjort utan att man vet om det. Försöker äta de frallorna som jag och fredrik köpte igår, men frallor är verkligen en färskvara. Jag ska ut till stallet och longera kluddis tänkte jag, ska försöka få ner honom i rund och fin form idag i traven. Jamena, Mirakel har ju hänt förr. Kludd är väldigt pigg, hagen har gått sönder två gånger denna veckan. hm.

Ska in till kungsbacka idag med mamma, jag ska köra bil och hon ska prata. Tänkte se om jag kunde lämna in lite CV:n här och var, och även köpa täcke till hästen. Börjar bli lite kallare nu, och det är nu de börjar sätta päls. Nu går han med ett vanligt regntäcke med fleecefoder, men det är dags att lägga på lite mer. De kommer ut såpass tidigt på morgonen så det är frost och nästan nollgradigt de första timmarna ute. Sen står han med lucka öppen på natten, han vill gärna titta ut och hålla koll mr Polis, så det är dags med tjockade täcken. Får se om vi kan hitta något idag.



På promenad i ridhuset igår.

/Tarz och Kludd

HOLA!

Har idag varit iväg med en väldigt bakis pojkvän till familjen, köpte med oss frallor så vi åt lite frukost, drack kaffe och sådär innan vi gick och tog en tupplur innan vi åt middag. Bra sätt att spendera dagen! Har också ätit drygt tre dammsugare idag. Sjukt goda.

Nu på kvällen borstade jag pållen innan jag tränsade honom för promenad, han sträckte sig förra veckan och var inte riktigt fräsch, men longerade honom i trav båda varven och han såg fin ut. Han hade hållit på och busa runt i hagen idag som attans, så nu är det dags att börja röra på sig.



Hörs imorgon,
/Tar

Lördag kväll

Stängning igen såklart... Dock tog Gustaf Sekos stängning vilket betyder WOOOPPPAAA - Musik och massa dumheter! Jätte skön kväll med lite lagom kaos och ett besök av Pontus, Robbin, amanda och stackaren som fick köra dom. Sedan hade jag och Gustaf "Gissa vilken disney film låten kommer ifrån" stund och killen tog alla låtar! Han blir bara bättre och bätte den! Ännu bättre är när han dansar och plötsligt sjunger underbara tjejigaste låtarna man kan tänka sig...

Ja, kort sagt så va det bästa stängningen på ett bra tag! Nu ska jag sova och ladda för ny stängning imorgon - Åter igen med Gustaf men byter ut Jessica mot Madde... Tror det blir en bra kväll!

SOV SÖTT
Jane

"vi har öppet sju dagar i veckan, samt även helger" - okänd

jag har vaknat och ligger i sängen och slappar. Tyckte synd om boyfriend igår för att han behövde jobba idag, så det var väldigt mycket fjäsk från min sida. Döm av min förvåning när jag vaknar kl 10 och han fortfarande är kvar? Jaha?
Nä, men ni förstår, han jobbar endast 11-14. Alltså.
Jag tror jag tar tillbaka allting.

Tänkte gå upp och äta frukost. Sekunden efter jag har vaknat, så börjar jag tänka på vad jag ska äta. ni vet, vilka flingor - pålägg på mackan - kaffet. Jamena, jag kan tänka på andra saker också, men främst frukosten. Jag är dock inte så hungrig på morgonen, men jag har ju väntat hela natten på frukosten liksom. Dagens första start på dagen måste vara genomtänkt.

Iallafall, den dära Linnea ska vakna och dra sitt arsle till stallet innan hon kommer till mig. så det lär ju ta evigheter. Jag lär ju både äta frukost och göra hela stallet á 7 boxar innan hon är klar. Teoretiskt sätt alltså. Jag känner dock för att sätta mig i kungsbacka och fika. Älskar att fika! Men min ekonomi dock, lär det bli en slät kaffe. Men ändå! Jag saknar Linnea, så jag hoppas att det blir fika. För då behöver jag inte dela henne med Pontus, mo hahaha.

Hörs senare.
/Tarz ...

Fredag kväll

När andra är ute och festar eller slappar i soffan har jag då jobbat stängning, KAOS är inte ens i närheten av vad jag vill kalla denna kvällen! Det rullade på bra och jag ensam i kassa med lång kö betyder STRESS och PANIK, Alex och Jessika i TD2an, Madde i DT1an och bilar som köade ut på vägen är mer panik, och köket jobbade allt dom kunde. Efter massa missar och dålig komunikation mellan kassalinje och kök blev det lugnt - I 10 MINUTER och sedan började vi om...

Efter 11 va det bara jag, Jessika och Seko kvar. Jag va klar med matsalen 00.15 vilket brukar vara klart ca 11... Meen va ska man göra då?

Lycka va dock när en liten pojke på 16 bast bad om mitt nr... men som Tarzan sa "det kan vara din dröm prins"

NU BLIR DET SÄNGEN...

/JANE

lever.

Jag lever. är inte död.
nu börjar min svullnad gå ner och fantomsmärtorna efter operationen börjar gå bort med hjälp av meducin.

Jag är dock trött och orkar knappt göra någonting. Jag, Pontus, Moa och Laura var igår på ridsport och köpte en present till Jonas (Pontus pappa) som har fyllt år, och det blev tillslut en snygg rosa grimma! bra bra.

Dagen har spenderats med syster, och kvällen ska spenderas med Fredrik och Robin, det ska firas att David har flyttat hit, han har tidigare bott i trollhättan. Så det är väl roligt. Men är så seg så funderar på om jag ska äta Tacos med pontus istället. Livet är hårt.

Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv.

/Tar

viilken häärlig dag, lalala la lala laa la la

japp ca 4 timmars sömn sa vi ja... En Linnea hög på kaffe, En Sara som va dunder glad, en Sofia blev dunder glad och resterande personal hakade på!

Lycka är att få vara på ALLA ställen som går under loppet av 6 timmar - Börja i matsal som mjukstart på dagen, vidare till pommes för att sedan ha kassa. RAST och seda KÖK (LYCKA!!!!) med dom goaste killarna för att sedan få välja - jag valde DT 1an och fick sedan byta till DT 2an innan det va dags att gå hem.

Jag behöver inte vara ledsen när min pojkvän ska åka till sälen i tre månader! För idag blev jag erbjuden två nya - SUG PÅ DEN CHRISTOPHER! höhöhöhöhöhöhöhöhöööö


Dags att sova igen nattens missade sömn innan jag blir föör hyper!
/JANE

GOOOD MORGON

Jag hade stängning igår vilket va sådär lagom kul, meen har man roliga att jobba med så går det bra! Va nog hemma runt halv 2 och gick raka vägen till sängen!

Nu kommer den bästa delen... Jag vaknade halv 7 idag (06.30...) OCH GICK UPP MED! - detta betyder ca 4 ½ timmas sömn för min del (räknar med att jag somnade 2 för att inte överdriva om hur lite jag faktiskt sovit) 
Anledningen då, det va att jag ska ta ett extra pass på jobbet och börjar 12 tills jag inte behövs mer. Alltså... Hästen på morgonen då det antagligen inte blir av annars!

jo... min häst är inne i trotsåldern nu! WOOPA! vi va båda genomsvettiga efter dagens, vad som skulle vara "lugna" pass.


NU ska jag se om jag hittar något att äta (varför blir man hungrig av att äta frukost när man går upp?) Och sedan åka till jobbet och se om jag hinner med lite kaffe (mjölken tog slut hemma imorse...)


JANE


NÄÄÄ jag är inte bitter!

JA det är synd om Tarzan!!! men jag är ändå bitter som f*n! Det gör ruskigt ont i hela axeln och lyfta den är inte att snacka om. Men hästen och stallet ska fixas för det så boxen blev mockad och hö fick han med, och när jag kännde att jag inte alls ville rida började jag nästan lipa för att jag fick så dåligt samvete...
Så jag klaffsade upp i hagen - heela väägen upp - för att plocka in hästen. halvvägs ner blev jag sur eftersom jag släpade in hästen och smackade på, tro f*n att hästen tvärvänder och sliter sig innan jag hunnit blinka. (japp, jag svor gott i detta ögonblick) men det va bara att klaffsa tillbaka och försöka få tag på hästen igen.
Denna gången bestämde jag mig för att sätta på kedja, för jag hade varken tid eller lust att göra om det!

När vi hade 10 meter kvar till utgången tvärvänder hästen igen och sliter praktiskt taget av mitt finger... Åhh va lycklig jag va! (denna gången svor jag som en sjöman) men det är bara att andas djupt och lugna ner sig eftersom det inte går att fånga min häst när man är arg...

Efter lite lirkande fick jag fångat hästen och satte då kedjan i munnen, för nu va jag sur! Det är ALDRIG okej att slita sig i min värld! Självklart hade jag slackande grimskaft och behövde bara visa att jag hade kedjan en gång... men det ska fasiken inte behövas! DAGS AT TA TAG I UPPFOSTRAN!


Valde att rida barbacka i paddocken, tänkte bara skritta och träna halter...
Men när jag skulle så vakert sitta upp började han självklart gå, och eftersom mitt humör redan var lite svajigt vägrade jag glida av och börja om! TRO FASIKEN HÄSTEN DRAR IVÄG... precis när jag fick över benet och ett tag i manen så kör han ner huvudet och tvärnitar....
    - inget snällt där inte

Dock skötte han sig jätte bra när jag väl sagt ifrån hur jag ville ha det så nu är vårat förhållande liiite bättre, dock är det nog som sagt dags att ta tag i uppfostran på den hästen igen...


Dags att jobba - JANE

Allting känns eländigt . Och jag kommer att dö!

hur ska jag ta det här så att alla förstår...?

DET ÄR SÅ IN I HELVETTE SYND OM MIG!

Igår var jag och min älskade mamma i Varberg för att några läkare skulle operera ut en av mina visdomständer.
Och jag kan säga, att den visdomstanden gjorde mindre ont när den fortfarande var kvar! Det gjorde inte alls särskilt ont när bedövningen fortfarande satt i, men när den hade släppt...
Jag har haft alarm på hela tiden för att komma ihåg att ta tabletter varje 3 1/2 timme, för det släpper var fjärde timme. Jag vaknade inatt klockan två, och kunde inte somna om för att jag har så jävla ont. Och då räcker det ju inte och ta en tablett, för då tar det två timmar innan man känner minsta skillnad. och det var minimal skillnad. Så, för att sammanfatta det hela...

Jag har inte sovit mer än tre timmar inatt, och jag har både ont i munnen, käken, huvudet och magen, för att senast jag åt var igår vid frukost. Och jag kan säga att det är inte att rekommendera att inte äta och sen ta starka tabletter.

Hade velat åka hem till mamma, men Pontus ska rida min häst för Dessan vid halv fem, så vill gärna se på det. Jag får nämligen inte heller röra mig på tre dar, så allting suger just nu. Och jag ringde pappa igår kväll vid elva när jag var lite febrig och då pratade vi ganska länge. Så nu saknar jag pappa också. Har jag sagt att livet suger?


OCH JAG BEHÖVER STODSTÄDA MEN FÅR INTE GÖRA DET HELLER, vilket egentligen borde vara en bra sak, MEN DET SUGER 

SÅ! Till lite nyheter...

Pontus red iallafall på den fina nya treåringen de köpte i lördags, Contina Z  - tror jag att hon heter. JAg och Pontus kom snabbt överens om att den ska kallas Knutten. Hon är liten, 1,62 och väldigt söt. Pontus tycker att hon är väääldigt söt, och står och klappar på henne mest hela tiden. Igår när Pontus skulle upp i sadeln så hade han på sig både väst och hjälm. OCH HADE PALL när han skulle upp. Jag är fortfarande i chocktillstånd. Jag stod och matade henne med morötter så vi blev kompisar direkt. Pontus och hon blev dock inte kompisar. Lilla Knutten är istadig. Väldigt. Istadig. Och hon var också väldigt grön, men hon var väldigt fin, så det kommer bli spännande att se hur det går med henne! Nu ska det köpas in  en till treåring och sedan en 5-6 åring tror jag det var sagt.



haha, väldigt fin bild.
Nåja. Så hon kom i Söndags vid ett ungefär, väldigt lugn och inte uppstressad. Så Psyket verkar väldigt bra henne. Hon ställde sig och åt med en gång.



söt!

Och Ceazar ska veterinärbesiktigas nästa Tisdag, går han igenom åker han redan då. Det var en familj som var och tittade på honom i Söndags och de vill ha honom. Skönt tyckte jag, för det verkade vara en väldigt bra familj, bodde på liten gård med tre döttrar som red. Den äldsta tjejjen var 16 år, så det skulle bli hennes och mammans häst. Hon red hon väldigt mjukt och fint i dressyren och Ceazar var huuur fin som helst!
Jag tror det var ända nere i slöinge de skulle veterinärbesiktigas, och Pontus lovade att jag skulle få följa med och vi ska ta den STORA LASTBILEN <3 Ja, han tycker lite synd om mig.

Avslutar med en bild på Crozz, som när jag skulle rida honom, ställde sig demonstrativt på stallgången och somnade när jag kom med tränset.




/Tarzan (utan tänder...)

MY GAAAAAD

Blev väckt halv 1 för att "det är dags att vakna, vi ska till gymmet" - Som om jag är pepp på det så tidigt på morgonen? Har insett att pojkarna är S T A R K A ! Hade ju inte velat möta dom mörk kväll... Men är man stor och stark måste man vara snäll! så lyder regeln!

Sedan tog jag mig en lagom runda i skogen på hästen med Regina, sådär skönt i höstvädret. Och att jag slapp regnet va ju bara helt förbaskat underbart!

Nu får jag sms från Tarzan som säger att hon är hungrig, har ont och INTE vill sova... som ett barn fast inte lika lätt att slänga under armen och gå dock.



Här kommer en riktig höstbild från tiden på Gåse...
Lagom mycket löv i alla färger, lite ruggigt men man är nöjd där man sitter på 
hästryggen ändå!

"Och på den sista dagen vilade han"

Vi vet nog alla att det är Gud vi pratar om...? Det är söndag och vilodag, men nej nej! På donken jobbar man iaf! Dock ett kort pass med sköna peeeps! Fick stå i köket (va E V I G H E T E R sedan nu) Fick i uppdrag att stå med en ny tjej och "lära henne", alla vet ju hur det slutade. stackars liten.

Fick sedan stå i DT 1an... Det är bästa stället att vara på! Så fruktansvärt skönt är det vah... Med stor tjock tröja dock eftersom det va sviin kallt!

Sedan blev det stallet, hade tänkt rida med eftersom det va jätte kallt, jätte blåsigt, jätte blött och jätte mörkt så stannade vi i stallet och hade det mysigt jag och min lilla häst ! Han såg inte allt för olycklig ut när han stod med huvudet hängandes och halvsov under den dagliga borstningen och pysslandet...

Nu är det dags att sova snart, ska tydligen upp och gymma med Marcus och Gustaf imorgon? hmm, ja vi får se om det blir av eller inte. ( INTE )

ser framför mig hur jag kommer se ut i träningskläder för första gången på läääänge...


/JANE

wooops

Missade ju bilden på min HUMMER...



... och colan

Ohh ja! det är LÖRDAG idag

Lämnade sängen 14.00 idag för att äta frukost med bror, Linn och Christopher. För at sedan åka till hästen och rida en härlig runda i höstvädret, det är fruktansvärt härligt med sol en dag som denna. Sedan hem och byta kläder för en dejt med Lillan, kaffe och skitsnack blir aldrig fel!
Nu har jag handlat och lämnat godis till dom på jobbet, jag har av någon anledning lovat Marcus godis i två veckor nu... Så idag fick han sitt godis.

Nu sitter jag och har mys med HUMMER som min bror gett mig och cola till detta. (Någon som inte förstår att jag är lycklig?)

ska nu ta det lugnt här i soffan - hoppas ni gör det samma.

/JANE

måndagstjaffs på en lördag!

Idag är det fullt upp! SKa strax hoppa in i duschen för att sedan bege mig till kungsbacka med mamma! Där ska det lämnas in CV och gå på biblioteket och sedan fika. Är redan sugen på kaka ... hm ... Vill låna lite nya böcker då Fredrik ska lämna mig mellan söndag till tisdag så jag kan ju behöva ha någonting att göra. not. Lär ju vara full rulle ändå, och ska dessutom försöka kidnappa linnea!

Sen efter allt ska jag till stallet och rida, och pussa massor på min söta lilla  häst som skötte sig hur fint som helst igår på dressyrpasset, mycket bättre än förväntat faktiskt. Idag väntar det ännu mer dressyrarbete med att få igenom vänster bakben.

CIAO!
/Tarzan

(hittade ett gammalt album på datorn, från första dagen på sommarbetet för Fulltime. Hans första sommarbete någonsin!)



när orden inte räcker till...

whaaazaaaa

SItter i Tarzans soffa och ser på vänner, laddar för arbete förstår ni (vilka ni nu är...?) Jag ska spendera resterande timmar av dygnet på DONKEN...

OCH JAG SKA FÅ FISKPINNAR AV TARZAN! LYCKA!!! tur att hon matar mig... Blev igår kallad flodhäst (för att dom är söta?) Så ska egentligen inte äta på tre veckor, MEN jag är hungrig! såå det såå!

Hittade detta i min bil efter att mamma handlat imorse...




OOh, och nu när vi ändå har bilder på G! Lovisa kläckte ur sig "ooh, kolla en ringklocka..." när vi va på glitter och letade örhängen. Vad tror ni hon menade?



KLOCKREN!!! tihihihihiihihihihiiii

/JANE

HOBELOLULU ..!


Igår var en riktigt riktigt bra dag! Först fixade jag och Pontus stallet och pratade om folk som ska komma och titta på Ceazar på söndag, och Pontus retades för att han ska ner till flyinge med Jonas på lördag och köpa fina fina hästar. Men jag bryr mig då inte!   
Sen blev det universeum med älskade syster och det var hur mysigt som helst. Jag tog till och med kort på ormar, åkte läskig hiss, och syster knäppte en bild på mig med hajen HELMER <3 (dock tror jag att bara halva helmer kom med, men jag såg iallafall glad ut..!) sen träffade vi massa söta apor, och röda fåglar. Bilderna från mobil är dock dåliga, men jag hoppas att bilderna från systers mobil kanske blev lite bättre.
Sedan gick vi till donken, för någon sallad inne på universeum var inte att tala om, nänä. Så då gick vi till donken och satt där och pratade i nästan två timmar innan vi gick vidare för att leta efter en man i shorts. Honom hittade vi utanför Ica Focus.

SÅ, en jävligt bra dag avslutades med att gå ut till stallet igen och rida min lilla häst samtidigt som Pontus red igenom Ceazar ordentligt. bra där, och klapp på axeln! Efter att ha gnällt lite om att det är väl typiskt att nu när jag vill åka och tävla på kungsbacka så ska ceazar säljas, nänä. men jag är inte bitter. Hela diskussionen slutade med att Pontus lovade att vi skulle åka till Kungsbacka den 19:onde, så kunde han ta med sig Lillen istället. Tycker också att Lillen vill gå unghästklasser lite! Inget fel på det!

Så igår blev det några skutt över ett kryss som stod framme, och attans vad roligt det var!

Nu ska jag gå ut och fixa med stallet, hagar, lunch, och ridning. Sedan ska jag till mamma. Först, lite bilder!



En svart och vit fisk. "Herr Fisk"



väldigt, väldigt lång orm. Hatar ormar. Men bakom glas gick det bra, jag får mer obehagskänsla av att titta på bilderna dock...



En haj som jag gick runt och kallade "spik hajjen" innan jag insåg att, nää. Såg Haj ska det nog vara.



En röd fågel!



Den här bilden tyckte jag blev bra, och den är asfräck. Detta djur, av någon anledning, tyckte inte syster om.

OCH SIST MEN INTE MINST.....



En svart apa!

/Tarz

Glass eller godis?

Bro bro breja eller vad den där leken heter... som alla barn leker på skolgården när man är liten, varför hade man inte stort behov av att gå till närmsta ställe och köpa glass och godis när man lekte denna? - fråga vi aldrig får svar på!

jaja...
Vaknade imorse av att Anastazia ringde och sa "börjar inte du 8"
Jag som precis kollat klockan svarar förirrat "joo vad är klockan?"
Och fick där ett svar som väckte mig till liv! "5 minuter i 9..."
Vilken fart jag fick! 15 minuter senare va jag på jobbet iaf!
Självklart frågade jag varför hon inte ringde vid 8, när jag skulle varit där. och söt som hon är så svarar hon glatt
"Om du försovit dig så behövde du ju sova, så jag tänkte du skulle få sovmorgon"
Underbar människa den där!!

Sedan fick jag då jobba över för att få igen lite timmar, men inget som jag har något emot!


Nu på kvällen fick hästen massa kärlek, eftersom jag och han va trötta vid 8 på kvällen kännde jag inte mig för att dra ut honom i den plaskiga paddockan och traggla... så vi pussades bara massor och borstade honom riktigt fiin innan jag nattade alla hästarna och själv begav mig mot min egna säng.

SOV GOTT för det ska jag göra!
/JANE

NÄNU

NÄ NU ska jag springa ut i stallet. ska hinna med det också! sen ska jag ringa och väcka syster, typ nu.

HÖRS SENARE <3

/Tarz.

mildast bett ...

LÅT MIG FÖRKLARA.
OM man vill, kan man köpa bett till hästen för nästan 2000 kr utan problem, för att sedan höra att det är bra att variera.

Har suttit nu på morgonen och läst och läst, och det verkar inte vara någon människa där ute som verkar klok. Oftast så kan man läsa diskussioner med frågan "är rakt bett eller tredelat mildast?". Jag ska nu förklara detta, för jag kan förstå att det är confusing.

Skillnaden mellan rakt bett och tredelat, är ju, ganskas uppenbart. Det tredelade bettet har tre brytningspunkter, medans det raka bettet har noll.

Regeln är att ju fler brytningspunkter, destu bekvämare blir det i munnen, det tredelade ligger alltså bättre i munnen än det raka bettet gör. Men samtidigt är regeln, ju fler brytningspunkter - destu skarpare blir det. Med ett rakt bett fördelas trycket jämnt i hästens mun till skillnad från tredelade.

Samtidigt ska man vara medveten om att ju tjockare bettet är, destu mildare är det. Men samtidigt får många hästar obehagskänsla vid för tjockt bett, så testa dig fram.



Ett vanligt rakt gummibett, ska införskaffas till kludden och se hur han går på det, då det är känslig mun...


Tredelat, med sötmalm, vilket gör att hästarna gärna tuggar och suger på bettet. Har kluddisen också.
Han går förnuvarande bäst på ett riktigt riktigt tjockt tvådelat.

/Tarz.


STAY IN SCHOOL

Det är väl knappt någon som kan ha missat det nya licens systemet? Det är iallafall KALAS IDIOTI .

Låt mig förklara!

En ponnypappa blev sur på en tävling när han insåg att Brunte och Max 10 år inte vann Ponny SM för det nu var infört stilbedömning. Efter att ponnypappa insett att han inte vinner diskussionen, inser han att han har två alternativ.

1. Träna Max och Brunte så att det går bättre för dem på tävlingar ...
eller
2. Höja alla avgifter så att ingen annan än just han har råd att tävla ...

Sagt och gjort, höjda avgifter it is.

Förut fick man beställa licens efter den nivån man skulle tävla. Nu är det indelat i ålder istället.
Så, får mig då som vill ut och tävla ungefär, tre gånger per år - kommer detta bli en -ursäkta franskan- jävligt dyr historia.
Det jag behövde göra innan ändringarna var att ...
1 ... först bli medlem i en klubb - för mig kungsbacka ridklubb, á 375 :-
2. Beställa Lokallicens, á 175 :-

Så om jag nu bara räknar på själva det här, inte startavgift(160:- start) eller bensinpengar, är det alltså 550 kr.

550 kr bara för att kunna ANMÄLA till en tävling.


Jo, men det kunde man ju svälja som en hårboll i öknen.

Nu däremot, har vi gjort så att fler och fler kan komma ut och tävla på sina hästar! För att HÄSTSPORT ska ALLA kunna HÅLLA PÅ MED. eller. näää. TVÄRTOM.

1. Bli medlem i en klubb, á 375 :- /år
2. Lösa Licens, á 750 :-  /år
3. Hästlicens, á 200 :- /år

NÄÄMEN HÖRRNI? jag vet inte riktigt här va, men jag får detta till... hm... 1325 kr. Nämen hoppsan!

Detta försvarar man med att man kan lösa en såkallad ENGÅNGSLICENS för 150:- så att om man bara vill tävla en gång per år blir det billigare. MOT VAD!?
För att löser jag den för 150 kr får jag tävla EN GÅNG, när jag innan fått tävla ett år för 200 kr? UTAN att behöva betala 200 kr för hästlicens..?

Jag har ett bra förslag till er jävla nötter. Se till att höj STARTAVGIFTEN med 5 kr per start, och ingen jävel kommer märka det. LÄGG de pengarna första året till att få MER folk att börja TÄVLA. Gör systemet LÄTTARE, och SÄNK priserna på licenserna så att folk lägger MER pengar på STARTAVGIFTEN.

Med tanke på att förra förslaget med att höja licens avgifterna var med 5% och det blev nedröstat, känns det ju faktiskt helt rätt att anklaga er för narkotikamissbruk.



Endagslicens/meetinglicens 150 kr/anmälan
Lektionsryttare* 375 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 12 år 250 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 18 år** 500 kr/år (gäller även för internationella starter)
Ryttare from det år man fyller 19 år 750 kr/år
Internationell 800 kr/meeting
Internationell*** 4000 kr/år



Som rubriken lyder, STAY IN SCHOOL.

/Tar(R)zan

Piss piss piss dag!

Jobbet 08.00 idag = öppning! Tur att Marcus va där kan jag ju lova... Stackaren hade stängning igår och öppning idag. Han sov alltså ca 3½ timma och kom ändå till jobbet trotts att han inte får! Men han va ju iaf gladast av oss alla idag.

Klockan 9 öppnades Donken och vi kan inte ta kort i DTn... Weee bra start på dagen! Trotts elkille som pillade i kontakterna så fungerade det inte, Detta betyder KAOS på donken! Knas, kallabalik och bittra människor bestod min dag av... Men Marcus den lilla skitungen va lika glad för det! (tur va ju det, annars hade någon dött)

När jag äntligen slutat så kommer jag ut och ser att en bil pajat mitt i DT-slingan och självklart brinner den! Så Seko kommer ut med bradsläckare medans tanten/ägaren till bilen smått hysteriskt ringer sin man och frågar om hon faktiskt vågar öppna motorhuven...?
Detta betyder åter igen stopp i DT-slingan... Tur att man gått hem!
Men brandbilar kom det vill jag lova!


När man sitter och smygtittar så kommer Sofia och Lovisa (småbarn från HRG) och pratar en stund, ALLTID lika mysigt!

Nu ska jag snart till lilla hästen och pussa massor på honom <3 sedan sängen för 08.00 imorgon börjar jag jobba igen!


/JANE

bild bomb

ÄNTLIGEN VAH! Tarzan anser att jag ska lägga upp MINST EN BILD I VECKAN! men alla har inte så lätt att slänga upp bilder bara sådär!

Men nu...

BILD #1

Som ni ser är detta efter tävlingen, VITA RIDBYXOR! ...  vilket påminner mig om MIN HÄST VA SÅÅÅÅ DUKTIG!!!


Bild #2


Bild från Borås Djurpark, Vi hamnade i en jätte söt liten affär där jag hittade  världens sötaste telefon! Julklapp?


Bild #3

Och även denna hittade jag... En kaffemugg! Hur fin är inte den????

Bild #4

OCH MAN KAN BYTA BILD!!! Så eftersom en viss SW åkt till England så valde jag att ha en liten bild på henne <3

Bild #5

My boss on my horse... Japp! Anastazia har alltid velat rida på en häst, och här har vi bildbeviset... (Min häst är snäll)

SÅÅÅ... här va lite bilder och jag ska bättra mig, eller jaa... FÖRSÖKA!

salt&peppar

Godmorgon allihopa. hehe.
Jag ska sätta igång nu eftersom jag börjar jobba vid fyra. Jag vill verkligen inte jobba, är så jävla less på't och tycker bara det är skitjobbigt. Men får se om det kan lösa sig på annat sätt, annars är det ju bara att göra det , tyvärr vill jag inte lägga alla mina miljoner på att försörja mig själv liksom.
Ska iallafall gå ut till stallet nu och pyssla om min häst, ska se om vi kanske ska longera idag..? tål att funderas på! Han ska få vila imorgon iallafall, då ska jag leka med min alldeles egna syster !
Ska också passa på att retas lite med dödssjuka pontus, det kan alltid få en på bättre humör. Och efter ett samtal med fredrik insåg jag att vi har cola i kylen, så jaja. Dagen kanske inte bara blir piss å helvete. Bara en del av den liksom.

Ha så kul, hörs vi senare.
/Amanda


you are sooo .. right ..

"You love horses, I Don't Trust them.
Its their eyes, their sneaky feet.
Their Shoes Are Permanent,
Who Makes That Kind of Commitment To a Shoe?"

-Arthur


"Alla kärleksförklaringar är skrattretande." - Karsten Alneas

Ohna, ya did'nt?

Träffade limpan igår på fika efter att jag och fredrik käkat frukost på subway, och skämt ut oss över halva kungsbacka. Okej - jag kan väl erkänna. Jag försökte få honom att sluta sjunga disney sånger, men nej. Det gick inte!

Sen när jag och limpan hade fikat och pratat om hennes lilla skola hon har kommit in på nu nere i kungsbacka (trevligt, trevligt) så skulle vi till en börjes en snabbis och leta efter present. Och vad tror ni händer?



OCH JA! självklart tutade vi. Något annat vore ju otrevligt.

Red sedan min underbara häst, tempoväxlingar i traven, mjukade upp sidorna och hittade yttersidan.
Dressyrträning för Dessan idag 5 till halv 6.

Sen hade fredrik hittat lejonkungen, och jag fick sjunga med till varenda sång <3 Det var Figgaro närmast datorn, han tyckte väldigt mycket om filmen till fredriks stora glädje, och Timon låg på biljardbordet. mysigt! Idag har Fredrik lovat att vi ska se sköntheten och odjuret.
Lycklig? japp!

Väntar på att Linnea ska vakna, fast jag hoppas att hon sover lääääänge och blir utvilad. Det behöver alla liksom. Ikväll ska det också hämtas hö, min högra skuldra är alldeles uppsvullen så får se hur det kommer gå. Men Fredrik kan hjälpa till annars, för han är så snäll :) mihi.

/Tarzan

FACE THE FACTS

hö hö hö... Face, FACE som i ansikte ^^ min humor är på topp idag! Anledningen till att det blev just denna rubriken är för att jag nu sitter i sängen och skriver men en söt pojkvän brevid, jag funderar nu på "VAD 17 SER HAN I MIG?" Jag sitter ny duschad med rutiga pyjamasbyxor (som jag älskar) och hanns mysiga Billa bong tröja med jätte trassligt hår och mitt ansikte ser ut som något bara en mamma kan älska... Ja han kan ju inte gå på utseende iaf! det är ett som är säkert! Men då är frågan HUR DESPERAT ÄR HAN? Personligheten är ju ingenting att skryta med... Jaja, vi får nog aldrig veta!

Jobbig helg på jobbet med öppning - MASSA FOLK - och trötta medarbetare.
Lite lättare idag trotts att alla skolbarn kommer och ska ha Kampanjen för 29 kr pga Facebook (face igen tihihihihi)

Jag ska börja peppa folk i min omgivning mer har jag kommit fram till! Ett lag av någon sort sprang förbi mig en dag, och man hörde "Komigen nuuu, kämpa in i det sista" "Braaaa Gurra" "JOBBAAA" "gött jobbat, fortsätt kämpa". Det måste vara så mycket lättare när man peppar varan... SÅ DET SKA JAG BÖRJA MED!

Nu ska jag se på en film och vila upp för en ledig dag med massor att göra!

LÖÖÖÖV JANE

day dreams

Dricker kaffe - mumsigt! Linnea kom hit på kvälls tjöt vid åtta ungefär - och vid halv ett så kände vi att vi var klara. Så kan det va! Men tur iallafall att hon tog med sig mjölk, så att jag får i mig kaffe nu.




Dagens planer är att jag och fredrik ska först iväg till HELMUTH för linnea jobbar och han vill ha nya skor. Sen ska vi till kungsbacka i några ärenden, och sen ska jag fika med Linn the Hobbyneger. Sen ska det såklart ridas på bästa hästen :)

Hörs senare!
/Tarzan

yo yo yo!

Började 8 idag då... Riktigt skön morgon med kafferast/frulle vid 10, sedan lagom mycket att göra. TILLS TYP 11... DÅ började folket komma vill jag lova, inte en lugn stund i princip. Och jag har hunnit med typ allt! Kassa, DT ettan och tvåan, matsal och städa...

NU BLIR DET HÄSTEN! min fiina fina häst <3

sedan Amanda... (TARZAN)

LÖÖV JANE

ville gå längre än så, så jag hamnade bland molnen.

Håller drömmen vid liv.

Igår var det riktigt roligt, bowla var verkligen skit kul! Var väldigt svårt i början dock... Jag, Fredrik, Pontus och Robin spelade på en bana, och tja.. det var väl jag och robin som slogs om sista platsen, haha! men sen, då vettni. Efter några öl gick siktet bättre. hm. I andra serien slog jag helt plötsligt ner alla, så den andra serien vann jag över alla!
Det var dock inte bröderna hugosson beredda på, hehe.
ELAKT SKRATT .. MO HAHAHA

Men jag och pontus skadade dock båda tummarna. eller. ah. Jag bröt en nagel. Men plåster ska dock på ändå så att alla kan tycka sig om mig.

Nu ska jag ner till stallet och rida kludden och ceazar. Kludden ska joggas igenom ordentligt, och mjukas upp i skritten. Ceazar ska jag rida igenom ordentligt med dressyrsadel och utan gramman skiten, så det kommer bli svettigt. Sen kommer linnea hit på kvällsprat, woopa.

Hörs senare.
/Tarzan

Morrn morrn

Sitter nu och lyssnat till kaffekokarens ljuva stämma. Idag börjar jag 8 - Precis som jag ska! Inte 7 som vi har gjort hela helgen. Känner mig lagom seg i huvudet efter igår, Fullt ös hela dagen! Det slutade aldrig rulla ! ! ! 45 minuter innan jag va klar för dagen blev jag ställd i DT 1 - ALDRIG STÅTT DÄR UNDER DAGTID!!!! mitt huvud ville inte vara med, det kan jag lova! men någorlunda okej gick det... En gammal kompis körde igenom och lite så vilket gjorde det heeelt okej!


OCH! MIN HÄST VAH! Min gud va fin han är... Vem visste att det skulle vara så svårt att göra tempoväxlingar i skritt? men lyckades gjorde jag allt, och shiiiiit va han trampade på! FIIIN HEST!!!!!!
Min lilla ögonsten


It’s been a really really messed up week. Seven days of torture, seven days of bitter.

nanana whatever, nanana.
Min dag idag. Stressigt. Men jävligt kul, Älskar lediga dagar! Sov ut länge och spenderade resten av dagen med Pontus och Laura. Var på Coop och köpte lådor till sadelkammaren som Laura och jag sedan tog tag i! Gjorde sedan stallet, mockade och skit.

Ifall man har brist på motivation för att plocka upp mer bajs...



... Kan jag tipsa om att det här är en lösning!
(obs! Underåriga och pontus som ej klarar alkohol, kan dock låta bli. eran tid kommer!)

Pontus upptäckte att jag var lite stressad för att vi ska iväg och DISCO BOWLA senare. (hur kul låter inte det?) så då tog han och red min häst istället för crozz. Citat: "det handlar om prioriteringar. Blir du glad nu?" Ja Tack!

OCH! BEVIS! HAN BORSTAR MIN HÄST!



Och vet ni vad? Bilden är inte ens iscensatt!

Och till och med mitt önskemål med skritt runt ängarna gick igenom. Jag förstår att det är svårt att föreställa sig vilken chock det är. Men att få Pontus att frivilligt (läs, FRIVILLIGT) gå och hämta in hästen, borsta, och sedan rida ut ... Det är lite som att få en ett lejon och bli vegan. dead serious.



Sötnosar båda två. NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ skojja. Men kludden är söt.

Ska nu iväg och disco bowla. hehe. Och nej, DET ÄR INTE BRA ATT GÖRA DET DAGEN INNAN ETT TOLVTIMMARSPASS. men nu är det såhär.

Jag känner för att dricka, jag känner för att tappa bowlingklot på mina - fredriks - pontus - robins - niklas - christians fötter. Så då ska jag ta mig fan det. Och jag kommer vara så jävla pigg imorgon när klockan ringer klockan 6.00 så ni anar inte. Kommer inte ens behöva dricka kaffe.

WOOPA WOOPPPAAAAA
/Tarzan

RSS 2.0