För den outbildade är ett A bara tre pinnar

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse.
"-Puh vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra.
Men varför har vi bara ett hjärta?
" Puh tänker en liten stund och svarar.
"-Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta för att det ska bli två." ♥♥
PUH ÄR KLOK HAN ...



Nalle puh och nasse är enormt söta och om inte annat KLOKA!

"Åååh nej, det ser ut att bli regn" (nalle puh)

Tro det eller ej, men jag har inte sovit på min lediga dag!
Eftersom någon skulle upp 6 till jobbet så började dagen tidigt som sagt... Åkte hem och gjorde mig iordning för stallet innan de svarta molnen pallrade sig hit fråån Åsa.
Men efter att ha pratat med Tarzan (Amanda) så blev det andra planer. Har hittat en halsduk (jag ÄÄÄLLSSKKAARR inte alls halsdukar, absolut inte, neej neej) och två tröjor. Sedan har vi mest snackat skit och även om Tarzan har sagt saker man absolut inte vill höra, NÅGONSIN! så är det okej, har börjat vänja mig efter ca 3 år...

Nu ska snart hästen ridas - hoppa lite sockerbitar eller dressyr? Det är frågan!



Visst är han världens sötaste min lilla pojke <3

Im back

Ja så många inlägg som Amanda gjort nu känner jag att jag måste skriva något...
Sitter i en soffa i Åsa med två URSÖTA kattungar springandes runt fötterna, på bordet, i soffan, fönstret - Ja ni fattar.
Är ledig idag men trotts det vaknade jag 6. Jo men varför inte? Jag sover ju länge när jag jobbar.

Hade en riiiktigt bra dag på jobbet igår, skulle jobba 11-17 vilket är helt okej OM det inte hade varit fisk på Lindälv. För er tröga så betyder detta att konversationerna eleverna emellan låter något som denna:
-Öööh, döh, fisk!
-Mmmh... Donken?
-Aah!
Och sedan är hela donken full av dom! Tror ni att dom plockar undan efter sig? NÄÄÄH! Om ni tänkt på det så står det TACK på lådorna man slänger sitt skräp i, det är vi i personalen som tackar er gäster för att ni slänger erat eget skräp!
Men inte nog med det, sedan blev det öde. Då passar man på att polera allt som ska skina (men inte alltid gör det) så som diskmaskinen, metallen på väggarna osv.  Eller så jagar man getingar som dom andra hårt arbetande kolegorna.
När jag hade två timmar kvar så frågade dom om jag kunde stanna till 8. Och snäll som man är jobbar man ju över... Dock började alla som är roliga att jobba med vid 6-7 så då är det lite mer okej. Att jag dansade och sjöng för att inte deppa ihop de sista timmarna låtsas vi  inte om . . .
Avslutar med att citera Marcus klockan 19.45 igår kväll.

" Det är fan helt omöjligt att vara sur när du jobbar, Du har ett léende större än ditt ansikte."

Säger ju att jag inte är bitter...

30 Augusti

Tycker om att börja mina inlägg med 'jaha'.
Jaha.
Har varit uppe tidigt idag och fixat med stallet och hästarna, och tänka sig Pontus orkade sig upp också !
Fodrade hästarna och bytte på hästarna så det fick på sig skritt täckena de har i skrittmaskinen. De är skitbra, täcker ryggen men låter de va helt fria i bogarna. Alla hästarna utom lilla Douglas och Lauras hästar blev sedan vid halv åtta satta i skritten. Tio minuter efter så började det såklart regna, lite synd om dom :( Men det är tjocka täcken och Pontus tyckte jag skulle sluta fjanta mig. jaja!

Medans de gick där och strosade så mockade jag de fem boxarna och fyllde på spån medans Pontus fixade vatten, hö och sopade. Bra teamwork där. Tog in dem efter en timma och fick skölja benen på dem. Alla var jättesnälla, fast lillen (1,80 ungefär i manken..) tyckte det var äckligt med vatten. Klart att just den hästen ska ha fyra vita höga strumpor då. såklart!

Så nu har man ätit frukost och ska gå ner och ta emot hovslagaren så att hästarna får lite nya skor. Sedan ska det putsas idag, allting. ett dussin träns och 5-6 sadlar. WOOP WOOP!

Hörs senare, Dressyrträning halv fem!



Igår,
Ett styck inpackad häst !

Om blickar kunde döda...


Smart tjej

Ibland har man en magkänsla när man ska byta samtalsämne. Linnea har genom år av erfarenhet lärt sig ett och annat!


Inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Såg regnet ösa ner utanför fönstret och bestämde mig för att rida en sväng... WOOP WOOP! På med stövlar och regnkläder och iväg till stallet. Tror ni att det regnar?! NEJ! Det va jätte fint väder och hästen trampade på bra i vattnet som låg på marken så jag gnäller inte. Jobb imogon så nu blir det sängen - ONSDAG ÄR JAG LEDIG IGEN! <3

Nattinatt - Linnea


tiddilipom

Ligger i sängen och har eftermiddagsmys med figgaro. Han ligger och biter mig i handen as we speak - han är inte så glad på mig när jag "kelar" med datorn istället för med honom. Försöker peppa mig själv att gå ut till stallet och ta ett pass på hästen. alltså ni fattar inte hur många gånger jag har skrivit in de här meningarna. Figgaro är en j*vel att komma åt markera och delete. Kul att katten är mer teknisk än jag. Iofs är hans ägare (var HAN nu är) datorproffs av något slag - det måste ju handla om barnuppfostran.
Jag måste iallafall ut till hästen och rida igenom honom, vi ska träna för Desirée imorgon, dressyrpass. Kan behövas. host.

Håller på och kolla med Linnea om vi ska leka, får se. Det här jävla vädret vill mig något alltså.
JUSTE
Har skickat efter en uppsättning av Glen Gordons schabrak och luva, Grå/Grönt. Tror blir skitsnyggt på älskling <3
Menar alltså inte pojkvännen. Nä, han får köpa sina kläder själv.

FF - fredrik fritt..

Jahopp, då var man ensam hemma idag då. Skönt kanske, tänker ni. Jag får en sån där "vad gör jag nu" känsla istället. Men, inte är det väl så att jag inte har något att göra när fredrik åker iväg, och inte är det väl så att jag inte riiiiktigt kan sova själv.

Nänä!

Men bara för att bevisa att jag kan göra som jag vill, tänker jag skaffa sällskap. Tur att det alltid finns sällskap på gården. Synd bara att hästen är för stor för sängen. Får helt enkelt skaffa en Hästen säng. Skitrolig ordvits. Jag vet.



Figgaro 
Den enda katten jag känner som när det har regnat och det har blivit en damm på gårdsplan, lugnt och belåtet traskar ut till mitten och lägger sig där en stund och plaskar. Japp. Ni läste rätt.
Katten, som har som fritidssyssla att klättra upp på boxväggarna och hoppa på folk när dom inget ont anades står och mockat.
Stallkatten vars namn bringer skräck runt omkring hela grannskapet. NÄ såå illa kan det väl inte vara.
Men om jag säger så här - I Norrland har dom vargar. Vi har Figgaro.



Timon
Här har vi lilla harmlösa Timon. Trodde ni ja. Niklas, F's storebror, bodde där vi bor nu med Figgaro och Timon. Han har haft dem sen de var kattungar. Vilket, nu när jag tänker efter, kan vara en anledning till varför de är som de är. Vilket i alla fall resulterar i att Timon "bor kvar". Harmlöst, njaa. Om ett lejon är harmlöst när den får syn på ett lamm med texten Döda en, Få en kossa på köpet med stora bokstäver över ryggen. I världen där Lejon kan läsa. Och lamm och kossor är självmordsbenägna. Det hade lika gärna kunnat stå "Timon was here first" överallt - i sängen, i fotöljen, vid kylskåpet. ni fattar grejjen.

Och de här två ska jag spendera kvällen och natten med.
Japp. Ni ser ju. Jag klarar mig fint!

Liviiiing the dreeeeeaaam !

payback is a biaaatch

Tro det eller ej, jag har varit i kyrkan idag... NÅGON tvingade mig att gå med på hans lillebrors konfirmation. Men då passar man på att leta efter pslamer som man själv hade på sin egen konfirmation, jobbigast va ju helt klart att inte hitta den bästa!!! Lite härliga minnen från en rolig sommar är aldrig fel om man säger så.
Imorgon blir det dock till att ge igen då jag sa "ska jag följa med dig, så ska du följa med mig" så imorgon är det middag med familjen för att fira pappa, gissa vem som kommer vara där... SUG PÅ DEN <3

// Linnea

jag tror...



Efter att ha haft minst tredussin diskussioner med min häst (ja - han pratar tillbaka) om att man inte får bajsa i vattenhinken...

Tror jag att han försöker säga mig något.

JÄVLAR

Ja jag sa JÄVLAR eftersom jag är otroligt förvånad... Red för första gången på två veckor dressyr på min lilla häst, lånade en dresyrsadel och red ordentligt. Lite att fila på men 17 va bra min häst går om man bara rider ordentligt. Ville inte sluta rida, men det har man lärt  sig: Sluta när det går som bäst!
Så trotts en lång och stressig dag med övertid på jobbet så blev det ett äckligt bra avslut på den iaf!

Det är stunder som idag vilka gör att man blir förälskad i sin lilla häst på nytt <3

Snabbisar!

era snuskhummrar. Det trodde ni va? pfft!

Sitter just nu och är lite sådär kaxigt nöjd med mig själv. Men det får man också vara ibland! Har varit iväg på möte på jobbet mellan halv elva till tolv, gick faktiskt över förväntan, kändes lite som att "gå och prata med rektorn" ni vet. Men det gick bra och allt känns okej igen! Kom hem och tog in Kludden från hagen och satte han i skrittmaskinen en stund medans jag mockade och fixade vatten.
sen var det riddags! kände att både jag och lillplutten hade en jävla träningsvärk efter hoppträningen i onsdags, men det var det värt! Kom halvvägs till ridhuset innan plutten fick ett litet frispel. Han hoppade runt mig som någon galning och var jätteglad, tills han kom in i ridhuset och såg att, Nehej inga hinder här inte... Där dog den gnistan!
Kändes så himla hemskt att han blev lite deprimerad - Ja, jag är fjantig! - så jag körde en över positiv stil, berömde honom för minsta lilla och var helt över entusiastisk. Travade runt på spåret i lätt sits, och lät väl som någon galning. tur att ingen var där och hörde mig - Pontus hade spärrat in mig på något mentalinstitut så det var tur att inte han red samtidigt ... Lösgjorde han i båda sidorna, och ställde och böjde halsen på spåret. Efter fem minuter med ständigt beröm så försökte han böja nacken ur led bara för det. Sötnos <3

Efter ridpasset stod vi och titta in i spegeln, kludden tyckte det var vääääldigt intressant att se en sån snygging på andra sidan!

Nä, nu tillbaka till jobbet 16 - 20. Helgen består av jobb mellan 8 - 20 men det är det värt!



Vill inte alls stå långt bort så att jag kan ta en bild, nää charmigast är närbilder!



Försökte få en bra bild på det nya schabraket från hööks, men.. nä! jättebra passform i alla fall, 299:-                5 kottar!



Har kanske inte köpt den smartaste hästen... Men den sötaste!



Ego pic nr 1.

mjaa.. / Amanda

"skam den som ger sig"

Ja nu är det ju så att jag lagt min plånbok på ett så smart ställe att jag inte kommer ihåg vart... Jag har rotat igenom båda min rum, köket och bilen, kollat i stallet osv även om den inte borde vara där... Jag har tom. fått mamma att leta (Mammor hittar allt som är borta).

Men som Farbror Joakim sa:
"Jag är trött på att allt man letar efter ligger på det sista stället man letar på! "
så om jag nu lyckas rota fram den så ska jag fortsätta leta lite till, bara för att!

Nu ska jag iväg och jobba några timmar innan jag får helg.

// Linnea


inget svar är också ett svar. Källa: Tyskt ordspråk

Och med det är jag tyst!

idag har varit hektiskt, först in och fikat med mamma och varit på svensk ridsport och provat stövlar.
Sveindyyyra..
Hittade ett par som inte var för korta, kul. Och de var liiite dyrare än vad min lilla plånbok hade råd med om man säger så, men kanske kan hitta något liknande.


Mountain horse Supreme high rider. 3700 :-
som sagt. kanske kan hitta något liknade!
Tyckte dock riktigt om stöveln, väldigt mjukt skinn och bra sula. jaja, vi får se.

Har jobbat några timmar och kom hem och tog in dom lilla hästarna som ville ha mat.
Mjaa, mer har det inte hänt inte!

Avslutar dagen med en bild som gör mig så där, ni vet, extra glad!



/Amanda

Suckar och låtsas som att "hon lär sig snart"

Och självklart såg jag Amandas lilla text från igår... Hon känner ett behov av att betätta för alla att hennes häst är bättre än min, KLART HON GÖR! Jag klandrar henne inte, alla ser ju att min är finare och har bättre personlighet osv. Meen, Lilla Kludden är fin han med! ingen tvekan om saken där!

Det är bara det att... HELMUTH ÄR  1000 000 000 000 000 ... GÅNGER FINARE ÄN AMANDA KAN SÄGA!


Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra. - Margaret Mead

Måste bara tillägga att jag såg att linnea hade skrivit i inlägget under att hennes plats på jorden var på helmuths rygg, och jag var helt förbluffad. trodde att det var på donken.

såja, iallafall.
Dagen har varit fullspäckad. Först iväg med pontus och två otåliga hästar till Sven Ingvarsson och hopptränat. Det är roligt att vara roligast är att åka med i lastbilen med, lär sig mycket på marken. Även om jag inte fattar ett ord av vad han säger. nåja! Stressa tillbaka för att ta in min lilla pålle för att göra iordning honom för hoppträning för Michaela.
Borstat klart hästen och pontus kommer in i stallet med middag! mums, donken <3

Hoppträningen gick bra, över förväntan. Red in i ridhuset och trodde att det skulle vara jag och fyra ponnyser. Visade sig vara mest hästar. Nåja, min häst blev tilldelad kategorin XL. hm.
Var på väg att flyga av idag också! Kom mot en oxer på runt 1.20 och tappade stigbygeln precis innan, vilket gjorde att jag peta till honom i magen med lilla sporren. tjiiihoo vad vi flög över den! hamnade med båda benen nästan på samma sida, men lyckades krångla mig tillbaka. Michaela sa det, det är inte så roligt att ramla av på den höjden. Nej tack.

Min häst är bäst i hela världen<3 tänkte bara säga det så ni inte tror att hemluth är "bäst bla bla" för att min är bästast! (grammatiskt korrekt.. nja..)

/Amanda

LYCKLIG TJEJ!!

Är som ni kanske förstår ganska glad idag... Efter en veckas vila från ridning pga. tappad sko och dåliga hovar va jag åter i sadeln igen. Hästen skötte sig perfekt igår då vi red ut en liten sväng, med undantaget då han tog ett ordentligt skutt över en två meter stor vattenpöl där vi annars plaskar igenom, Jag va INTE med på detta skutt och va nära på att landa mitt i vattnet, TUR att min häst är så stabil att man sitter kvar i sadeln i alla lägen! 
Idag blev det ett kort pass i paddocken med två av dom andra i stallet, tre hästar i lilla paddocken blev trångt men lilla hästen  skötte sig exemplariskt!

Och vad har jag då kommit fram till... JO, att jag vet vart min plats i livet är! PÅ MIN LILLA HÄSTS RYGG!



Låtsas som ni inte ser min min tack <3


Ingen kan vara nere med en ballong! /Nalle Puh


Kluddens träns





Jag har köpt det här tränset från Hööks, "Lack tränset".
Jag tycker att det är skitbra, ser snyggt ut, mjukt läder och mycket "paddning" vid nosgrimman och
bakom öronen. Tyckte dock inte riktigt om pannbandet ... Var liite för litet för min häst, såg inte alls så snyggt ut.
Pontus hade dock detta pannband liggande, inte en chans att hans hästar skulle ha bling bling på sig!
usch.



TUR var det för mig iaf, för min älskling passar utmärkt i blingbling.



/Amanda

Kära Nalle, sa Christoffer Robin, vad jag tycker mycket om dig. Det gör jag med, sa Puh

Tänkte lägga upp lite bilder från när linnsan (aka hobbynegern) red på min lilla häst. Som förresten är världens finaste! Jag tod dressyrsadeln på honom och så red vi ute på gräsbanan. Det var nog nästan 20 grader igår, och pållen är inte jättebekväm med hetta - så särskilt pigga var vi verkligen inte. Men, det gick väldigt bra ändå - han testade linnsan några gånger ifall de inte bara kunde fortsätta skritta istället för att börja trava... 

Fårskinnspadden har jag under sadeln för att den ligger perfekt på honom, förutom att jag tycker att det är liiiite väl låg vid manken, och den kommer upp en bra bit när jag lägger padden under. 

Här kommer lite bilder på världens bästaste häst och limpan!

På det här kortet ser hon väldigt stor ut på honom! vilket är... konstigt, eftersom vi inser mer och mer att pållen är nog en bit över 170 och limpan är.. tja, en dvärg.






Här ser hon dock lite mindre ut! hehe..




(fråga mig inte varför bilderna blir i olika storlekar.. jag är inte teknisk!)



ALLTSÅ , kolla in mina miner på de här korten, håller på att dö av skratt!





Sista bilden nu på vackraste hästen i hela världen <3




Idag ska vi också hoppträna för Michaela, får vi se hur det går!

/Amanda


Me Tarzan - You Jane

Ooh ja, nu är det min (Linnea) tur att ha något att säga! Det jobbiga är att jag har inte så myckt att säga idag... Försöker dra ner på sovandet vilket gör att jag är OTROLIGT trött och grinig! Jag menar varför vara uppe två, TVÅ timmar innan jobbet?! 
Jag ska dock förgylla dagen lite med den bästa bilden Amanda hittade igår!




Visst är den underbar!

Presentation av... random kille som ville bli känd på bloggen.

Japp.
Måste bara kolla upp vad han heter nu igen, glömmer av det... suck alltså vad jobbigt!
ah, typ Pontus Hugosson.
Så här ser han ut, vet inte riktigt hur man rider - nån måste ju lära honom..




SÄHÄR GÖR HAN MOT SINA HÄSTAR! DJURPLÅGARE! GOO TOO HEELL!!!

jaja, skämtåsido.
Han bor på gården vi brukar trakassera, och har även gått tre år med oss på gymnasiet, där han började
som 19 åring - vissa mognar ju senare än andra.
Han fick för sig en dag i tvåan att "fälttävlan verkar ju vara livsfarligt - det satsar vi på". Preeeeeeecis som alla andra tänker. eh.
Ja, sagt och gjort, nu tävlar alla hans fyra hästar fälttävlan och det är landslaget hiit och landslaget diit. verkar inte vara ett dugg roligt att vara med där. Han har väl typ fått en jacka. SO WHAT!

och även om han håller på och tror att han är jätteduktig och bla bla bla så ramlar han faktiskt av också ibland. vi har det på bild!





biiiatch.

HOBBYNEGERN is back in town...

"Keep your children INSIDE, DO NOT step out of your house, i repeat, DO NOT"

Limpan, aka HOBBYNEGERN är nere i kungsbacka och hälsar på. WOOP WOOP.

Hennes lilla hest är lite sjuk, har vart det i två månader så idag så ska hon få hoppla runt i dressyrsadel som
på min lilla kludd. tihihihih.
Sen är planen att åka till stranden och sitta och ha kul, ska köpa färdkost - alltså godis och cola - och sitta på stranden och va coola. WOOP WOOP.




Hon ser inte ut såhär! men nästan.

Bilder kommer LAATER. (detta känns nödvändigt att säga eftersom att jag vet att ingen läser bloggen innan. that's life.)

Då var vi på't igen...

Ja, nu kanske ni funderar på namnet.. TarzanochJane.
Och, ja. alla gör vi misstag som linneas mamma brukar säga. (höhö)
Satt nämligen på blogg.se och försökte hitta ett namn som inte redan var upptaget med morgonpigga (lyssna efter ironin. Hör ni den inte - sök upp läkare snarast!) linnea i telefon. Alla namn som vi tyckte var bra, alltså "miffon", "djungelboken", "mongobarn",- var ju redan upptagna! så tillslut satt jag bara i ren frustration och skrev namn. och OKEJ, kanske inte det bästa jag kunde gjort. Men börjar fastna för det!

Jaja, thats life.

ALLTSÅ, det här kommer bli en ganska .. *öhm* intressant blogg eftersom den kommer drivas av mig (amanda) och linnea. När hon inte sover vill säga! Vi har slutat skolan (hallands ridgymnasium) efter att ha behövts dras med varandra i tre år, och eftersom vi inte gör annat än att jobba, rida, sova så dras vi fortfarnade med varandra och följer vårat mål i livet - Irritera Pontus Hugosson till döds. Går kanske liiiite bättre för mig, eftersom jag bor på samma gård. Jag har bättre förutsättningar så att säga!

Jaha. Vad ska man säga, Jag är allmänt bäst, rolig och alltid underbar. såklart. och Linnea.. är ... Linnea. Japp!

Här kommer några bilder på de OERHÖRT snygga TÄVLINGSHESTARNA som *HOST HOST* inte alls är tjocka eller feta.

HELMUTH
född 2003 efter Järvsöfax Cortez
Stod på skolan som lektionshäst innan Linnea gjorde oss alla en tjänst och köpte lilla muttan för ett bra kilopris.




Kay Cruise aka KLUDDEN
född 2003 efter Cruising
Köpte lilla monstret för en och en halv månads sen (tror jag...) och jag har faktiskt lyckats köpa
världens bästa häst ! inte illa va?



(Ska bara lägga till att alla som tycker att våra hästar är tjocka - KAN TITTA SIG SJÄLVA I SPEGELN VA!)



RSS 2.0