Hejsan alla goa och glada!

fiiiifan vad det blåste inatt! helt sjukt. Till och med fredrik vaknade till lite lätt, och det, mina damer och herrar.. det händer inte så ofta.

Nu har jag ätit frukost (läs; kaffe&julskinka) och ska springa ner till stallet och ta in bushästen. Eftersom det är dåligt väder vill jag att vi åker tidigt så att vi kan åka lugnt. Tänkte mig att vi kommer iväg vid halv tolv, vi ska vara där vid ett. sist tog det en timma ner ungefär att åka. Jag fick ett tips av mamma igår med, och faktiskt! Och är det inte 30% rea idag? joho.

Nu ska jag springa ut och kolla lite hur vädret ser ut... Vill inte köra ner om vi blåser av vägen...





Det här med att skydda det viktiga.

Alla vet vi vad det innebär att hålla på med hästar, alla har vi sett eller varit med om olyckor som händer vid ridningen eller hästhanteringen, oavsett, hur försiktig man är. Men ändå verkar det som om folk lever på den gamla "den händer inte mig."

Kan det vara det att ändå om man vet vad som kan gå illa, ändå gör det som är lättast och smidigast? Vi hästmänniskor, som lägger ner en timma om dagen på att bara borsta, mocka, fylla vatten, spåna, fodra... Men är för lata för att springa och hämta västen om vi glömt den i stallet, för lata för att hämta hjälmen, för lata för att ha ordentliga skor på fötterna. Ja, allt sånt. Det är faktiskt så att även om du har känt din häst i tio år, består fortfarande 90% av hästens hjärnaktivitet av flyktinstinkt. Du har fortfarande ingen aning om hur din häst reagerar den dagen då den faktiskt blir rädd på riktigt.

Man kan tycka att det är löjligt, men det är ju faktiskt inte dom som har riktiga skor på sig som du oftast får höra av har blivit av med en tå? Och det är oftast inte hon som flyger av inne på hoppbanan med ordentlig väst och hjälm som blir allvarligt skadad.

Jag tycker bara att det ska inte vara så jävla svårt för vuxna människor vid terrängtävlningar och hopptävlingar att sätta på sig en jävla väst. Och det ska inte vara så förbannat svårt för dressyrfolk att dra på sig en hjälm inne på tävlingsbanorna.

Domarna ska skita fullständigt i din frisyr.

Man kan visa upp ett gott omdöme, när man vet att människor och små barn tittar och får intryck, kan man väl ändå visa upp en sida som visar att ridsporten är en sport där säkerhetstänkande går före fåfänga?


Här finns en länk som jag tycker att alla borde kolla in. Vanliga "små" saker som kan hända.
http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm?date=2011-01


En människa som tagit ett stort steg fram i med säkerheten inom dressyren, är Isabell Werth.
Hon är den mest framgångrika dressyrryttaren i modern tid. 4 OS guld, 4 VM guld och 13 EM guld.
Hon har även börjar tävla med hjälm. Och jag tror faktiskt inte det kommer påverka hennes ridning negativt om jag säger så.





.

over and out.




God Morgon !



sitter här och slänger i mig macka och kaffe innan jag ska springa ner till bilen :) Tog ut hästarna i morse, och det var såklart mycket snälla!
planen för idag är att först ha möte, skriva på papper, yada yada,
sedan gå på k-mässan samt freeport och se vad som finns för roligt!

Ska laga avancerad mat senare också, var på maxi igår med F och köpte massa användbar mat. Försökte visa honom hur man köper mat som går att t-i-l-l-a-g-a. spännande spännande.

Hörs sedan!

Flyinge blir tyskt.

Nja, kanske inte riktigt, men det blir iallafall ägt av en viss Paul Schockemöhle.

Otroligt framgångsrikt märke inom ridsporten, otroligt snygga produkter, sagt framgångsrik inom aveln. Han äger Totilas.
Hans ridanläggning har till exempel över 1000 hästar i träning. eh. Ja, ni förstår.

Här är en länk där man kan läsa mer om det.

http://www.tidningenridsport.se/Avel/Nyheter/2011/12/Schockemohle--Flyinge--sant/


Här är lite allmänna frågor och svar som man kunde hitta på flyinges hemsida.

Vanliga frågor och svar om samarbetet med PS & Flyinge

Kommer han att ha hingstar stationerade här i Sverige?
Ja, han kommer att ha ca 4-5 hingstar stationerade på Flyinge. Dessutom kommer man att förmedla sperma från all hans hingstar i Tyskland som är eller kan bli godkända av ASVH.

Kommer Färs & Frosta Seminstation att vara öppen?
Ja, den kommer att drivas i PS regi.

Hur kommer bokningar, spermautskick och annan administration att skötas?
All administration kommer att skötas av PS personal i Sverige

Får våra avkommor gröna papper om vi använder PS hingstar?
De avkommor som föds i Sverige av ston inom ASVH kommer att få gröna papper då hingstarna kommer att vara godkända för Svensk avel.

Vad händer med Flyinges personal?
Förhandlingar pågår med Unionen om i vilka fall den av Flyinge uppsagda personalen kan ha förtur till de tjänster som PS kan komma att behöva anställa.

Vad händer med Flyinges egna ston, föl och unghästar?
Några av dem går in i utbildningen och några av dem kommer att gå ut till försäljning.

Varför måste en tysk komma till Sverige och driva verksamhet? Varför ingen Svensk?
Vi har varit i kontakt med flera olika företag och privatpersoner som har varit intresserade av att driva avelsverksamheten vidare, men av olika skäl har inga slutförhandlingar kunnat göras.

Kommer det att bli någon hingstvisning?
Ja, på Flyinge Kungsgård den 17 mars

Kommer det att bli dyrare att skicka sina ston för seminering eller att beställa sperma?
PS kommer att hålla en egen prislista, och kommer att hålla ett marknadsmässigt pris på sina tjänster. I vissa fall kan hingstavgifterna tänkas bli något billigare än tidigare.

Vilken seminveterinär kommer att finnas tillgänglig? Kommer Ghesa tillbaka?
PS kommer att hålla egen seminveterinär. Gesa Stuhtmann som arbetade på Flyinge 2011 kommer inte att finnas tillgänglig 2012.

Kommer Lufti Kolgjini att ha verksamhet på Flyinge också?
Förhandlingar kommer att ske huruvida Kolgjini skulle kunna driva verksamhet i form av infrysning av sperma från travhingstar under vintersäsongen.

Kommer det bara att vara hopphingstar?
Nej, det kommer att vara både hopp och dressyrhingstar i programmet

Kommer det att erbjudas någon avelsrådgivning?
PS personal på seminstationen kommer att kunna hjälpa till med avelsrådgivning. Under en inkörselperiod i början av säsongen kommer även Karl-Henrik Heimdahl att finnas tillgänglig för rådgivning.

Vad kommer att hända med Karl-Henrik Heimdahl?
Karl-Henrik kommer att under några månader jobba kvar på flyinge, och under den tiden hjälpa PS att få sin organisation på plats, samt var behjälplig i kontakter med svenska uppfödare och svenska myndigheter

.

Godnatt på er!
/Amanda



bitter ofta?

Japp... Julen är över och där kom allt det bittra över mig. Jätte mysig jul men nu är det över och jag är mitt vanliga bittra jag igen.
Inte tid med något och allt blir bara jobbigt! Men men... vad ska man göra? Bara att se glad ut och leva vardagen som den är.

Idag va det jobb mellan 11.30 - 20.00 - SOM OM?! Snarare 11.15 - 20.40 som vanligt... men jag gillar att ha saker att göra så varför inte. MASSA FOLK idag, rullade konstant från det att jag kom till jobbet tills dess att jag gick från jobbet. Är slut i huvudet vill jag lova! Nu ska jag nana kudden och imorgon blir ett kort pass hoppas jag... kanske lite kolla på saker i stort varuhus efter det...? får se om man orkar!

Jane

glatt hjärta gäspar sällan. - isländskt ordspråk.

Är glad idag! Har hunnit med en hel del, och den dära snickaren har börjat på vårat sovrum! äntligen för fan. Okej, nu ska vi inte bli fööör glada. Det lär ju ta ytterliggare ett halvår. POSITIVT VAR DET! justeja.
Har även fått höra att de ska ta ner trappan denna veckan. Bra idé kan tyckas, men är det bara jag som stilla undrar hur vi ska komma upp och ner då? Stege, har aldrig varit min grej. Otroligt vingligt. Höjdskräck påtagligt så att säga.

På Torsdag ska jag ner till falkenberg igen och kolla igenom sadeln en sista gång innan jag köper den. Underbara, underbara fredrik har tagit ledigt på torsdag så han kan köra ner mig och kaj. några poäng till honom kanske? yäs.

OCH IMORGON SKA JAG SKRIVA PAPPER PÅ ICA KVANTUM FÖR ANSTÄLLNING!

WOOPPIIIEEE

30 timmar jobb i veckan med fast anställning, suuper. Bra shema också!

Yes, I AM GOOD.

Hörs och ses <3
/Amanda

Kajpaj, Tisdag.

Skrittade älsklingen idag. Skrittade med Moa i ridhuset, hennes häst danne har en skada, och ska skrittas i femtio minuter på rakt spår. Otroligt glädjedödande om du frågar mig, men det är ju roligare om man är två! Så vi skrittade med filt om benen en timma i morse, kaypaj går ju lite snabbare än danne, då det ändå är en viss höjdskillnad (kajpaj stor, danne normal) så jag satt och gjorde småvolter och böjde igenom. Helt ok! Det var bra att han fick skritta igenom sig och bli mjuk, han har trotts allt få stå i tre dagar.
Vi ska rida ut imorgon om det är bra väder är det tänkt, roligare att skritta ut än inne.

Bjuder på denna otroligt roliga bilden, titta mitt face.

PRICELESS.






tiden efter allt.

Julen blev lyckad trots avsaknaden av snön! Idag är det dock den 26:e och det menas alltså att man har lite ont i huvudet. Efter någon timma på kungsmässan och tjugo meter bilfärd gav jag dock upp. Man får bara må dåligt till en gräns. Efter att jag nu har mockat och gjort lite grejjer, fixat hästen med skrittmaskinen and stuffs så funderar jag på att antingen skritta hästen eller låta honom stå. Han har fått stå (eller ah. Skrittmaskin.) två dagar nu när det har varit för mycket att göra, så jag borde ta tag i det. Men mår så förbannat dåligt.

Only time will tell!

/Amanda

JULAFTON <3 <3 <3 <3

GOD JUL!

Frukost med en del av familjen, sedan iväg till hästen för en sväng barbacka i den härliga solen.
Ja jag hade ju önskat mig snö och kallt men det är okej... Det är iaf sol och inte regn. MAN SKA SE DET POSITIVA I ALLT PÅ JUL!

Nu är jag duschad och sitter i jul pyjamas framför ELF - ÄLSKAR JULFILMER! Snart är det Kalle och mer mat. Sedan är det dags att åka till moster och äta lite till. Julklappar ska öppnas, barn ska lekas med, soffan ska liggas på efter en väääldans massa mat.

Åter igen

GOOOOD JUUUL!!!
Jane

Dagen före dopparedagen

IMORGON ÄR DET JUL!!!!

Blev en sen stängning igår. SÅ imorse gick alarmet i en timma innan jag vaknade av det - någon behövde sova!

Nu ska jag leta liite julklappar i sista minuten, pussa på min häst och sedan ska det firas lill jul med min och Familjen Karlsson


Jane

Dagen före dagen före DOPPAREDAGEN

Är nöjd med min dag än så länge! Stängning igår med A, Sofia och Marcus igår - B - E - A UTIFUL va resultatet. A har börjat lära mig lite skiftledar saker så vi tränade lite där och låt mig säga att jag är LIVRÄDD!!!!! mamma hjälp!

Sötaste pojken följde med mig hem och tyckte att vi skulle titta på en film - KOMEDI sa han att det va... med zombisaar...? Kan det vara en komedi då? NEEEJ! - jag bytte till Aladdin efter en stund. och sedan somnade jag lite lagom gott.

Idag blev det ingen mysig frukost nej! Det blir aldrig som jag planerar! Lämnade han den där på jobbet innan jag åkte till min älskade häst. Sedan hem och slå in julklappar, göra godis, klä gran nr 2 och nu ska jag göra mig klar för att åka till jobbet.
Stängning idag med. MEN imorgon är jag ledig och ska fixa det sista - ska hinna med en Jul fika med Sara om hon har tur!

FÖR NI FÖRSTÅR ATT INTE IMORGON MEN DAGEN EFTER SÅ ÄR DET JULAFTON!!!!!!!
Jane

dude. dont.

Är på riktigt pisshumör. Var glad. Är väl glad. Vet inte. Höras imorgon. Nöjd med mitt hår. Det var allt. Är fruktansvärt trött.



/AMANDA

HOPP(san)

haha. hehe.

Var i stan idag med fredrik och david och hjälpte fredrik att handla julklappar! Han ligger efter om man säger så, men det är ändå framsteg! Fick köpa fem julklappar iallafall, tror att det är hälften kvar ungefär nu. köpte efter det mat, jag och fredrik lagade entricot (stavning?) med potatisgrattäng och grönpeppar sås. MUMMA!

Sedan har jag och moa hoppat i ridhuset! Hon hoppade på den lilla ponnyn och jag hade självklart kay-paj. Var två hinder enbart, på knappa sextio centimeter. Hoppade mest idag för att kolla hur sadeln kändes på honom. Så fort vi kom in i ridhuset och hoppade upp kände jag att han var taggad. Han blir alltid sådär dunder pigg när ponnyn är med. Såfort ponnyn började trava, så skulla kajpaj studsa efter. Det är riktigt längesen vi hoppade senast, september. Ska komma ihåg att låta honom få hoppa oftare, om man säger så! han studsa och bocka och tyckte det var huur roligt som helst - tyckte även jag. Så han var väldigt nöjd efter ridningen idag (även om han hade kunnat fortsätta ett tag till...) så jag tror att nu när jag släckte så är han nog inte bara nöjd med sina 8 kilo hö, utan även ganska trött!

Sadeln kändes helt okej, känns mycket bättre idag. Ska bestäma mig hur jag ska göra efter ridpasset imorgon. Pratade med pontus efter hoppningen, och det är väl egentligen det att sadeln är 17 tum, och jag hade kanske behövt 17,5. Men jag tror att med den nya padden som jag ska försöka få ihop snart, så kommer det fungera utmärkt. Får se!

Hörs imorgon.

/Amanda



sorry

men nu är jag här.

Igår spenderades dagen hemma hos mamma efter att ha ridit på lilla hästen. Har fortfarande inte bestämt angående sadeln... Vi gjorde köttbullar, knäck, rischoklad och kola! väldigt effektivt arbete måste jag säga! Julskikna ska vi göra på torsdag tror jag!

Idag ska jag hoppa lite på lilleman, ser fram emot det mycket! Ska se hur sadeln lägger sig då. Men först ska jag och fredrik äta mat på stan och köpa julklappar, han har liksom inte börjat än...

Det är nämligen så att jag har fått jobb på ica kvantum! Skitkul verkligen! Fast jobb med 30 timmar i veckan. Perfekt! Ska dit nästa onsdag och få lite coola kläder och schema, sedan börjar jag den 3 Januari. väldigt glad!

hittade tre-fyra bilder på datorn hemma från tävlingen i september som jag inte sett än, så börjar med att slänga upp denna! Sötnöt.



/Amanda

JUL á la Linnea

Yes! Nu är Granen på sin rätta plats 4 dagar innan Jul. Sågade själv av botten på den även om han gubben sa att någon man i huset skulle göra det. Om man inte har någon då? Jag klarade mig jätte bra ska han veta! pfft! Vad är det för fel på min såg-teknik?

Okej jag erkänner............... DEN ÄR SNEEEE! Men den är sågad rak så det va själva nedsättnings fasen som gik lite mindre bra, man ska skruva fast min gran i foten och jag skruvade snett. Men jag kan leva med det för jag har min första egna Gran <3



En bild på mitt lilla underverk <3

Bara så alla vet - JAG ÄR LYCKLIG SOM ALDRIG FÖRR!

wazaaaaaaaaah

Jag är meega trött!
Somnade vid 2 kanske och sedan skulle min underbaraste upp vid 7.30 på begravning. Bara det är ju inte så kul...
Så jag bestämde mig för att gå upp med honom, och då kunde jag lika gärna åka till stallet. Så vid 8.15 stod jag i stallet och funderade på hur korkad man måste bli när man åker till stallet för att mocka sin box "när man ändå är uppe"? HÖRT TALAS OM ATT SOMNA OM?! jaja, nu är jag ganska nöjd iaf. Hästarna fick komma ut efter skruen av hagel och sedan gjorde jag klart resten. Rida får jag göra senare...

Nu är det frulle! Sedan ska jag plocka in min gran efter att jag har sågat av 1 cm av den... HUR SKA DET GÅ TIIILL ? ? ? jaja... slänger upp en bild på min fina gran senare.

HO HO HO
Jane

Helgen är över nu

Söndag kväll är det och jag har haft en ledig helg. Men fullproppad med saker att göra! I fredags jobbade jag 12 timmar och 15 minuter då det va lite kaos-varning på jobbet... Jag va DÖD och sov tills 10 i lördags, fortfarande död när jag gick upp för att åka till stallet. Skuttade upp barbacka på min lilla häst och red en härlig vända på en fiin häst <3

Sedan va det dags för det årliga pepparkaks bakandet med släkten. Årets projekt blev en borg - Jonatans beslut! FIIIN blev den!
Sedan va det utgång med Sofia som fyllde 21 med några flickor till, Innan marcus kom och hämtade en Linnea som va lagom rund under fötterna. Släpade med mig hem och la mig i sängen - KONSTANT pratandes . . . oj då !

Idag va det en seeg Linnea som vaknade med ont i huvudet men upp skulle jag för det va dags för årligt Julgrans huggande på landet.

Nu har vi dekorerat borgen och granarna står där utanför - Jag är redo för JUL!

OCH för er som missat så är det 4 ADVENT - WOOOOPAAAAAA


Trevlig advent
Jane

pom pom pom..

Sitter här och äter två mackor med köttfärsås på innan jag ska ut i stallet och rida min häst med den nya sadeln! Få se vad jag fått ut av passet efter ! ;) Spännande!

Arbetsintervjun gick okej, tror jag. Svårt att veta liksom. Hoppas hoppas, men får besked nästa vecka. Annars är det bara att ta nya tag och hoppas att börjes fortfarande tar emot mig i januari :) Intalar jag mig. höhö. Kom på idag att det kan vara smart och ringa liseberg? De kanske behöver folk. Och jag tycker mycket om nyckelpigan!
Fikade sedan med mammsen och pappsen i stan. MYS.

När jag har en inkomst att tala om, så ska jag köpa ett skor/stövlar att ha i stallet. När man ska ta in/ut hästar, mocka eller något annat. Har ju bara min små gummistövlar, och behöver något varmare. Speciellt eftersom de är såpass små så jag knappt kan ha vanliga strumpor i! haha!

Några exempel på vad jag kan vara sugen på..
Tips till er som också letar!



Från haglunds, www.hastprodukter.se . Just nu kostar dem 799:- .

Tycker inte om de från hööks, även om dem är billiga. Jag vill ha smidiga, fast varma! Iallafall så är de från hööks alldeles för klumpiga.

Typ sådan modell hade varit trevligt!

"huvudsaken är att man är varm om föttera!"

/Amanda


Hola mi amo någonting.

Sådär ja. Har lyckats balansera mitt intag av medeciner mot min mages tillstånd. Så nu kan jag äta meduciner utan att spy upp dom. Trevligt va? Det värsta är att jag vaknar på nätterna av att meducinen (pippi stavning) slutat verka. Och då är det inte bara att ta en ny, nej, jag måste upp och ÄTA något innan. Ni förstår. Och detta händer typ var tredje timma, och det går icke att somna om innan tabletten börjar verka vilket minst tar 45 minuter. Så, JA, jag är väldigt trött. Och funderar över när f*n detta ska gå över.

Ska öva på lite mer frågor som pappa skickade över nu innan arbetsintervjun klockan 1. Är väldigt nervös. Sedan ska jag duscha och klä på mig! Har fodrat och släppt ut hästarna idag, och stallet är mockat och klart. Efter intervjun (om jag överlever) så ska jag rida!

Hörs senare.
/Amanda


Sadelprovningen!

Igår var jag iallafall nere i Falkenberg med kludden, med trogna Moa som chaufför! Det blåste som sjutton så fort vi passerat frillesås, och det var ganska otäckt ett tag när vinden riktigt tog tag i lilla lastbilen. Kludden var dock inte så missnöjd, han hade sitt hö och varje gång det ryckte lite i den så tryckte han bara upp rumpan mot väggen. Ett tips till alla som vill ha bättre balans i lastbil! Nu var det ju så här, att där hans rumpa befann sig, är ett fönster ut mot där jag sitter så att man kan titta över axeln och se om hästen är lugn eller inte. Jag tror inte att tillverkarna tänkte att en 8årig valack skulle trycka upp sin rumpa där hela tiden. För det förstörde faktiskt hela grejjen.

Väl framme så tänkte jag skritta honom lite med sadel på (Lånade med oss pontus sadel = Hästen sadeltvång) så att han inte skulle vara lika känslig när vi provade de andra sadlarna på. HALABALOLA vad roligt det var tyckte hästen. Liiite för roligt. Nä, så efter en stund när han lugnat ner sig så gick vi upp. Vi var alltså på Horsefarm i falkenberg. I anslutning till deras butik och sadlar, kunde man gå in med hästen så att man kunde prova ut sadlar innan man gick ner till ridhuset. Väldigt smart måste jag säga. Efter att vi provat ungefär 20 sadlar som inte passade.. hehe.. Så fick vi med sos fyra sadlar ner. Två stycken prestige golden star, brun och svart, som faktiskt var i min prisklass(mellan 7-8000). Sedan en fälttävlands sadel, 12.800 och sedan en sadel från en tysk tillverkare som kostade 18.900 :- . Låt oss säga att ingen av oss förstog varför vi skulle prova den.

Det här är en fälttävlands sadel:


Det är alltså en blandning mellan den klassiska hoppsadeln och en galoppsadel. Väldigt spännande att prova, Hade gärna velat ha en sån här sadel att rida terräng med, men hade inte velat ha den att till exempel rida ut med. Det är en väldigt stor kloss där framme vid knäet, sedan ingenting, och sadelkåporna är väldigt korta.

Här är en bild på en prestige:



Här finns klossar både fram och bak! Det som är bra med de här sadlarna är att det är en slags ullstoppning, vilket gör dem mjukare vilket passar kay bra. För att bygga upp ställena där hans muskler inte finns för tillfället så behöver vi även en ullpadd. I detta fallet skulle jag vilja ha en "mattes" padd, där de finns fickor i padden man kan lägga i "ullpaddar" så att man bygger upp padden där de behövs. Den här sadeln och en ullpadd ska kludden få ha! Och det är även den sadeln som låg bäst på honom, och den som var i min prisklass. Så den har vi fått låna hem, så nu ska det ridas och hoppas och se hur det känns!



En fårskinnspadd med inlägg!

/Amanda

snorbulle vilken dag!

Vaknade halv 7 idag, mamma skulle köras till jobbet innan jag fick åka till mitt som började 7.30. Har sedan jobbat över eftersom det va kaaos när jag skulle gå hem och ingen kunde lösa av mig, snäll som man är lämnar man inte sina kolegor i sticket utan jobbar glatt (bittert) på!

Frukost / Lunch har jag nu fått i mig - beror på om en cheese räknas som frukost? jaa, jo det gör det. Lunch då... Och nu ska jag åka till min lilla polle och ta en sväng på hans rygg.

Han är inte svullen längre och jag har börjat trva lite mer än 10 meter... Har även bestämt mig för att han ska sättas igång barbacka då han är sååå fin utan sadel och jag älskar att rida barbacka! Det är ju bra för balansen med, och den SUGER!

Sa jag att jag solade igår? Smarta Linnea tänkte "men jag brukar ju ligga 35 minuter så jag kan ligga 17" AAH VIIISST! Jag är röd som en tomat och det svider! Är det så konstigt då? nääh, för sist jag solade va typ 4 månader sedan . . . Men det är lätt att vara efterklok

Den röda Jane


tagga vinter!

Jag funderar på när vintern ska komma på riktigt...? Va idag ute i enbart min tröja och frös inte mer än om händerna? DET ÄR DECEMBER VA F*N??!! Nä men bara jag får en vit jul är jag nöjd (man får önska sig allt, även det otroliga)

Har idag känt mig jätte söt, som en liten skolflicka på 13 bast, Hade två långa "blonda" flätor och fick fina komplimanger - man kan ju tro att det va en bra dag? Joo den va helt okej. MEN det finns ju vissa som inte ska öppna käften! En man körde i DTn och skällde på stackars Maria för att det stod någon utanför och rökte, detta va minsan inte okej för då luktar hans bil rök ska ni vet!
Jag fick även senare veta att han brukar hitta saker att klaga på men även att han vid ett tillfälle kastat en dricka på vår personal???? HUR TÄNKER MAN?
Största delen av vår personal gör så gott vi kan! Vi står inte och hänger när det är mycket att göra, Vi jobbar så fort vi kan och arbetar så hårt vi kan även om det ser ut som att vi står still och glor... Detta kan betyda att vi väntar på något från köket, att vi planerar hur vi ska lägga upp det som ska ut till bilarna och hur det kan gå så smidigt som möjligt och så få som möjligt ska slippa vänta. JOO! det finns dom som står och hänger men tro mig när jag säger att dom får en jäkla massa skit för detta!
Och vi är inte mer än mänskilga! Vi gör fel och det är inte med mening!
Ingen struntar i att lägga ner en dipp, eller en pommes, det finns inte i vår värld att göra något sådant!! Självklart förstår jag att det är skit irriterande när vi missat det!! Jag säger inget om det, absolut inte! Men ring då in och säg detta så att vi på något sätt kan kompensera, vilket vi i så fall gör!
Men neej nej! gnäll bara som fan och skäll nästa gång när personen som jobbar inte ens är där utan alla andra får ta skiten, jätte kul!

Lite mindre bittert nu då -
Sår nyss Agrias nya reklam med den lilla valpen i sängen, JAG SKA HA EN HUUUND NÄR JAG BLIR STOOR!!!

Den bittra Jane

Pest eller Kolera.

Mår riktigt för jävla dåligt. Har sovit nästan 20 timmar av 24, och vaknade inatt vid halv fem tiden och mådde så jä*la dåligt. Var uppe en timme och spydde som en gris. Har inte vågat ta några tabletter på morgonen, då de enbart kommer upp, vilket resulterar i att det gör så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Nog gnällt.
Nu har jag fått i mig lite makaroner så har svalt två tabletter och hoppas att det kan fungera! Tar alternativt självmord om det inte gör det.

Fredrik ska på julbord med jobbet, så jag antar att han kommer komma hem ungefär vid tolvtiden inatt, lite så där härligt rund om fötterna! SÅ för att trösta mig själv så har jag lagt fram färs på upptining så att jag kan äta köttfärssås och spaghetti senare.

Imorgon är det sadelprovning! Tjoho! Är lite rädd samtidigt att vi inte ska hitta en sadel där heller, eller att den är alldeles för dyr. Men en sak i taget. Nu har jag varit vaken en timma. Så nu ska jag gå och lägga mig igen. Hörs senare.





Älskling imorse när han fick vänta tills de haglat klart innan de fick komma ut. Usch vad jobbigt!

/Amanda

Aah, fast nää!

När jag kom till stallet så möttes jag utav detta  -


TJOCKT BEN! PÅ SENAN...
Men ett svullet ben ska röras på och eftersom han inte är halt så tog vi på oss kläder och gick ut i regnet. Testade att trava lite försiktigt för att se om han haltade då, men icke! Inte det minsta! Han va super fiin! lyfte på ryggen och krullade in nacken så trevligt så, och allt jag gjorde va att sitta lite tungt på . . . ? Vad är detta och vad hände med min häst?
MEN! Han va mycket finare i benet efter. Min lilla skadade juvel <3


Åkte sedan och köpte gran, JA ni läste rätt GRAN (kul att jag skrivit fel ca 1000 ggr och fått börja om denna meningen ca 1001 ggr)

En Disney-gran till vardagsrummet och en "vanlig" gran till mitt rum. JAG VILL PLOCKA IN DOM NUU! men då kommer dom inte må bra så dom får bo ute veckan ut iaf.

En liten bild på mina fina Granar?



SWEEEET <3


Dock blev jag bitter när jag kom hem igen, vet inte vad det är idag men jag tänker nu återgå till att sura.

LEJTÖÖR SUCKERS
Jane


WOOOPA

Jag har lämnat sängen! Och sitter nu i min älskade fotölj och surar! Ska snart äta min macka och börja planera dagen, Stallet och en skritt barbacka ska hinnas med, köpa gran ska jag också och leta lite fler julklappar som jag inte ens vet vad jag letar efter men det är okej! (hör hysterin i rösten)

Jag hoppas att min lilla skrutt har ett lite mindre svullet ben idag, och att han är på humör för att lunka runt med mig på ryggen. För även om det inte är så fruktansvärt kul väder såå är jag sugen på det!

Hoppas din dag blir bättre än min <3¨
Jane

it's a beautiful monday. typ.

Hej! Jag är hemma hos mamma och ska strax åka till varberg för att dra ut tanden! Jag har tryckt i mig mat, för att jag lär inte kunna få i mig någonting än flytande föda de närmsta sju dagarna. Sedan lär det bli så att på både förslag från pappa ("ta en ibumetin och skölj ner det med sex pack öl. Det funkade för mig." och syster så ska det drickas alkohol ("både bedövar och dödar bakterier på samma gång. två flugor i en smäll.")

Är ändå hyffsat positiv, har varit iväg och pratat med en tjej på kvantum, förhoppningsvis blir det jobb i kassan efter jul! awsome.

Konversation med linnea:

Amanda: Kanske jobb på kvantum!
Linnea: Grattis :o då är vi neighbors juh
Amanda: AAHA JAH VET! känner lite... TRY TO AVOID ME NOOW!
Linnea: Jag känner lite I WILL DO MY BEST
Amanda: Like always <3
Linnea: Exactly!

Sann vänskap. eh. Nästan.

/Amanda


Om det luktar bränt är det för att jag tänker som baara den!

Jag hatar när något är fel men man inte kan komma på vad. Jag fattar inte när jag gjort fel om jag själv inte anser att jag gjort fel så säg bara vad som inte står rätt till, så att jag kan göra något åt det. Men här ligger jag nu i min säng - själv för första gången på evigheter och jag tycker inte om det - och funderar på vad som gått fel denna gången. och jag har ärligt talat inte en jä*la aning! Så sova lär jag ju inte göra på ett tag. Och det hade jag antagligen inte gjort iaf för SHEEEEET va min säng är stor och kall och omysig och ensam! Det märks att det är vinter nu! Två täcken och jag fryser rumpan av mig!

Skrittade en kort sväng barbacka på pluttisnuttisen min idag för att se om man kunde känna något eftersom man inte ser att han haltar och nää, jag kände inget. Dock skrittade jag ju bara men ändå inget som kändes. Får se hur det är imorgon...




 min lilla älskling<3

jävla söndag.

Nä, så illa är det ju inte. Men nästan!
Är så obeskrivligt trött så det är inte sant. Fram till för ungefär fem minuter sen hade jag ingen aning om varför. Sen kom jag på det!
Vaknade igår med huvudvärk som höll i sig resten av dagen, Ville somna vid åtta med blev väckt med löfte om kaka. Ja, det var värt det. Höll mig vaken till klockan tre på natten då jag och moa plockade upp två små onyktra pojkar på 23 år vardera. Var inte hemma förens vid närmare 4, det går icke att natta de här dräggen utan mat i magen förstår ni. Fick sedan ta hand om en kluns här hemma innan han slocknande. På en väldigt kort stund från bilen till sängen hann han:

1. Kasta sina 1000 kronor som han vunnit på spel upp i luften.
2. Tappa bort sina 1000 kronor som han vann på spel.
3. Tappa bort sina skor.
4. Tappa bort sin tröja.
5. Glömma av vart Robin tog vägen.
6. Stuka fotleden.
7. Gå in i mig ("stog du där hela tiden?").

Händelserik dag! Men det slutade i att Mr Dyngrak stannar hemma idag från att åka crozz då han har ont i foten.
Kom fram till att det kanske inte är så konstigt att jag fullständigt dog efter jag hade släppt ut hästar och mockat.
Ska gå och ta in hästarna strax iallafall, och sedan ska jag rida bästa! Niclas fyller nämligen år idag, 25 år... tror jag... HM.. Jaja, så självklart ska det serveras tacos ikväll! Jag hoppas att det kommer finnas efterätt, det brukar det faktiskt göra, för på måndag börjar min diet.
Det ska opereras ut en till tand på måndag, och jag vet hur jävla ont det gjorde i munnen förra gången så vill jag bara lägga min ner och gråta. Åker inte därifrån iallafall utan bättre värktabletter än fucking jävla panodil denna gången. (Förlåt mormor...)

SÅ! ni får ha det så bra.

/Amanda

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!!!

Ja som sagt är min lilla häst skadad... Tog bild på benet nu när jag va i stallet och extremt känsliga läsare varnas som sagt!



När jag hittade såret...



Närbild? Ni ser ändå inte det gosiga såret och det fiina hålet rakt in i knät eller hans fina raka jack med ett spräckt blodkärl...



Idag när jag va och pysslade med mitt hjärta i stormen <3

Okej så äckligt är det inte men bättre att varna än att inte göra det... Och jag vet inte vad jag ska ta mig till! Ingen feber, haltar inte när vi skrittar, lite stel när han travar men va f*n ser ni hur svullet det är?! Äter och dricker, retas med dom andra i hagen som vanligt.
VAD SKA JAG TA MIG TILL ?

Den rådfrågande Jane

Kay.

Idag jobbade vi ett pass i manegen med bommar. Vi red i ungefär 40 minuter, fick inte skrittat någonting alls i princip i början då han var extremt pigg för det blåsiga vädret. Så vi joggade igång istället och för att få honom att försöka koncentrera sig så fick jag hålla på mycket med volter och serpentiner - få honom att tänka mycket och trötta ut honom samtidigt. Fick tillslut galoppera av honom, han hade för mycket spring i benen - och det var väldigt roligt! :)
jobbade honom sedan på bommar och bom serier med upphöjda bomar. Han blev otroligt fin i slutet!

Slängde upp moa på slutet, hon tyckte också han var fin! Gav henne lite tips, men hon fick kramp i benen efter tre varv på honom! Han är mycket att rida lilla hästen! :)

Hörs imorgon tror jag :) trött!
/Amanda

I Gustafs kök

Började min dag med att åka till bäis och tvätta sår, svuuullet ben säger jag bara! Och sedan fick hästarna komma ut i stormen.

Sedan hem och mysa lite i sängen med den underbara innan det va dags att åka till jobbet. En kortis i DTn innan jag fick gå in i köket - LYCKA! Och bättre blev det när det va Jonas, Sofia och Gustaf som blev dagens team! Dagens skiftledare tyckte vi skulle blanda runt lite och sätta folk där man inte brukar vara, så Gustaf fick beställningen, Jonas vanliga (dog nästan av skratt för det är platsen har INTE tycker om under några omständigheter), Sofia på stora och jag på boppen... TUR att inte så många ville ha kyckling idag säger jag bara! Jag hade lagom mycket att hålla mig sysselsatt men inte så att man dog av stress. LAGOM!
Och bra gick det! Så "the new dreamteam" fick namnet Team Gustaf och fasiken vilken bra dag det blev!

Nu ska jag åka till min lilla ögonsten igen, såret ska tvättas och vi ska se om det går att ta en kort promenad så att vi får rört lite på benet!

XOXO
Jane

lilla butiken.

varit iväg på ullared. AWESOME. inte riktigt lika roligt när man inte kan spendera några pengar, men men.
Är otroligt nöjd över julklapparna jag köpa, lite mindre med vissa kanske men herregud mammas julklapp blev bra! Synd att jag inte kan säga något liksom..

Har iallafall köpt julklapp till fredrik, mamma, pappa och mormor! Så nu får det räcka!
Har köpt lite julklappar till mig själv också faktiskt. Slösare är vad jag är.



Raggsockor! har på mig dom nu medans jag sitter på biljardbordet med datorn i knäet samtidigt som jag tittar på Top Gear med fredrik & david.

Hittade även de här mörkbruna handskarna, 40 gram fodring (?) eh. dom är varma iallafall, fastän jag kan rida i dem iallafall. Som hittat för 99 kronor.



En hudsalva som ska på varenda J*vla småsår hästen har på benen. 39 kronor.



Sketbra med andra ord. Sen lite gasbindor (15 kronor) och tjocka ridstrumpor för 30 kronor! Billigt som skit.



hade jättegärnat velat visa upp mer, men det skiter sig ju när vissa läser bloggen. hi. Så, ullared funkar bra när man inte har någon ekonomi.

Så jag är nöjd iallfall. Ska se hur jag ska lösa torsdag angående sadelprovningen. Får se. fan.

Hörs imorgon! :)
/Amanda

pannkakor också.

Ska skynda mig, jag moa och laura ska åka till ullared nu en snabbis. haha. Fattade ni? en snabbis.
Nå.
Jag har iallfall matat hästarna idag på morgonen, pratat i telefon med arg linnea i nästan två timmar, mockat stallet, pussat på hästen och fixat däck på chevan! Så nu ska vi åka iväg och se vad vi kan hitta för roligt :) Hörs senare!

Bild från igår när jag och timon somnade lite tidigt.



/Amanda

Jag är så lack att små flickors finskor ser ut som sandpapper

Japp, upp klockan 07.10 för att åka till min älskade och tvätta sår. Tror ni hästarna hade fått mat när jag kom vid 07.30? NEJ! Redan då blev jag lite lätt grinig eftersom jag trott att hästarna fick mat vid 7 och kom ut vid 8... Men fel hade jag! Så mat fick dom av mig, när jag tvättat såret gick vi en liten sväng för att inte den goa svullnaden ska bli större (vilket den blivit inatt ändå) och jag funderade skarpt på att ha kvar honom i paddocken för att undvika att få lera i såret, det är trotts allt en ficka och jag vill INTE ha infektioner och var! Men det gick ju tydligen inte för sig! Nää! komentarer som "ska alla hästar stå där då bara för det?" - NEEEJ! han kan stå själv! "Fast jag tänkte ju rida i paddocken" och "aahja men han kan ju gå igenom tråden, han bryr sig ju inte riktigt om strömmen" NÄ FÖR ATT DET INTE ÄR NÅGON STRÖM I DET FÖRBASKADE STAKETET!!!
Och inte nog med detta, när hennes häst behöver stå i paddocken för att hon brunstar så får minsan alla dom andra plaska upp i en meter lera för att hennes häst behöver minsan vara ifred, OKEJ! jag fattar med det... Jag har inget emot det, eller mer HADE!!! Nu stör deta mig något fruktansvärt, ja någon kunde bli skadad, men min häst ÄR skadad och jag vill inte ha det värre... men neeej! Det är näst intill omöjligt!


Min perfekta morgon med frost, solen som går upp lagom fort, lite små kallt och en underbar pojke som väntar där hemma blev helt jävla förstörd! Så nu sitter jag och skäller på allt jag kan, kaffet går för långsamt, TVn är kass, datorn låter för högt, och sova kan jag då inte! Är hungrig men tänker då inte äta av ren principsak! Nää fy fan! ibland blir jag bara så fruktansvärt lack!

Matte på Donken

Hade Ellinor med mig på kvällen igår, UNDERBART! Den tjejen är riiktigt skön ska ni veta! Inga stopp eller gränser där inte. Vi har även pratat om hur onödigt det va att läsa matte nu när man jobbar på Donken. För allt du behöver kunna är pluss och minus helt enkelt. Och Elli konstaterade att
- OP-formen är ju INGET vi behöver ha lärt oss! bara onödigt pluggande där!
Efter ett bra tag så fattade jag fortfarande inte vad hon pratade om... MEEN! smart som jag är listade jag ut att det va PQ-formen vi diskuterade...
Man blir skadad av att jobba på Donken!


Idag blev ett extra pass för min del! Dock kort 4½ timma endast så det va okeej. Fick träffa Sara och Sofa som jag inte jobbat med på EIGHETEEER! Så jag gnäller inte så mycket.


Va hos min ögonsten nu på kvällen och hittade ett fiiint sår, och ju mer jag tvättade brt leran desto mer inns¨åg jag att det inte va så ytligt som jag trodde... WOOPA!
Ett ganska djupt sår på ena knät fram och en go svullnad gör alltid Matte glad!
Så vi va ute och gick en snabbis för att få lite blodcirkulation i den liiilla hästen och imorgon blir det upp upp  och iväg tidigt för att göra om det hela. Stackart bäbisen miin <3

it's a thing you know.

tjabba!
Red ut på prinsen idag, väldigt härligt! Behövde dock komma ihåg att sätta på mig vantar tills nästa gång, lite surt när man glömmer det i stallet.. JAJA! Moa följde med ut på Crozz vilket var väldigt skönt, min häst var lite på tårna förstår ni. Han ville väääldigt gärna gå först, och var extremt mallig över detta. Tills någonting var läskigt... Ja. Och om man har en väldigt liten hjärna och har väldigt, väldigt roligt och ingenting spännande händer kan man alltid försöka gööra det spännande... Ja, det var en väldigt intressant uteritt, det var inte förens sista biten på asfalten som han tillslut blev lite trött så jag faktiskt kunde njuta av uteritten. Men så kan det vara! Skönt som satan var det iallafall.



Lerbiten innan ängarna.

/Amanda

Lycka.

Finns det något bättre? Nej, dagen har väl inte direkt börjat strålande. Upp på morgonen, överlycklig över snön, sladdar ut åtta på morgonen och inser... att man sladdade...
JAHA! På med ordentliga kläder och ta fram broddarna! 24 små broddar sattes på tre små hästar, en timma senare kom  alla hästarna ut. Man är inte riktigt så snabb som man vill med tyska dressyrhästar. They are sensitive. Eller så är det min tyska som inte är så bra. Nåja.

Blev tyvärr ingen uteritt, men det är planerat till imorgon om det inte blir en tripp till ullared. Man vet aldrig! Men ut ska jag med hästen antingen imorgon eller på torsdag! Hade tänkt att se om man kan klättra lite med älsklingen, muskler ska vi hitta någonstans! Sadelprovningen i falkenberg är nämligen bokad den 15 december. Håller tummarna!

Har varit ute och ridit nu iallafall, dock då i manegen.. För att liva upp det lite var Moa var med och lade ut lite bommar åt oss som vi travade över. Skjutsingen var det var roligt! Idag han var okoncentrerad, stretig, pigg, envis... Men satan vad roligt det var ändå! Nä, nu är jag pepp igen!

Gräver dock ner mig resten av kvällen med värktabletter, en godispåse och chokladtomte. Mensvärken kommer smygande. Då är det bäst att vara förberedd.

Hörs och syns!

MORMOR! om du läser detta så får du gärna ringa mig, imorgon Onsdag. Jag glömmer ju av det hela tiden.. Jag vill ju baka den där pajen! :)



/amanda.

Jag ser det snöööar

Japp, igår när vi kom ut från jobbet stod min sötaste och väntade. Och bara för att han va så söt så missade jag ju att det snöade... tog säkert 5 minuter innan jag fattade att det föll små vita flingor. Och lyckan när det va lite vitt på marken när vi gick upp idag va ännu större. Tänk vilka glädje pip som kommer höras när snön lägger sig ORDENTLIGT!

Jaja, nog om det! (ALDRIG NOG OM SNÖ)
Innan jag drar mig mot jobbet för att ha ytterligare en stängning med Jonas och A så vill jag tippsa om en lite onyttigt julig frukost!
Pepparkakor med Vaniljyogurt <3

Krossa pepparkakorna i ca 5-6 bitar och ringla yogurten över - parapapa paa - I´m lövin it!

Jane

hur man än vänder sig har man rumpan bak.

Nu när det äntligen är lite snö ute!

Då slänger vi upp fiiin fiiiina bilder!



HAHAHHAHA!!! jag dör..



oerhört fint !



Vacker häst i morse! :)

Idag hoppas jag att vi kan rida ut, moa och pontus ville med det. Då är bara problemet att det inte finns inte sadlar så det räcker. Så jag hoppas att vi kan lösa det :)

/Amanda

5 December

Jag kan inte hjälpa det, men allt jag gör ger mig dåligt samvete! Varför just den bilen, varför kom det mötande bil just i det ögonblicket, varför två tjejer på 20 år och inte en våldtäcktsman på 40+ ?

Jo, livet går vidare och även om det känns fruktansvärt så kommer det att bli lättare även om det aldrig någonsin försvinner. Jag känner mig skyldig av någon anledning, jag blir lycklig på morgonen när jag vaknar brevid min underbara. Det kommer aldrig mer hända vår saknade Karin. Jag mår ruskigt bra när det är frost på rutan och alla ljus glittrar, det kommer hon aldrig få uppleva igen. Jag längtar till julen, som hon inte får vara med om och för att inte tala om hennes familj som får en jul de verkligen inte planerat.

Även om det är en fruktansvärd olycka som hänt måste jag säga att jag hoppas hon inte behövde lida. Alla som träffat Karin vet att hon aldrik klarat av ett liv som grönsak, det hade varit att lida. Något som kanske tröstar lite är dom inget anade, två tjejer påväg någonstans och sedan small det. Ingen lång plåga som att ligga i en säng med slangar, nära och kära som behöver ta beslut om maskiner eller att bli fångad i sin egna kropp. Nej vi får försöka se ljuset i detta fruktansvärda ögonblick.

Och något som nu verkligen slagit mig är att man ska A L D R I G skilljas som ovänner!
Visst tror man att man kan ta tag i det imorgon, eller nästa vecka när man lugnat sig lite och blaa blaa blaa . . .
DÅLIGA URSÄKTER!!! För att det kan vara försent! möjligheten att glömma och förlåta kan vara borta på ett ögonblick.

Så nu vid jul och efter denna fruktansvärda olycka skänks en tanke till Karins nära och kära. Och ta tillvara på möjligheterna och allt som livet erbjuder, vem vet det kan vara över imorgon.

4 december.

Har blivit en liten bloggpaus.

Karin Hallén har dött i en bil olycka, Endast 20 år gammal. Karin gick i klassen över oss, och vi har nog alla många minnen av Karin, oavsett om man kände henne eller inte.
Alla frukostar vid stalltjänsten.. Alla kvällar på höglanda.. Både hennes humör, och humor.
Det snurrar väldigt mycket i huvudet, och det är väldigt svårt att förstå att lilla karin med det röda håret och starka personligheten aldrig mer kommer skratta, gråta, eller vara glad... Tänker främst på hennes familj, och hoppas att kraschen gick snabbt, att hon inte hann känna något.

För det är helt ofattbart.

Vila i frid.

/Amanda.



3 december!

Man kan säga att det blåser. riktigt mycket. just nu är det strömavbrott också, wunderbart!
Jag ska gå ner och mocka åt hästen, det är inget väder att stå ute i just nu - de var ute en timma i morse innan de började springa. Lilla ponnyn som ska vara här för försäljning kom igår, blev lite fundersam när jag såg den måste jag säga. Hur ska Pontus kunna rida den? Stor var den då inte! Så det här blir spännande iaf!

Jag hoppas på att få åka hem senare, mamma kommer hem idag! Jag Dessutom kommer en lumpen kompis till fredrik hit idag och hans flickvän, de ska stanna över. Fick höra av Fredrik att vi kanske ser på bio eller något. EH.

Nej Tack.

Om jag måste ta hästarna imorgon bitti så får jag helt enkelt gömma mig hos david. Det är faktiskt också ett alternativ.

Hörs senare.
/Amanda

Ibland undrar man helt enkelt

Det är inte alltid lätt att förstå hur andras hjärnor fungerar, hur dom tänker och kan med att tycka som dom gör. Självklart får alla ha sin egna åsikt! Ingen tvekan om den saken inte. Men hur kan man ha kommit så fel i livet att våld är en bra sak? Detta är något jag inte förstår och hoppas att jag aldrig kommer förstå om ni misstolkar mig rätt.

Jaja, det är jobbigt att tänka så vi går vidare i detta inlägg helt enkelt. Idag skulle jag jobbar 12-18 men A bad mig igår att komma vid 7 och det visade sig sedan att hon fått för sig att jag skulle öppna, men det va ju fel! Så Sofia fick sovmorgon då jag och Marcus va där 7 och fixade allt som skulle göras. Och det är underbart där man sitter där och skrubbar bort fett som är 1000 år gammalt blandat med damm... att det kommer så härliga och oväntade komentarer ur de andras munnar! Jag sa UUUSHSHSHSHSHS och syftade på äcklet jag skrubbade bort, 2 meter bortifrån hör man - DU KAN VA UUUUSH! (Tack Marcus jag tycket om dig med)
Kan man då låta bli att kalla honom bitter? NEH!
Och innan ni nu får veta vad A kläcker ur sig så är det bra att veta att A ganska nyligen fått lära sig vad happy ending betyder...
Det va så att en gäst frågat henne i DTn om man även fick Happy Ending när man fick sin mat, och hon svarade glatt JAPP! utan att veta vad detta menades... Självklart dog vi andra av skratt och någon fick till sist förklarat vad det betyder.

Så vad tror ni hon sa i morse då? (gissa een gång) 
JO, han är bitter för att han inte fått sig något happy ending Linnea...! i en menande ton

Det är aldrig tråkigt att jobba på Donken när man har så öppna och skoj-friska kolegor som ALLTID bjuder lite på sig själva <3

NU har jag helg och massa timmar att sova igen så om ni inte hör något från mig så har jag gått i ide...

NATTINAAATT
Jane


Tänka sig.

Har städat lägenheten i två timmar. TVÅ TIMMAR! gaad liksom. Tänker jag ju INTE göra om. Ska dock studsa in i duschen innan callecallejesper och david kommer. Hmph. Tittade snabbt på hippson. Det har pågått en utredning om användning om spö på häst, framför allt vid tävlings sammanhang.

Utredarens förslag ser bland annat ut så här:

"Att använda ett spö som mild korrigering eller som en förlängd hjälp anser utredaren inte är något djurskyddsproblem så länge som det inte skadar djuret eller orsakar djuret lidande. Däremot anser utredaren att det inte är förenligt med djurskyddslagstiftningen att ge ett djur slag med spö för att få det att springa fortare eller hoppa över ett hinder. Som utredaren ser det är detta en form av våld mot djur och har inte något egentligt rättfärdigande även om antalet slag kontrolleras. Utredaren anser vidare att spö kan bäras som en säkerhet och som en hjälp att undvika olyckor. Utredaren anser därför att Jordbruksverket i sina föreskrifter gällande hur utrustning får användas bör förbjuda spödrivning i frammaningssyfte."

Tänka sig. Det var ju allt på tiden.

/Amanda

2 december!

Sadelprovning igår alltså, och ingen passade. Så jävla surt. Problemet var att de hade väldigt många vida sadlar, och jag behöver en sadel som är vid nedtill, smal upptill, framskuren och med hög manke. Ja. Och enligt tjejjen från Svensk Ridsport, så tar de sällan in smala sadlar då de säljer dåligt. Det var ju roligt att höra!
Står i valet och kvalet, men ska åka ner till falkenberg nästa lördag till Horse Farm om jag får någon tid vill säga. Både fredrik och moa har sagt att de kan köra.

Så riktigt besviken igår, väntat så jäkla länge och kan fortfarande inte rida. Näh. Så kan det vara! Igår kom hovslagare Stig och tittade på lilla fossingen på hästen. Han har väldigt tunn sula lilla hästen, alltså undersidan av hoven. Eftersom den är tunn, så gör det väldigt ont om han trampar på en stor sten till exempel. Det verkar som att han har trampat illa med den hoven på någonting, då han hade ett litet blåmärke. Så nu har Stig lagt på en plastsula som täcker hela fossingen, så att det inte ska göra ont! Stackars bäbisen.

Idag är planen att nu fixa stallet, det ska fodras och mockas! Roligt roligt. Sen ska det städas här i lägenheten, det behövs. Ikväll kommer callepalle'jesper (från skåne typ.) (pratar roligt.) och david på besök. HIA! Får höras senare helt enkelt.



mina nya snygga ridbyxor! (som ni ser massor av...)

/Amanda

taggbuske också.

Nu ska jag byta om, det bli de nya ridbyxorna och en mörkrosa stickad tröja. Fin fint! Nu ska det provas sadel. Vet inte än om det går att rida honom, ska in i ridhuset en stund innan och kolla. Hovslagaren var här, han sa det var sulan som är så tunn på honom, han måste ha trampat på någon sten och fått ett "blå märke" . Det kan göra ganska ont, och det kan vara därför han blev svullen upp i benet. Han har nu fått en vit snygg sula på foten som ska skydda honom mot elaka sten bumsingar! Om han fortfarande markerar, så får vi helt enkelt skritta med sadeln och om man hittar någon kanske få låna den en vecka. "blåmärket" skulle vara bättre efter två dagar ungefär.


Så nu ska jag gå ner och göra baby fin, kan man inte vara bäst så kan man iallafall vara snyggast !



/Amanda.

1 december!

det var väl ingen som missade julkalendern? Tänkte väl det.

sitter och väntar på att hovslagaren ska komma och kolla foten, vet inte riktigt vad jag ska tro faktiskt. Han är inte varm vad jag kan känna, men longerar jag honom så tycker jag att han tar riktigt korta steg med båda frambenen. Han sträcker inte ut sig och vill inte länga. Får se vad Stig säger.
Det är mockat och fyllt vatten iaf, och jag har också hunnit få i mig frukost.

Vill att hästen ska vara hel i sina fötter, så att jag kan hitta en förbannan jävla sadel så jag kan prova mina nya ridbyxor. jaha. Man ska inte ta ut någonting i förskott!

/Amanda.


RSS 2.0