Efter regnet kommer solen

Ja, är det något jag börjat fatta så är det att JA livet suger ibland men förr eller senare så vänder det... även om det i ens lilla huvud inte finns en chans i helvete att detta  kan hända! Även om inte allt är toppen så har jag lärt mig att det finns dom som har det sååå mycket värre och jag har mina små klimpar av guld som gör livet värt att leva, man ska bara hitta dom.

Och inte för att vara sån, men nu är det snart Decembet och det betyder JUL <3
1 December så börjar julkalendern vilket kanske är för barn ja, men ser det ut som att jag bryr mig? NÄÄÄH!
Jag tänker släpa upp Marcus 07.15 imorgon för att jag ska fasiken se den! med första adventsljuset brinnande och jag ska ha en macka i handen! för efter det så är det jobbet som gäller! Öppning förstår ni...

Tjuvarnas jul är för er som inte vet årets julkalender - 07.15 imorgon!!!

NU ska jag lägga mig under täcket och nana kudden en stund innan den bästa kommer hit efter en låång dag på jobbet.

PUUUSS PUUUS
Jane

Snösulor och snefyllor.

Kanske inte riktigt lika dramatiskt som det låter, men ni förstår alla vad jag menar. Dagens fråga när hovslagaren var här idag var om man skulle sätta på snösulor eller inte. Som den eviga optimisten jag är, satte vi på det. Jag SKA ha snö. Så är det bara.

Kanske bara för att , så haltade hästen sen när jag red. Jaha. Jag kunde inte känna någon större skillnad i värme på hovarna, men kände en puls i högerbenet. Hoppas för guds skull att det har gått över tills imorgon, eller att det räcker att hovslagaren slår om skon. Stig kommer vid tio imorgon så då vet jag mer. Fan, säger jag bara. Men jag tror ju inte att det är en tillfällighet att hästen är frisk innan skoning och sedan haltar. Nänä. Vi får se helt enkelt. Hoppas bara att jag kan vara med på sadelprovningen imorgon, det är det som är frågan.
SÅ jäkla skönt att allting skiter sig liksom.

Kommer en liten bildbomb!



Man blir trött av inte göra någonting!









För att göra livet liiiiiiiiiiite bättre åkte jag och fredik till svensk ridsport och tittade på allt bling bling som man kan få i julklapp!

OCH för att jag är bästa flickvännen, fick jag ett par ridbyxor av fredrik <3 har tittat på dessa i säkert ett år, men har inte haft råd.



ni vet, jag fattig , fredrik bra!

/tarz.

tycker om dig med.

Går och lägger mig hos fredrik som sitter och håller på med datorn.

Fredrik: Du luktar häst. Massor.
Jag: Det är inget fel på att lukta häst.

Fredrik slår mig lätt på rumpan.

Jag: MAN SLÅR INTE EN HÄST PÅ RUMPAN!!!
Fredrik: Jo. Om man vill att dom ska gå iväg.

Jävla bonde.




/Tarz.



i en annan del av anneberg.

Ska sticka ut i stallet och fixa hästens box och så där eftersom hovslagaren kommer vilken sekund som helst. Hade tänkt att sätta hästen i skrittmaskinen efter han har fått nya fötter och sedan rida. Så himla skönt att få det gjort innan det blir mörkt. Så fort det blir mörkt ställer min kropp in sig på att sova, och det gör inte saken bättre. Ska göra iordning lite i gamla boxen hade jag tänkt också, den ska ju tömmas men tänker ta lite varje dag... Får se hur det går med det om jag känner mig själv rätt. Fredrik ska hjälpa mig när jag kommer hem också, så ska vi försöka hitta en låda eller en tunna till fodret också. Sicka problem!

Imorgon är det sadelprovning! wiihi.



GalenPannan Figgaro kollar in det nya stallet. OCH min halsduk...

/A.

Jag lackar ur

Jag är så förbaskat trött och fattar inte varför . . .
Har sovit massor och jätte bra med! Har jobbar 6 dagar i rad dock så det kan ju vara liite för det, men snuttis har sovit med mig så jag har som sagt sovit riktigt bra. Undrar varför man sover bättre med nogon man tycker om än själv?
Igår firade vi att min 6e dag på jobbet va slut med att se på New moon, jag somnade 30 min in i filmen och blev väckt mot slutet av den så woow va mycket jag såg av den! men sedan va jag liite piggare och socialare iaf...

IDAG har jag varit ledig iaf. Och jag har då hjälpt Flaners att hämta sin nya bil i Göteborg. NIIICE! Audi A4 kanske det va?`och JAG fick köra hem den, sweeeeeeeeeeeeet <3

Nu sitter vi och ser på 99 saker man bör göra innan man dör, och pratar om jordens undergång...
Och vi pratade liite om att enligt inkaindianernas kalender så kommer jorden gå under 26 December 2012 vilket betyder att detta kan vara den sista julen vi firar gott folk. SÅ NJUT AV DEN!

hittade även en annan teori på Wikipedia - och jag bara älskar slutet på det hela!!!

En annan idé är att kraftigare solstormar var 12.000:e år får jordens järnkärna att vridas upp och ner, och därmed snurra åt motsatt håll. När den trögare magman ska följa efter innebär det att rotationen vid jordytan helt stannar, varvid utbuktningen vid ekvatorn försvinner och kontinenterna börjar glida vertikalt. När magman anpassat sig till järnkärnans nya rotation börjar ytan återigen att bukta ut vid ekvatorn och kontinenterna sitter fast på sina nya positioner. Denna omkastning skulle leda till att kontinenter förskjuts 300 mil, världsomfattande vulkanutbrott och pga att oceanerna under en tid fortsätter att röra sig, en 1,5 km hög flodvåg som går flera varv jorden runt. Den mänskliga civilisationen skulle inte överleva.


Meen nu ska jag gå och lägga mig, deppa lite, och sedan somna och hoppas på att det blir en bra dag imorgon med lite bättre humör...


Jane

typ tisdag .

Är fortfarande så fruktansvärt trött så det finns inte. Efter att stallet vart fixat igår så bara jag dog. Det blev för mycket. Pontus och Laura kom hem vid sex och körningen hade gått bra. Pontus sa att han skulle skritta min häst, så det var bra eftersom jag mest kände för att ta självmord. Fredrik åkte på bandy vid åtta, och jag slocknade. Vaknade dock till nio på kvällen och fick för mig att titta ut igenom manegen där jag ser kay gå runt i manegen, skitsur men i stadig takt och pontus sitta i mitten. Jaha.

Gick ner med några morötter och fick höra att pontus hade släppt honom en sekund när han skulle mocka upp bajs. Hade funkat om jag gjorde det. Men inte Pontus. Gav Pontus morötterna och gick och satte mig på en stol. Kay fintade bort pontus snabbt och enkelt, tog ena moroten och sprang därifrån. Jag började tycka att det räckte, så jag ställde mig upp och då kom han glatt fram. Han går efter mig som en liten hund så jag gick fram till Pontus med Kay på släptåg. Såfort vi kom nära Pontus blev han jättesur. Kay tycker INTE om pontus.

Nu är planen att jag ska ner och mocka och fixa iordning allting. Nu vid två så ska jag och moa åka och titta på en häst som ska lånas ut, den står i Varberg och verkar mycket lovande. Så det ska bli kul! Vi kommer väl hem runt fem, så sen är det bara att rida. Ska kolla med Fredrik också om vi kan åka och handla, börjar bli tomt i kylen. Sedan ska älsklingen ridas! (Jag menar hästen.) (perversa människor).


jobbigt att vara utekatt  HEEELA tiden.

/A&timon.

TJAO

Jag har ju ett lackat hoppträns min älskling, men är sugen på ett till träns - lite mer dressyr - so to speak.
Hittade ett fint träns, budgetvänligt kan säga, hööks för rimliga 499 :-



Sen ska jag inte köpa något träns förens sadelprovningen såklart, inte så smart att köpa ett svart träns om det blir brun sadel. Är faktiskt ganska sugen på en mörkbrun sadel...


UPDATE
:

Hittade det här skitsnygga tränset från Schockemöhle för 1399:-


GÖÖÖDIIS. lite dyrt, men finns många fina begagnade. läckert!
/Amanda

det är inte storm förens jag har sett en kossa flyga.

Så sant som det är sagt, jag väntar fortfarande på kossan.

Men IFALL ATT det blir strömavbrott så har jag varit duktig och fyllt vatten överallt i hagarna och fyllt upp alla hinkar som finns i stallet med vatten. Prepared you know. Hästarna är glada iallfall, de fick vara ute mellan halv 8 till halv fyra. Lite blåst har ingen dött av.
ÄÄLLÄR?
UPDATE: I samma sekund blev det strömavbrott. Jaha. Har varit ute och släckt i stallet, gett hästarna det sista med hö fast lite extra. Bättre släcka tidigt än att det står och blinkar.

Är irriterad eftersom det inte har gått att rida idag, men jag har hunnit med mycket annat roligt idag! Jag har fikat med mamma och fredrik i Varberg, väldigt trevligt fik med god mat. Roligt att träffa mamma med! Hon kommer hem nästa helg :)
Vi var ju ute som sagt igår, väldigt roligt! SysterYster, Moa, jag och sen kom ju Linnea! Var faktiskt riktigt roligt, var inte taggad alls.. men det kan alltid ändras!
Moa och jag har laddat upp ordentligt, handlat massa, ehm, nödvändiga saker. Som är bra att ha när det är strömavbrott!
Som cola.

Väldigt flummigt inlägg. Oerhört faktiskt. Pussade på min älskling som flyttat in i nya stallet. Slängde in de två där idag. Pontus och Laura är kvar i Tyskland och kommer imorgon då det inte är säkert att köra lastbil i det här vädret.







min älskling.. Imorgon ska det ridas! På torsdag är det sadelprovning, WIE .

/Amanda

Mamma har alltid rätt

Har varit ute och firat att Gustaf blivi antagen som brandman! Duktig pojke!!! Stort grattis till honom!
Så jag Sofia och Gustaf firade ordentligt. Eller aah, dom andra två va riiktigt på G att fira!
Vi hittade även en Tarzan, Moa och Anna som dansade SEX som Anastazia hade sagt...

Pratar nu med världens bästa som är påväg hit <3 LYCKA! 

Nu till det som är viktigt då, mamma tycker att jag ska sälja hästen. Detta kläcker hon ur sig när jag är laagom full...
Ja jag har en häst som inte riktigt får den uppmärksamhet som han förtjänar, men han är MIN häst, MIN ögonsten, MITT liv och MIN älskling <3 jag tänker aldrig sälja mitt hjärta <3
Så nu ligger jag här i sängen och funderar på hur jag ska lösa mitt liv... För utan min älskling är det inte riiktigt värt att leva tro det eller ej. MEN är det rättvist att ha kvar honom för min skull? NEJ! för kan han få det bättre så är han värd det! Han är värd allt han kan få och mer!
Men hur säljer man det man lever för?
Jag har ett jobb som jag sliter röven av mig på för att kunna ha kvar honom, men detta gör ju att jag inte har tid eller kraft kvar att lägga på honom... HUR går detta ihop?? ja om någon har svaret så berätta gärna!

Alla tankar snurrar och jag behöver sova för någon ska jobba natten imorgon, men kan jag sova? NEJ!!!! 

aaja, bra idéer är tacksammmm! 
Sov sött eller god morgon, välj själv! 

Jane 

MC HAPPY DAY

Denna helgen är ingen vanlig helg på Mc Donalds... det är innsamling för att Ronald McDonald ska kunna bygga sitt nya hus. Så full rulle är det! Skatt jakt och ansikts målning bland annat. . .
Jag har varit i kassan tyyp hela dagen och efter min rast såg jag ut såhär

IM A TIGER! HEAR ME SAY MJAAOU!

Men kul har vi haft, massa skratt och bus med alla barn och med arbetare <3

Dock blev det en övertrött Linnea mot slutet av dagen, va på jobbet 7 och slutade 17.30. Detta är ett ovanligt långt pass - NOT! men man brukar inte jobba så länge eftersom det är såpass stressigt som det är... Så jag fick ställa mig i DT1an i slutet. 

NU ska det dock tas upp en sak som stör mig äckligt mycket!
13 ÅR UNGA BARN SOM DRICKER . . .
När jag äntligen fick gå hem så mötte jag 5 små barn, ca 13 år. Som va påväg in på Donken med öl, jag upprepar ÖL i handen. . . ? Vad hände där om jag får fråga? Ska dom inte ligga hemma i sängen eller titta på Bollibompa?
Jag som dock va lite trött och grinig såg mitt ögonblick att få ur lite illska på någon som förtjänade det.
Som tydligen inte alla vet får man inte ha med sig alkohål in på Donken . . . OCH ABSOLUT INTE OM DU ÄR 13 BAST!
Så bitter som jag va talade jag tydligt om att dom inte fick gå in så länge dom hade ölen i handen. Och vad svarar dom då?
JO - "Hur vet du att detta är öl?"
JAG LACKADE UR!!!
Dom fick sig en go utskällning av en bitter Linnea. Och dom kan gott ha det!

Nu ska jag mysa i soffan och njuta av allt Juligt som mamma plockat fram och en tänd brasa har vi med <3
HAPPY HAPPY <3

Jane


hello sunshine!

Jag mår bra. Eller inte. Jag vet inte. Är väldigt stressad över allting. Men får ta allting en dag i sänder eller något sånt där bullshit. Vill så jättegärna gå ut idag, med moa och min syster. Men har stallet imorgon så det ska både fodras, släppas ut och mockas på morgonen, ska åka och hälsa på mamma i varberg. Är så himla trött hela tiden, har t.o.m fått munsår? Jag har aldrig haft ett munsår i hela mitt liv. Har blödit näsblod när jag vaknar and stuff. Men å andra sidan vill jag verkligen göra något roligt också!

Sitter iallafall och äter frukost med Fredrik och David. De kom inramlande här vid 4 snåret. haha! Ska ut och mocka nu! Alltid roligt i paradiset, höhö.

Sen blir det stan, har fått med mig killarna. Vill ha lite kläder (elakt skratt).

Min häst ska ridas idag med, lite småtaggad faktiskt. Är sugen på att rida ut, men får glatt vänta på pontus. Går inte så bra att rida ut ensam på kludd, allting kan bli så himla läskigt!

/Amanda.




Rumor has it.




Nu är det här en extremt dålig bild där man inte ens ser alla fläckarna. Men titta noga så ser ni. Vita och svarta. Kan någon berätta för mig vad det här är? Det är över heeeela kroppen.

Reklamation på G, jag köpte en fux.

Nu ska jag ut i stallet om en liten stund, fylla vatten - fodra, och släcka för hästarna :) Brukar släcka vid tio. Imorgon ska stallet fixas, först på morgonen så ska hästarna ut! Hörs.

/Amanda.

Allting har en ände, korven den har två. Pannkakan har ingen, men den går åt ändå.

Det många inte tänker på att som idrottare måste man tänka på vad man äter! Bra mat ska det vara, inget skräpmat, utan bra nyttig mat!

SÅ, med det i tanken lagade jag mat igår. Och attans vad gott det var. Ska nog bli kock istället.



Kyckling tjoffsan med grönsaker&annanas i sötsur sås med ris. As gott!

Och självklart det här till efterrätt.
Chokladpudding och lussebulle!



all näring och vitaminer man kan tänkas behöva!
/A.

friday i'm in love.

Är trött. Väldigt trött. Det är riktigt skitväder ute, det pissregnar och blåser storm. Ska strax gå ut och ge hästarna sin lunch, dom är säkert väldigt glada.

Fick ridit igår, travade i fem minuter också. Mest övergångar och tempoväxlingar i traven, behöver ha ett spö med mig idag så jag kan peta in rumpan i övergången mellan trav-skritt, där han bara kastar sig in i den och blir lång och flack. Jag har absolut inte musklerna att hålla ihop den stora hästen då! Annars var han fin, jag fick loss honom i högersidan igår, han kom igenom bra i bogen och ryggen, lite värre med vänstersidan. Han vil inte arbeta sig igenom den sidan, utan vill gå ut igenom vänster bogen. Får jobba mer på det idag!



Smutsigaste täcket någonsin! Detta kan bero på att han tycker om att ligga och sova i hagen på morgonen, även om det är lite lera . . .



söt.

/A…

Det blir som det blir om det inte blir som man vill

Men om man faktiskt vet det då? Om man vill vara tre på stängning, vara klara vid 00.30 och sedan ha sin lediga dag att måla nagar, ha smycken, rida hästen, ta onödigt lång tid på sig med allt man gör?!
Nepp, så blev det inte. Andra dagen i rad va det bara jag och Anastazia efter 23.00, dock hade vi fantastiska personer tills dess så även idag gick det gaanska smidigt... inte bra, men okej iaf!
Sedan ringde the boss vid 15.00 ich sa att "vi behöver en Linnea imorgon vid 11 - 19.30, orkar du det?" - och ja varför inte? (detta va innan jag fattade att vi bara va två på stängning) så min lediga dag blir ett mellan pass ist. Men jag gnäller då inte! är roligt folk som jobbar så why not?

och på Lördag + Söndag är det MC happy-day vilket betyder att jag ska in till jobbet strax efter 7 för att hinna fixa lite extra för det på lördagen, och sedan stängning på söndag vilket ska bli spännande vill jag lova - jag förväntar mig mycket att göra även den dagen. Och måndagen blir ett mellan pass där jag också förväntar mig mycket att göra, meen som sagt... har man bra folk att jobba med så blir allt bra!

OCH NU TILL DET BÄSTA!!
DET ÄR NU J U L P Y N T A T PÅ JOBBET- HAPPY FACE ! ! ! (väntar dock fortfarande på jul musik)


Nu ska jag försöka sova efter allt kaffe jag hällt i mig för att orka stängningen, får ju inte vara trött imorgon!
                          NATTINATT
                              Jane

"att sätta kvinnor på pidestaler började dö ut när det upptäcktes att de kan ge order bättre där uppifrån" - Betty Grable

Idag har vi varit iväg på Börjes för att köpa saker till stallet. Köpte torv som jag ska lägga som botten i boxen och sedan strö ovanpå. Köpte en plast vattenhink, ska visa sedan, och även uppbindningskedjor i plast. Lite Krafft foder och Havre fick det också bli!

Har nu slängt i mig två mackor, en halv lussebulle (den andra halvan gick åt i bilen) och chokladpudding. Perfekt mellis! Ska nu ut och rida medans jag fortfarande har lite energi. Är så jäkla trött idag så jag ser dubbelt. Tog ut mig lite för mycket igår kanske. Don't know. Ska sedan laga mat! kyckling tjoffsan med annanas och ris! skit gott.

Imorgon åker Pontus och Laura iväg till Tyskland för att hämta hennes häst, de kommer tillbaka på Söndag. Så fram tills söndag kväll så har jag fått 6 stycken söta hästar att ta hand om! Yehoo. WOPA WOPA .. Har väldigt ont i handleden dessutom så jag ska bara ta det lugnt idag så den är frisk tills imorgon! hmm. Tror det kan bli så om man skrubbar väldigt mycket.

ÅÅÅH vill bara sova. MEN NEJ! elaka värld...

/Amanda.


NÄÄÄ jag är inte bitter!!

Nej nej!
Jag har bara ihållande PMS 24/7...

Allt går fel, jag har ingen motivation till att rida, gamla beslut som ångras dras upp och allt går bara *PIIIP* dåligt!
Men det är okej, för att min underbara har varit med mig så mycket det bara har fungerat med jobb och sånt. Och då blir allt bättre <3

Och för att göra mitt liv lite lättare så va det åter igen BARA jag och Anastazia på stängningen igår, men det va okej! Jag har nu stängt kök 3 ggr i mitt liv och varje gång bli liite liite bättre.

Ska nu deppa lite tills det är dags att gå till jobbet igen, och antagligen är det bara jag och Anastazia idag med eftersom Maria inte kan stänga men ändå har blivit lagd så...

WOOP WOOP . . .
Jane

24 November. En månad kvar till jul!


Hur mysiga såg inte dom här ut då? Finns på Hööks på 99 kr. Mamma, dom här finns med på min önskelista. Dom ser jättemysiga ut, och det är skönt att stoppa ner fötterna i något då vi har det ganska kallt på här uppe i lägenheten om vi inte eldar.

Det här schabraket kommer jag nog dock köpa nu till helgen... Det kostar nu bara 199 kr istället för 399 ... och den är såå snygg! får fundera lite. Eller så lägger jag till den i önskelistan kanske? Önskar mig trotts allt Schabrak. MEN MAMMA DEN KAN TA SLUT I LAGET STÅR DET SÅ DU FÅR SKYNDA DEEEJ.



Nu ska jag och Moa gå ner till stallet och kolla lite vad vi behöver åka och köpa idag :) typ krokar och lite sånt dära! hm. Fredrik ska sätta upp en hylla i sadelkammaren idag eller imorgon och laga ett lysrör!

Hörs.
/A.





när fan ser dubbelt.

Kalendrar säljer alltid dåligt.
Svensk Ridsport har iår gett sig fan på att sälja mer än två exemplar.



Om dom lyckas? Ja.

Man får starkare ben i uppförsbacke.

Jag och Laura började städa stallet idag! Hon ska ha boxarna längst ner, jag ska ha nummer tre, och Moa får boxen längst upp. Jag skulle egentligen haft boxen längst upp, eftersom det är bra om han står mot ett hörn och dels för att han behöver få mat så fort som möjligt så han inte blir förbannad och river stallet. Dock är den boxens vattenkopp sönder. Koppen är trasig, halv, så även om vi inte ska ha på vattnet för att det fryser så måste det lagas innan vi ställer in en häst där. Så det här är vad som ska göras!

- tömma boxarna (CHECK)
-skrubba boxarna, krubbor och vattenkopp (CHECK)
-ta bort allt spindelnät (HALVT CHECK)=(CHE)
-göra rent fönster (CHE)
-tömma sadelkammare och foderkammare (CHE) 
-bygga hylla i sadelkammare
-göra rent spolspiltan (CHECK)

Sedan är det bara att ströa boxarna och flytta in!
Idag har vi börjat med boxarna! Laura tog bort spindelnäten från sina två och gjorde enbart rent krubba och vattenkopp, medans jag skrubbade rubbet.
Den här boxen ska min häst stå i!


Det här är boxen innan jag gjorde rent :) Jag tog ut allt spån, det är väldigt rent spån eftersom det är nyspånat och hästen som stod där, enbart stod där en timma. Så jag rensade allt spån från gammalt hö och lade det i en hög ute i gången medans jag skrubbade väggarna.



Här ser ni skillnaden. Jag har skrubbat väggen på höger sida av fönstret. Ja. Jag är jobbigt pedantisk när det gäller min häst.

Här är en bild på spolspiltan! Det här är en "före" bild. Jag gjorde rent den med, men tog ingen efterbild. Ack. Hur ska ni klara er?



OCH! En "före" bild på stallet :)



VISST ÄR DET FINT OCH MYSIGT!? är så himla glad :)

Så här blev boxen efter att jag skrubbat klart!



Det blev jättefint iallafall, syns dåligt på de här fiiiina bilderna.. hehe.

Så nu står boxen och torkar, Hästarna ska flytta in där på Söndag är det tänkt! Lauras två hästar och min iallafall, Moa får ha lite tid på sig att hitta en häst också! Jag ska ströa bädden med torv underst och sedan spån. Framåt vintern i Januari lär det finnas halm på gården, så jag vet inte om jag kanske går över till det. Beror på hur han håller sig på bädden. Just nu lyckas han blöta ner bädden otroligt, han river upp den och håller på. Jag tror att det kan passa honom att kunna små-äta hela tiden. Bara han inte äter ihjäl sig. Veterinären misstänkte eventuellt gammalt magsår, så det är bara bra om han kan små-äta.

Vi har tömt sadelkammaren på grejjor, enbart lite kläder kvar som Diana ska flytta på. Vi ska köra allt som finns i foderrummet till tippen på lördag, sen kan vi bocka av det med :)

Mer uppdatering kommer imorgon! :)

/Amanda.


Älskade djur.

Har ridit idag! Skrittade runt i en timma på honom, och han kändes riktigt bra på slutet. När jag satt upp på honom så var han väldigt spänd och krökte på ryggen. Jag lät han gå framåt på halv långa tyglar och stog i lätt sits första 100 meterna. Det är alltid bra att sitta i lätt sits på en häst med sadeltvång precis i början så att ryggkanalen blir helt fri, och att tyngden inte hamnar så långt bak i sadeln på en gång. Man får tänka på att i kluddens fall så har ingen suttit på honom på iallafall fyra-fem veckor, &han har inga som helst muskler i ryggen att ha som "stötdämpning" + att sadeln ligger och klämmer honom lite över manken eftersom den är för vid i bommen.

Efter 30-35 minuter när jag hade böjt igenom honom ordentligt och låtit honom jobba i låg och rund form så blev han väldigt avslappand. Han gick runt och frustade hur mycket som helst! Man känner verkligen när alla spänningar släpper i honom, han blir så himla mjuk och följsam. Fokuserade på att låta honom kommer ner ordentligt med nacken i en rund form så att ryggen kommer upp ordentligt så att jag bara kan putta in hans bakben. Han lyssnade fint på hjälperna, både flyttade och drivande. Duktig häst!



Kay när han var paj. (HAHAHA)

(syter. det rimmar.)

/Amanda.

julstädning.

Idag det städas i 4stallet som vi ska få ha! åååh jätteglad verkligen! Idag ska vi städa ur boxarna och skrubba! vattenkoppar och krubbor ska skuras, och sedan blir det nog till Börjes och köpa lite hängare och sånt där! WIE. Tar självklart några FÖRE och EFTER bilder med min extremt bra kamera på min iphone. mihihiihiihih. Sedan i eftermiddag så ska jag rida min häst! :D japp. Det är hela dagen det!

HÖRS SEN <3

/Amanda

Bjuder på en klockren kludden bild. Han är... VÄLDIGT... sur.


KLIPPNING AV LITEN PONNY

Var som sagt och klippte systers ponny igår. Geisha är en D-ponny, på snart fyra år(?). SysterYster hade hyrt en sax som vi var och hämtade innan. Geischa har aldrig tidigare varit klippt, men hon är väldigt lugn och inte så rädd för någonting så Syster trodde inte att det skulle vara några problem. Jag var dock lite mer skeptisk eftersom Geischa är ytterst "stoig". Så såg ängeln ut när vi hämtade in henne från hagen:



LERTROLL!
Efter mycket borstande så satte vi på klippmaskinen, och fanken vad den dånade. Såg på maskinen sedan att de var "ko maskin", alltå en klippmaskin för kossor. Den fungerar ju lika bra, men extremt dåligt av dem som hyrde ut den att hyra ut den som en häst klippmaskin. En maskin för kossor låter mycket, mycket mer. Men, hon skötte sig ypperligt! Hur duktig som helst, tyckte såklart det var lite otäckt med ljudet när det kom uppe vid öronen, men tyckte ändå att det blev riktigt bra.

På det här viset sparar man pälsen runt ryggmuskler och rumpa vilket är bra tycker jag om man rider mycket ute eller inte har manege. Man klipper bort pälsen runt bog, hals och sadelgjord - alltså där hästen blir svettig. Och snygg blev hon!





über snygg!!

/amanda.

mer timmar på dygnet...

Idag är det mycket att göra! Har städat runt i köket som en blådåre och ska strax dammsuga lägenheten efter jag gjort rent i badrummet. Livet leker! Ska även slänga på min häst en sadel idag och se vad som händer. Sedan ska jag till min kära syster och klippa lilla ponnyn :) Blir spännande eftersom hon är tre år gammal och väldigt mycket sto. Bilder kommer såklart på det.

Fick även berättat för mig av Moa att vi kommer få ha ett eget stall ! :) Så är det på en gård med väldigt många stall ;) Det finns ett "fyra" stall i anslutning med manegen och också våran lägenhet som jag, Moa och Laura ska få ha som "eget". Är så taggad! På fredag ska jag och Moa börja städa ur, det ska tömmas på grejjor och skrubbas! Tur att det finns högtryckstvätt! Tycker även att de ska jul pyntas! så det ska bli väldigt roligt, sen blir förhoppningsvis utgång på Lördag.

Nu måste jag sätta fart, massor att göra på lite tid! Saknar min mamma som är i Varberg, hoppas hon har det bra. Saknar även min pojkvän som är den bästaste i hela världen. Efter mig då förstås.

PUSSHEJ<3



/Amanda

Det här med täcken.

Ren kyla har hästar rent generellt inte ont av. Hästar som inte har tillgång till foder, eller är klippta gäller följande inte. De hästar som har fri tillgång till mat, behöver mycket sällan täcken på sig, men det är många faktorer som man behöver överväga när man tar på sin häst täcken.

Faktorer kan vara

-klippning av hästen; satt päls beroende på årstid.
-rörelsefrihet; alltså hur stor yta hästen kan röra sig på.
-ålder på hästen
-tillgång på foder; normalt betar hästen 16-18 timmar om dagen.
-vindskydd

Skillnaden om hur vi fryser och när hästarna fryser är otroligt stora, och därför ska man aldrig sätta på ett täcke för att "det ser så kallt ut" eller "åh jag fryser själv när jag ser hästarna". Detta är helt felaktigt. Vi människor (om vi är utan kläder) börjar frysa vid +27 grader.

För hästar som är helt nyklippa: -2 grader
För hästar som har sommarpäls: -10 grader
För hästar som har vinterpäls: -30 grader

Ser ni vilken skillnad? Detta är för genomsnitts hästen på 500 kilo. Genom att äta bibehåller även hästen värmen. Så har dom att äta blir de sällan kalla. En normal häst har en trivseltemperatur runt nollstrecket. De flesta som har häst känner till vad som händer när det första kylan inträffar. Hästarna kan bli lite tokiga, extra glada och lite spralliga. Det är den temperaturen som de trivs med bäst.

Stäng inte alla fönster i stallet, eller stalldörren. Man vill ha så "ren" luft i stallen som möjligt. Hästarna vill inte ha det "varmt och mysigt" när dem ska sova, den luften är inte bra. Dragiga stall ger bra luft, myten om att hästar har ont av drag är, just, en myt. 10 sekundermeters vind går bara ner några millimeter i pälsen.

Så det kan vara bra att tänka på i vinter! :)


drizzle ..!

Hejsan Hoppsan. Idag har jag longerat kludden, igår var det enbart katastrof så det var mindre roligt. Idag hade han dock inte lika "galen" utan mer glad! Han sprang runt och hoppade och slängde med frambenen, och drog något bocksprång här och var. Han såg ut som en två åring! haha! Sen var han så trött, så trött. Hade ett vanligt enkelt gummiband som jag fäste under magen på honom, och han hade en väldigt trevlig och runf form idag, till skillnad från igår. Funderar på att slänga på pontus sadel ikväll när han är trött och skritta lite på honom. Bra att göra det första gången när han är ordentligt trött den busen. Tugga grus kan man alltid göra någon annan gång!

Har redigt ont i axlar och armar idag. Skethästen drog med mig hela ridhuset igår, och det är inte mina axlar/nacke/skuldror/armar speciellt nöjda med. Men det är så jäkla svårt att göra alla nöjda! Så när hästarna hade gått i skrittmaskinen och hästen var klar idag vid 11 så mockade jag faktiskt inte. Låter det vänta tills i eftermiddag och vilar lite istället. Förnuftiga jag!

Linnea kommer kanske hit sen, helmuth skulle skos vid halv ett har jag för mig. Så vi leker sen! mehehe.

De här bilderna är från i sommras, när jag och linnea städade sadelkammaren. Ni ser ju!




Schabraken lade vi till och med i färg ordning. Yrkes skada.
yes. That's how we do it.

Sen kan man ju bli lite trött och balla ur totalt med kyl-lera. Bara för att det är kul.







HÖRS SÖTNOSAR!
/AMANDA

turning into monday.



snyggingen på kort! tyvärr med dåliga mobilbilder, inte så bra kvalité men bättre än inget :) Var som sagt på tävling idag, dressyrtävling på göteborgs fältridklubb. Var inte alls svårt att hitta men vi körde av fel (såklart) och hamnade inne vid liseberg. attans skit, men vi klarade oss fint ur det! Jag satt i mitten med en engelsktalande tjej på höger sida om mig, en hysterisk svensktalande tjej vid ratten och en tysk GPS. stresstålig my ass. hehe. Nej, fin fint gick det och hästarna skötte sig ypperligt. Lillen var dock galen på framridningen så jag fick leda ekipaget tills han skulle in på banan, han bara fjantade sig hela tiden! Och Crozz sparkade sönder hela lastbilen. Men utöver det, jättebra.

Laura slutade på sjunde plats på 62%. Jag orkar inte ens ta det här med dressyrdomare. Hur kan någon komma sjua som rider ALLT perfekt, utan ett enda misstag på en extremt snygg häst dessutom, när en av dem som placera som topp tre hade felridningar, såsom 3 serpentinbågar istället för 4?

Jahja. Det lär man aldrig bli klok på.


Träningen för kluddpludd var tömkörning. Longerade först, sadeltvång väldigt tydligt. Tömkörning gick åt helvette. Men det ska göras imorgon med så att jag sedan kan börja rida :) woop woop! längtar. Eller näe. Ska försöka titta på sadlar till helgen. Hade varit skönt!

Hoppas att min mamma har det skönt i Varberg också!

pusselipuss.





Crozz trött!



/Amanda.

ordentlig uppdatering.

mycket har hänt. Ska försöka berätta lite kort eller mindre utförligt vad som hänt.
Börjar från tisdags när vi var hos veterinären i Slöinge. Det var en riktigt bra veterinär som undersökte hela honom, både rygg och alla ben, och hittade ingenting. Så han är helt frisk! Han fick massa beröm av veterinären om vilken fin häst han var (hon sade säkert bara det till min hest) och att han var väldigt fin. Så han har fått ett träningsprogram nu för 5-6 veckor och ska få äta ett pulver som hjälper till med ryggmuskelaturen som gick att köpa på apoteket. Så fram tills vi skaffat en bra sadel - hoppas nästa helg - så ska han tömköras och skrittas en timma om dagen.



Equitop Myoplast. Räcker fyra veckor och kostar 814 kr. Aouch.

iaf.

Så i onsdags iallafall. Var först med Pontus och Moa på tävling för att sedan när vi var tillbaka få en sån jävla mensverk så jag trodde jag skulle dö. Inga medeciner hjälpte och förstog inte var det va, och kunde knappt andas för det gjorde så ont. Fredrik tog mig tillslut till Kungsbacka närakut, där det tog max fem minuter tills jag var i en ambulans påväg till varberg fullpumpad med morfin. Vill bara säga att MORFIN is the shit. jevlar alltså. Fick åka hem på torsdag, det var en så kallad blodcysta som gått sönder. Man kan ha sådana runt livmodern och i mitt fall på äggstocken. as nice. trevligt trevligt. Är konstant trött hela tiden, kan inte vara uppe i fem minuter utan att bli jättetrött. Hade kramper i magen fram tills igår, men det börjar gå över smått nu. Fredrik har varit en ängel iallafall och varit med mig på sjukhuset hela tiden, och Moa har tagit hand om hästen och gett honom lite kärlek.

Så, så ligger det till iallafall. Hör av mig sen.


/Amanda

Happy Face

En glad (men extremt otroligt över mega trött efter nattens kramp anfall) Jane sitter nu i sängen och vet inte riktigt om hon orkar berätta hur bra dagen varit, Hon funderar på om hon ska berätta att hon hade öppning och att det idag va SOR. Och att hon fick fina ord från THE boss... Hon funderar även på om hon ska berätta lyckan som spred sig i kroppen när hon från DT1ans lycka såg julgranen i rondellen och belysningen på Kungsmässan som bara skriker JUL.

Hon vet inte om hon vill berätta om hur söt och mysig hennes häst är även om han bråkar då och då... Och att han är den bästa av dom bästa!

Eller hur lycklig hon är att hon har så förbaskat fina vänner på och utanför jobbet!

Kort sagt då, så är det en glad Jane som ska försöka sova ensam i sin stora kalla säng utan världens bästa för första gången på några dagar. Jane vet någon som inte kommer kunna sova. . .


Men Jane säger GOD NATT ändå!

15 November 2011

Det är dagens datum förstår ni, Och det betyder att det är en månad och 9 dagar kvar till julafton... Tror jag ...
I vilket fall så har man börjat julpynta i på Maxi och Kungsmässan, kan dom inte vänta två veckor iaf? Även om jag ÄLSKAR December så kan det få vara November klart innan vi kastar oss in i vintern. Och trotts -1 grad imorse är det inte dags för vintern än!

Och hur vet jag då att det va minus 1 grad vid 08.30 imorse? JO för jag va och lämnade pappas bil på lagning och skulle då få en bil att låna tills den va klar... Gissa om jag va grinig när jag väntat på att två gubbar på 55+ skulle prata låångsamt med en äldre dam som pratade fortare än dom själva. Fö att sedan bli skickad till Informationen där jag skulle få min nya bil då, men där va ju inte en jävel utan det va lika tomt ekande som i min mage... Och efter att ha letat en stund så frågade jag en av dom äldre gubbarna som fick ringa till ytterligare en långsam gubbe!
10.00 va jag tillbaka i min säng och kunde mysa i ca 40 min innan det va dags att gå upp.


Nu sitter jag vid TVn efter att ha fixat stallet, och jag måste säga att jag älskar reklamen med Maria Montasami.
"Kärleken ska gödlas" Hur underbar kan man bli?


Löv Jane

mitt i djungeln, den stora djungeln, där sover lejonen.

Godmorgon people!
Jag ska sticka ut till stallet om en sekund men hinner lägga upp ett litet inlägg.
Har ätit frukost i sängen och smaskat jättehögt. Fredrik ligger och sover brevid med kudde över huvudet, han har fortfarande ont i halsen och är döende. MEN han tog också allt varmvatten i morse, vilket gör honom till "the bad guy."
Är fortafarande lite sur över att han inte hjälpte mig i min mardröm igår natt. Tur att syster var vaken då!

nå. Iaf. Ska gå ut och göra iordning lastbilen, det blir avfärd till slöinge sedan halv tolv. Kludden ska promeneras en halvtimme, lastbilen ska ströas och hönät ska packas. och Moa ska övningsköra lastbilen också. Det. känns. så. säkert. Är lite nervös, blir alltid nervös när min egen häst står på antingen trailern eller lastbilen, aldrig om det är någon annans häst. biverkning från att ha haft ett fullblod utan hjärna. Men sist vi körde kluddis på lastbilen gick den som en dans. Han är bra duktig min kluns.
Efter slöinge hoppas jag få besök av ingen mindre än JANE mihihi.

Färdkost till Slöinge består av Cola och Godis (det som finns kvar vill säga..) och ett glatt humör! Hörs senare.
NU HÅLLER ALLA TUMMARNA RUNT 13.00!!
/Amanda.







en bit protest.

Sov hemma igår natt, och då jevlar passade hästen på!
Efter att ha misshandlat boxdörren gick den upp och hästen total frossade på på alla sex hästarnas mat... Hö OCH krafft foder. 25-30 kilo hö, och runt 7 kg kraftfoder. bra där, bra där. Rund som en tunna och lite lagom trött idag... jäkla häst!
Imorgon är det veterinären i slöinge som gäller, fick en tid redan imorgon kl.13.00. Jättebra! Så Moa ska köra den lilla lastbilen! Spännande och se vad de kan hitta.
Har varit på stan med mor och syster idag. Fredrik kom i slutet också. fick köpt massa fina kläder, och två par skor! Blir så glad av fina skor! Har även fått köpt en dammsugare på Elgiganten, mindre kul kanske. Men fint ska're va!
Måste tillägga att pontus vann båda klasserna igår, 1.10 och 1.20 . så GRATTIS till honom. not. Det var min förtjänst, typ.
/AMANDA mihi

Pfft

Så känner jag! PFFT!
Gustaf kunde inte komma till jobbet idag, vilket betyder att det va jag och Anastazia som hade stängning själva. KAOS! Matsalen som jag annars lämnar helt okej ser ut som F*N, köket som jag då fick stänga själv för första gången ser värre ut och jag har så dåligt samvete för detta så jag känner bara PFF!

Meen, Chrisofer va kvar till 23 så han hade gjort alla stora delar vilket va guld värt!
Vi har även beslutat att gå ut på Fredag, och då vill Anastazia med! Hon ville verkligen inte släppa det utan att vi lovat att hon fick gå med ut. Ibland kan man inget annat än att älska henne...

Nu ska jag försöka sova i min stora kalla säng och hoppas att resten av denna dag blir bra!


GOD NATT - SOV SÖTT - DRÖM OM ALLA SMÅKRYP DU MÖTT
JANE

söndagar, kära söndagar.

uppe med tuppen och avfärd mot tävling vid kvart över åtta. Det gick riktigt bra! Pontus startade som nummer nio, och därefter var det två timmars väntan på att han skulle få sin lilla rosett eftersom han faktiskt vann i 1.10. Han körde några riktigt idiotiska svängar i omhoppningen vilket gjorde att han höll ledningen rakt igenom.
En stackars tjej trillade av sin häst och lyckades hamna under hovarna. Två ambulanser kom till platsen, och sedan åkte de iväg. Hoppas att det går bra med henne.

Hemma nu för det var 100 starter till hans tur i 1.20.
Ska förhoppningsvis hem idag på fars dag och träffa familjen. MUMMA. 


hörs. /A.

utmattad och olycklig

Har ont i mitt huvud för så trött är jag... Trotts att jag sovit två timmar på soffan nu.
Det är FARS DAG imorgon men jag jobbar så syster, bror och Linn va här och åt ikväll. Jag blir alltid lika glad av att ha syskonen hemma över kvällen! Dock somnade jag ju som sagt... men vad ska man göra? Jag har ingen kontroll över mitt sovande!

Nu ska jag lägga mig i min säng och tycka synd om mig själv, försöka klura lite på saker och ta beslut som jag inte vill. Det suger att ha ett samvete...

Natti natt
Jane


kalla fötter.

Har varit i stallet nu i många timmar, och det märks att jag inte riktigt är frisk än. Svettas och fryser om vartannat. Vill helst inte ha på mig så mycket kläder i stallet, man blir ju så himla klumpig och oeffektiv. Men blev påtvingad av Fredrik hans gröna "lumpen" tröja, mycket varm! upskattade den mer nu när det blev kallare framåt eftermiddagen. Blev tyvärr inga bilder på tömkörningen idag, men ni får lita på mig - han var duktig! Han var mycket mer bekväm med tömgjorden på, än med sadeln. Så min teori om att han har ont i ryggen vid bakvalvet stämmer än så länge. Ska boka tid på måndag på klinik, så vi får se när vi kommer dit helt enkelt. Men han skötte sig fin fint, lite oförstående kanske, men när Pontus hjälpte till att leda och gå lite brevid i början så gick det super. Han var väldigt avslappnad i slutet. Höll på i ungefär 45 minuter, med fram och avskrittning. Det är ganska lagom när man tömkör.
Putsade och lade fram alla grejjer till Pontus som ska tävla Lillen imorgon på kungsbacka 1.10 och 1.20. Han hade sett på startlistorna att han tydligen hade anmält sig, så att sådär jätteplanerat är det ju inte. Men men!

Ska försöka få kort imorgon på alla roliga fläckar min häst har fått, både svarta och vita... Han har fått de till och med i ansiktet! Han ser verkligen jättehäftig ut!

Nu är Fredrik och Robin och hämtar thai mat! underbart!

hörs.
/A.


lördag.

En sak som man inte ska göra. Äta mormors bullar och sedan börja skriva på datorn. big no, no!
Vet egentligen inte vad jag ska skriva, duuh, men ska iaf ut om en stund och tömköra hästen, se vad vi tycker om det. Annars så är det rätt lugnt. Jag har en bulle kvar att äta. hm.

/A.


nostalgi på extremt hög nivå...

Inatt när jag åkte hem från jobbet så spelade dom massa låtar som gick när man va mindre, och jag älskar sånt! Man blir sådär glad och det pirrar i kroppen av lycka. Jag tror det kallas kärlek? Fast vad vet jag om sånt?

Fick nästan en dejt igår, en gammal barndomsvän körde i DTn och presenterade mig för sin vän som "Anders tjejs lillasyster". Efter att ha konstaterat att "Ja, det kan jag tänka mig nu när du säger det ja" så kom frågan - Ska vi gå ut någon gång?
Vad hände där? Jag står på jobbet och ser äcklig ut och han är elak nog att säga så? Men det är okej för jag fick en uppmuntrande kram av Marcus efter en stund...
(jag hade lite lätta humörsvängningar igår ja!)



Min mamma har nu pratat med mig om att "byta partners för ofta", ni förstår att det är inte så bra, för man måste skydda sig på ett annat sätt än om man har en fast partner... om ni vet vad jag pratar om...
Vi har även pratat om att jag behöver en kille som kan säga ifrån och sätta hårt mot hårt eftersom jag är som jag är (en mamma vet) Och hon frågade även om jag nu har en KK - Förstår ni hur paff jag blev? Min mamma frågade om jag hade en KK! Kanske inte helt taget ur ingenstans dock...


För att återgå till NOSTALGI... Så sitter jag och tittar på bilder och hjälp va liten man har varit!!


Syster har förvandlat mig till prinsessa <3



Ute med båten - Jag, kusin Anna med Hugo i sitt knä, Filip och Emi <3



Midsommar firande med Lego och en av mina två dåvarande bästa vänner Joel



PUUSS PUUSS
Jane <3

it's only a dream.

drömde inatt att jag var tillsammans med zlatan. all denna PR för hans bok fuckar upp min sömn.

Var och fikade hos mormor igår, drömde även om pajjen vi fick. ruskigt god. vi fick även med oss två påsar bullar och en låda med sånna där kletiga chokladrutor med kokosflingor på? eller är det de... Får nog helt enkelt gå upp och kolla!
Upptäckte imorse att jag inte hade någon mjölk till mitt kaffe, kom på att jag inte kunde ut och springa för att jag har ont i halsen. så ingenting går riktigt som jag vill. uscha mig!

ska till stan sen. med mamma och anna. tänker sova lite till nu. MEN NEJ! jag är INTE sjuk. tänker inte.

/A. 


Konsten i hur man gör hästen arg.

Satte in ett hönät imorse till min häst när han skulle vänta på hovslagaren. Tänkte att det var en bra idé eftersom det tar längre tid att äta. Han var väldigt söt och snäll i flera sekunder. Bild bevis.



Detta är alltså tills han inser att höet är instängt. Att det är ett nät ivägen. INTE lika snäll häst. Gick inte riktigt att vara kvar i boxen om man säger så. Och ja, om ni ser träbiten på boxväggen är det från en annan gång hästen inte fick mat tillräckligt fort.
Tänkte sätta in hönätet igen nu när hästarna kom in, men stoppades av Pontus.

Pontus: Men hur tänker du? Han kommer svälja hela hönätet!
Jag: men sååå illa är det väl inte. eller?
Pontus: amanda. Hade din häst varit en människa hade han varit en rödhårig Gordon Ramsey.

Word.

/A.


Du vet att du har PMS när...

du utbrister AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHWWWWW!!! när du ser mönstret på toalettpapperet.



... för att sedan börja gråta när du inser att det en gång varit ett träd.

Rest My Case.


/A.

OOOH MYYY GAAAAAD

Stängning med Sara och Jonas igår som gick kalasfiiint! Big happy face hela kvällen, och lite julmusik på det och ja ni fattar... LYCKAT!

Hästen skötte sig kalas idag! Skrittade ut barbacka idag eftersom han va så duktig igår och jag är trött! Sedan en sväng till Tarzan för kaffe och mjölk i mugg blandat med massa ord som förvandlas till meningar . . . ja ni fattar detta med!

Nu ska jag äta en macka och hälla i mig mer kaffe för snart är det jobbet och stängning, detta betyder att resterande timmar av detta dygn och början av morgondagens "lediga dag" spenderas på DONKEN <3


LÖÖV JANE

RAMBO STYLE !

Var i garaget igår med fredrik. Hade tråkigt och han höll på att fixa någon bromsaxel eller något sånt därnt, så jag tänkte hjälpa till! Men satan vad tråkigt det var. Tänker visa er lite vad man kan göra i garaget.

Till de här behöver du
- Diskmedel i flaska
- En "hållafast" mojjäng.
Svårighetsgrad: 3 av 5 möjliga.



Titta vad jag hittade! Visste väl att Fredriks bröst inte var äkta!



Efter att jag gått runt och pillat på allting, samt en väldigt stor mojjäng som började låta, och en slags tub fylld med gas (Jamen jag visste väl inte att det var någon brandfarlig grej, det stod "VRID HÄR") - så styrde fredrik mig mot en trädstolpe. Jag fick utrustning i form av skruvdragare och skruvar. Han vet, den pojken.



Första skruven!

Och SÅ HÄR blev det!
Svårighetsgrad: 5 av 5 möjliga.



MASTERPIECE , eller SKRATTANDE SKRUVEN.
fattar ni? Är rätt nöjd själv.

/Amanda

idag är en ny dag.

och den börjar piss.

NÄ, nu ska vi inte överdriva, men jag har haft huvudvärk sedan igår som inte går över, och idag har jag jävla halsont. Jag trodde att man skulle få vara frisk nu, men det verkar inte så. Dricker lite zoega kaffe, det har jag förtjänat. Har fixat stallet och hästarna har gått i skrittmaskinen, så det är ju skönt att det är gjort. Men jag känner defenitivt inte för att rida idag, men jag hörde imorse att Pontus kände sig kass han med, så ja. Jag lär väl inte få min vilja igenom iallafall! 

Annars så ska jag ta det lugnt, ska ringa runt till lite jobb och tjata tills dom är så trötta på mig så jag blir anställd. (Samtidigt som jag snorar) (då tror dom att jag gråter). Om inte det funkar så ska jag söka jobb som butikschef. Jag har nämligen aldrig fått tag på dom än, dom råååkar bara aaaaldrig vara där. Så det bore vara stor efterfrågan på det!
Jag uppfyller alla kritierier på en butikschef. Pigg och Driven tjej med inslag av PMS.

talk to you laater.

/A.


Vi tjejer är för smarta för vårt eget bästa...

Jag har nu kommit fram till att tjejer är emartare än killar (vilket alla vet) men varför framstår vi ibland då som korkade? JO, för att vi är för smarta för att förstå oss på våran egen inelligens!
bara en tanke sådär...

Va uppe redan halv 8 idag och fixade hästen, är nu hungrig och fryser. Det va svin kallt ute och jag vägrar nu lämna min filt! ...

... förens jag måste byta om och åka till jobbet och ha stängning ...

XO XO
Jane

Jag blir så lack så jag ruggar.

Var hos barnmorska idag och snackade preventinmedel.

VARNING FÖR STARKA ORD.

Jag började med att dra det vanliga talet, som låter ungefär såhär -

ätit cerazette ett år *funkade inte, mådde skit - vansinnig och ledsen* fick noveletta *fungerade inte heller, vansinning - ledsen etc, etc*.

Jaha
säger hon. Då provar vi med yasmin då.

Underbart, tänker jag. Låtsas dom vara dumma i huvudet eller föddes dom med det? F-u-n-g-e-r-a-r I-n-t-e.

DÖM AV MIN FÖRVÅNING
när jag läser på bipacksedeln att det är helt andra hormon vilket gör att majoriteten av kvinnor som testat upplever att de mår bättre.

Att de kvinnor som har jobbig PMS, upplever sig ha mindre PMS och mår bättre psykiskt.

Att det MOTVERKAR viktuppgång. Att det stabiliserar vikten, eller till och med minskar vikten.

Motverkar Acne, Måttlig till lindrig.


JAMENA VAD I HELVETTE!?

Varför i hela jävla friden får man då p-piller i början som har som vanliga biverkningar att


man får Acne Besvär.


Viktuppgång.


Depression.




Nä. Men ni har rätt. Jag fattar. Det är så jäkla tydligt så jag vet inte vad. Ni försöker få yngre killar. Ni vet, Demi Moore och Ashton Kutcher. Och nu måste ni eliminera motståndet.

YOU KNOW WHAT?

He cheated with a younger woman anyway.

/Amanda



uppdatering om skithäst.

alltså. Jag har bestämt mig för att ta min häst till klinik. Jag vill helst ta honom till löberöds hästklinik, till Staffan men får se. Har för mig det tog nästan fyra timmar ner dit förra gången, men då var det iofs dåligt väder. Ska iallafall kolla upp ryggen ordentligt! Har ju tillgång till lilla lastbilen så får nog låna den. Ska kolla när Douglas ska på återbesök, och Lauras häst med för den delen. Då kan jag åka med då istället för att låna den lilla själv.



stora stora kludd.

/Amanda

vill ha, vill ha, måste ha.

Sitter och tittar på täcken till hästen som jag vill köpa!
Här kommer några budget varianter!
funderar på det här, ett inne täcke från hööks för 549 :-
Kan kombineras med ett hals täcke sedan för 249 :-



280 grams fyllning på täcket, och 200 gram på halsen.

Sen tyker jag det här täcker var lite tufft!
Innetäcke med fleece kant!


299 :- kostar denna!

Än så länge är det ju inte så kallt, och behöver inte klippa hästen på ett tag, men täcken kan alltid behövas!

/Amanda

Hejsan Hoppsan Pippi Långstrump!

Idag har jag tillbringat dagen på tävlingsplatsen i Kungsbacka där Pontus skulle tävla en klass i höjden 1.10. Det blev ett nedslag, men det tänker jag lägga på Pontus då han kom väldigt fel och drev på istället för att ta en halvhalt. Träffade Julia där också, som tävlade i samma klass som Pontus på Girl Power. Julia hade inte sminkat av sig sin halloween sminkning, så hon gick därför runt med en blåtira, som matchade fin fint med schabraket och luvan!

Lite trött, och lite seg efter kvällen igår - mycket dans i nya skor. När blev det någonsin en bra kombination? Kan man aldrig lära sig någongång? När jag och moa (som mådde lika bra som jag...) så skulle moa kolla så att hon fortfarande kunde knoppa, eftersom hon ska följa med en tjej till Polen i helgen så Kludden fick till sin enorma (*host* *host*) stå modell, och skötte sig ypperligt! (*host* *HOST*).

Resultatet:







De tre sista knopparna är inbakade, jag tycker de är mycket snyggare. Det sitter dessutom mycket bättre.


Kludden har ont i ryggen och kan inte ridas, vi vet inte riktigt hur det har gått till. Han har inte ont någonting när man trycker, har känt igenom och tryckt och klämt på alla muskler och muskelfästen, men han reagerar inte ett dugg. Men så fort han rör sig så blir han öm, och det märks tydligt på honom då han försöker springa ifrån sadeln. Känns så jäkla kämpigt att efter fyra veckors vila med balltramp och hovbölder att det nu ska vara något annat. Och han borde ju inte ha ont i ryggen av att bara stå... Jag funderar på att ta honom till en klinik så att någon kan kolla igenom honom ordentligt. Vill inte att han ska gå runt och ha ont. Får fundera lite till, så fortsätter vi att gå i uppförsbacken!



Ska imorgon gå med min kusin Johanna på ett Mary Kay event. Blir säkert superkul!

/Amanda

Hickstead död.

OS hästen Hickstead med ryttaren Eric Lamaze tävlade idag i Världscupen. Efter att ha hoppat hela banan och vara påväg ut, så ramlar hästen ihop och får dödsryckningar. De befarar att det var en hjärtattack.
Hickstead fördes ut med djurambulans och de andra ryttarna valde att avbryta tävlingen.



Länk till videon där man ser vad som händer, hittar ni här. 
-------> www.youtube.com/watch?v=4XE4tneMOMo&feature=player_embedded


/Tarz.

Vanligaste meningen på en söndag - "öööh, mitt huvud"

Japp, bakis sitter man nu i soffan och är lite avundsjuk på alla andra som mår så bra... Men nej jag är inte bitter! Vi har lämnat sängen och fått i oss frukost, nu har vi landat i soffan en kortis innan jag ska bli lämnad ensam.

Kvällen blev förbaskat bra! Fick med oss Gustaf från mitt jobb (Dom andra dissade och missade) och killen kan ju dansa om han vill! Vem hade kunnat ana??? Det va underbart att inte bry sig om något viktigt en kväll och bara ha det AWSOME med saknade flickor och söta vänner.

Dock blev ju någon lite sur... så sova va det ju inte tal om för min del! MEN JAG GNÄLLER INTE!

ska nu återgå till att dö på soffan
JANE

tagga utgång!

sitter här och väntar på att moa ska bli klar, sedan ska vi åka till linnea för träffa saknade felicia och rebecka! (dom kommer inte få åka hem igen.) (men det är en hemlighet.)
Hoppas att ni har det roligt ikväll, det ska jag ha! mohahaha.. (Elakt skratt.)
Hörs!
/TARZ på hugget.

BLA x BLA = BLA upphöjt till 2!

Eller bara förbaskat tjatigt!

Jobbade med gosig feber igår, fick stå i köket där det är  VAAARMT... och bara så det blir sagt så har jag inte varit i köket på evigheter så det går lite långsamt. Men det spelar ingen roll för jag fick stå i beställningen, VAD HÄNDE DÄR? Massa folk i kassan och mycket bilar med mig i beställningen...? ja ni fattar också att det kunde gått bättre?
Men alla överlevde! Och sedan fick jag stå i DT1 an <3 Den bästa platsen!

Och lycka är när Gustaf jobbade extre för att hjälpa mig plocka in varor!! SNÄLL POJKE!!
Men det va så mycket att jag inte kunde hjälpa honom, så än så länge har jag inte plockat in varor! Men ytterligare en snäll pojke kom dit för att hjälpa honom det sista. TÄNK VA ALLA ÄR SNÄLLA!

Och snäll pojke nr 1 (Marcus) skällde ut mig eftersom "man kan steka något på din panna, du får inte jobba"
Han har även hotat med att sjukanmäla mig idag när jag bytt pass med Gustaf och ska stänga, "Jag jobbar åt dig, för man ska inte jobba sjuk" SOM OM?!
ååh nä, sånt trams tillåter man inte!

NU KOMMER BÄSTA DELEN!
SW OCH MÅNSSON KOMMER IDAG - HAPPY FACE

ska till stallet nu och sedan göra mig redo för jobbet...
LÖÖÖV JANE

To be old and wise, You must first have to be young and stupid.

Jag sitter och tar det ganska lugnt, stallet är klart för min del och hästarna har gått i skrittmaskinen. Jag ska rida min kludd sen också, igår var han pigg om man säger så. Resulterade i att jag flög i backen två sekunder efter att jag hade suttit upp, vilket gjorde mig arg och kay väldigt, väldigt nervös. Han är tillräckligt smart för att veta att om man skjuter iväg för att sedan tvärstanna med huvudet mellan benen, då är man illa ute. Efter det så var han väldigt försiktig, vågade inte röra sig alls utan min tillåtelse. lilla hästen. Allting i ridhuset var också livsfarligt, spegeln, hinderstöd, sitt eget framben... you get the picture. Så det behövs ridas! Han ska bara skrittas mest nu i en vecka, och enbart joggad igenom i kroppen i rund och låg form.

Har fått med moa på att rida ut nu till helgen med, behöver skritta honom ute också så att han får titta på lite saker och förhoppningsvis bli lite trött i huvudet. Tänkte skritta asfaltsrundan, tar ungefär 50 minuter att skritta. Försöker göra det ungefär en gång i veckan. Skritt på asfalt stärker senor och ligament så det är faktiskt bra att göra det ibland.

Nu ska jag läsa lite i en bok, och sedan rida hästen :) Ska även försöka mig på att göra köttfärssås och spaghetti idag, på kalvfärs. Såg till min fasa att den lilla frysen är fylld med minst 5 kilo kalvfärs och en massa annat som jag inte vill veta vad det är. Kan vara en bra idé att nagga lite på förrådet...

/TArz...



update. onödig, but still.

Jag hade velat skriva någonting intressant. Men nej. Jag kommer inte på något.

Ska gå och sätta på kaffe. Vänta lite.

nuså. Kaffe och köttbullemacka! bra där! Jag ligger i sängen med min onepiece och tar det lugnt och tittar på vampire diaries. Fråga mig inte varför, har inte gjort det innan ... well well. Tittade även mig själv i spegeln förut och drog referenser till "the ugly truth". Vi har alla våra dagar, idag är inte min.

Kludden ska gå i skrittmaskin och ridas, så det ska jag göra. Sen kanske det blir bio ikväll, vet inte riktigt än :)
ska ut strax och leka med Pontus :)
Så hörs sen, precis som vanligt.


/tarz.

Här ska stå något som lockar dig till att läsa... jag skiter i vilket!

Aah, så känner jag! Jag har fortfarande feber och dunder mega förkylning! Har nyss packat in 100 balar hö Á 10 kg/st i ladan och jag tänker lägga mig ner i min säng, kolla på Gray´s och sedan sova tills 7 imorgon för då ska man ju upp och jobba... WOPPA!

Natti natt
Jane

"Erik retade mig när jag var liten. Nu ska jag bli framgångsrik, köpa stor bil och köra över honom.""

Idag har det gått ganska dåligt på tävlingen. Mitt i första rundan på 1.10 så snubblade han till och det resulterade i ett ner och en tappsko! Så det var bara att stryka sig från andra rundan i 1.20 och åka hem och slå på skon!



Hovslagare Pontus och Hästen Carmon. Also known as Lillen.
("Lillen" är ironiskt.) (Han är runt 1.80.)

Köpte sedan thaimat för att trösta oss lite. ehe. Och ni sitter jag här med KEBAB tallrik, för att jag har varit så himla duktig. Jag gjorde hästarna imorse, följt med och hjälpt till på tävling för att sedan göra stallet och fixa min egen underbart fina duracell kanin. Moa hjälpte även mig att fixa kay's man. Hon kunde inte ta allt på en gång, väldigt tjock man, men den ser redan mycket bättre ut. Saknar min pojkvän, hoppas han kommer hem strax. Han jobbar över, och jag som hade planerat myskväll. EH. typ. ni vet. Köpa godis.



En av mina drömkillar. Snyggingen <3 Och så klart Crozz. Som, precis som vanligt, ser oerhört entusiastisk ut!

Nu är jag väldigt trött, varit full gång sen tidigt imorse. Tänker göra som figgaro om en liten stund..

Sov gott!



/Tarzz.

När män bli förkylda är det som att dom långsamt dör...

OCH SÅ KÄNNER JAG MED! Brukar inte ha så ont av förkylningar, mest irriterande om ni förstår. Men Feber och hosta, ont i halsen + ett huvud som spränger gör att jag vill SOVA men det går inte och det är denna biten som långsamt dödar mig... Jag Ä L S K A R att sova - förstår ni då om jag inte kan somna hur illa detta är?

Jobbade trotts detta igår 12 - 18 men det va heelt okej, för Sara va skiftledare och jag fick stå med henne i DT2 an hela fm <3 och sedan är Anastazia tillbaka från låång ledighet (typ 3 veckor) så hon satte mig i kassan och jag fick leka lite med Marcus i DT2 an när hon tyckte det behövdes. så trotts att hela världen snurrade va det en bra dag, ni förstår att det blir så när man har härliga människor runt sig!

NU ska jag duscha och ta på mig lite kläder för att sedan åka ner till stan och träffa Lillan och Johanni för en kortis och sedan packa in 100 balar hö som jag inte har plats för i ladan... B-E-A-UTIFUL

Jane

"Begär inte att publikidoler ska ha det goda omdöme deras publik saknar." - Rudolf Rolfs

Godmorgon. Har nu ätit frukost och duschat efter att ha släppt ut hästar och mockat i stallet. Vi ska åka till tävlingen halv elva, vilket egetligen inte behövs. Inte alls faktiskt. Vi hade kunnat åka halv tolv och fortfarande vara i tid. Men om han blir nöjd med det så! Hästen ska ridas efter vi kommer tillbaka, ska dock få gå i skrittmaskinen först. Blev inte gjort det imorse för Pontus försov sig. Han åkte av den lilla fina tre åringen igår med dunder och brak, så han är väl lite lagom öm i kroppen antar jag. Contina fick extra mycket klappar idag!

Nej, nu ska jag ner till stallet och lasta häst.

Hörs!
/A


"Att vara bäst i världen säger egentligen inte så mycket med tanke på hur världen ser ut."

Ett ypperligt bra citat av Stig Johansson.

Jag är trött med faktiskt ändå lite glad. För jag har insett nu att det kommer att ordna sig, min fina mamma och och otroligt envetna pojkvän har präntat in det i huvudet på mig idag. Känner mig så lättad så jag gråter. pms? NÄ.

Har pussat på hästen extra länge idag, han brallade runt i ridhuset som en jävla ettåring, så efter många om och män så gick vi in i stallet igen och bestämde oss för att om man är fux och samt av pluss size modell så är det väldigt bra med en timme i skrittmaskinen i morgon bitti. Ska med Pontus på tävling imorgon, åker vid elva. Väldigt skönt att åka iväg med en häst, särskilt när tävlingen ligger tre minuter bort. Så jag kuuuuunde väl hjälpa till dårå.



Titta här. När han var tjock och rund och *SNÄLL* ..



hmm...
Moa ska även rycka manen åt mig! Och eftersom jag vet att hon är duktig så känns det för jävla bra. (och vet att om hon klantar sig (meheheh) så finns det en tysk dressyrtjej som kan rätta till det).

Bjuder även på helt random bilder. På helr random personer.



Yes. As you can see. Kossan i storlek XL posar med mig.




Igen. KOSSAN FIIIN <3 (och nej. Jag menar inte Linnea) (Hur kan ni ens tänka så?)

(även om såklart Linnea också är fiin.)



/Tarzzz..

När fan blir gammal blir han religiös.

Hejsan alla underbara. eh. mongos. Jag överlevde min födelsedag! knappt.. Det var iallafall hur kul som helst och kvällen avslutades halv sju på innan läggdags med att äta köttfärsås och spaghetti som fredrik hade lagat :) Dagen efter måddes det som man förtjänade. NÄ. Värre faktiskt, och då åkte jag med killarna och tittade på medans de körde gokart, och gick runt lite på nordstan. Käkade thaimat till frukost, mums, sedan donken och avslutades med pizza och massa godis hemma hos david. Nöjd tjej!

Av Fredrik fick jag något jättefint champagne, (vilket är totalt bortslösat på mig) (eftersom jag inte kan märkena) (eller känner någon skillnad i smaken), och en jättefin rosa one piece! bästa boytoy <3 fick en rosa spade (?) av pontus&moa samt en tiara. fick även en rosa fin kokbok av linnea som jag bläddrar i när jag blir hungrig. Det är massa kakor där i... 

Igår var det dock jobb, 8-20. men idag är jag ledig för vet ni vad jag ska göra resten av veckan?
onsdag 8-20
torsdag 8-20
fredag 8-20
lördag 8-20
söndag 8-20

Yes. there you go.

Jag ska iallafall läs lite ur min bok, sedan gå ut till min älskling som jag saknar <3 (hästen alltså.)
Tänker därefter gråta tills imorgon när klockan ringer (äsch, vem försöker jag lura). tänker också lyssna på "I WILL SURVIVE". Kanske till och med blir religiös.  Hörs!


älskling <3

Morrn morrn

Sitter i min älskade fotölj efter att ha sovit lite under 5 timmar till och från, det är underbart att vara sjuk!
Men om man ska se det bra i detta så har jag redan fixat stallet och satt på en tvätt...

Stängning igår igen med Josefine och världens bästa Marcus, har jag sagt att jag älskar mitt jobb ibland? Eller aah, jag älskar att jobba med vissa i personalen rättare sagt. Trotts att allt va jätte jobbigt och inte alls gick som vi ville är han sådär underbar och håller humöret uppe! Dock saknade jag Sara men såklart kom hon förbi en snabbis - Vissa kan man lite på <3

Ska snart åka till jobbet så ska se om jag kan göra lite kaffe och pilla i mig lite frukost... ååh kanske lite tabletter mot feber och huvudet.

XOXO JANE

RSS 2.0