KLIPPNING AV LITEN PONNY

Var som sagt och klippte systers ponny igår. Geisha är en D-ponny, på snart fyra år(?). SysterYster hade hyrt en sax som vi var och hämtade innan. Geischa har aldrig tidigare varit klippt, men hon är väldigt lugn och inte så rädd för någonting så Syster trodde inte att det skulle vara några problem. Jag var dock lite mer skeptisk eftersom Geischa är ytterst "stoig". Så såg ängeln ut när vi hämtade in henne från hagen:



LERTROLL!
Efter mycket borstande så satte vi på klippmaskinen, och fanken vad den dånade. Såg på maskinen sedan att de var "ko maskin", alltå en klippmaskin för kossor. Den fungerar ju lika bra, men extremt dåligt av dem som hyrde ut den att hyra ut den som en häst klippmaskin. En maskin för kossor låter mycket, mycket mer. Men, hon skötte sig ypperligt! Hur duktig som helst, tyckte såklart det var lite otäckt med ljudet när det kom uppe vid öronen, men tyckte ändå att det blev riktigt bra.

På det här viset sparar man pälsen runt ryggmuskler och rumpa vilket är bra tycker jag om man rider mycket ute eller inte har manege. Man klipper bort pälsen runt bog, hals och sadelgjord - alltså där hästen blir svettig. Och snygg blev hon!





über snygg!!

/amanda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0